Korihait hävisi vain pisteellä Vilppaalle uuden valmentajansa alaisuudessa

2.2.2019 19:41 Karhu Basket on voittanut kaikki seitsemän otteluaan tänä vuonna.

Korihait kärsi niukan kotitappion Pedro Monteiron Korisliiga-debyytissä. Kuva: Vilma Sappinen

Ensimmäisen ottelunsa uuden valmentajansa Pedro Monteiron alaisuudessa pelannut Uudenkaupungin Korihait haastoi kotiparketillaan oivallisesti sarjakärki Salon Vilppaan. Lopulta Vilpas oli kuitenkin yhden pisteen verran etevämpi, 103–104 (50–44).

Vilppaalta puuttui kokoonpanosta kaksi joukkueen kantavaa voimaa, Teemu Rannikko ja Brandon Taylor. Poissaoloista huolimatta Vilppaalla riitti rosterissa rutkasti laatua.

Korihait oli ottelussa alusta lähtien kuskin paikalla. Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt repäisemään ratkaisevan tuntuista eroa joukkueiden välille. Parhaimmillaan Korihait johti ottelua kymmenellä pisteellä.

Vilpas nousi päätösneljänneksellä väkisin Korihaiden ohi vierasvoittoon. Vilppaan Jack Gibbs teki viimeisellä minuutilla joukkueensa viimeiset viisi pistettä.

Korihaille tappio oli samalle viikolle toinen erityisen karvas. Keskiviikkona Korihait hävisi jatkoajalla Kouvoille.

Korihaiden tehokkain oli sentteri Bryan Coleman (22/4). Brandon Conley (18/5) ja Emil Osmanu Djeen (11/1/4s) toivat kotijoukkueelle energiaa vaihtopenkiltä.

Gibbsin lisäksi Vilppaan sankareihin kuului periksiantamaton Antonio Ballard (27/7/3r). Myös Juho Nenonen (16/2) oli tarkalla heittopäällä.

Korihaiden kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Kaarinan Ura Basketia vastaan. Vilpas matkaa ensi viikon sunnuntaina Helsinkiin.

Ottelutilasto

Karhu Basketin Cameron Jones alkaa hiljalleen päästä täyteen loistoonsa uudessa seurassaan. Kuva: Erkki Hautaviita

Karhu Basket jatkaa tappiotonta vuotta 2019

Kauhajoen Karhu Basket otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Helsinki Seagullsin 85–75 (42–34). Karhu Basket ei ole vielä vuonna 2019 tappiota kärsinyt.

Seagullsin murheenkryyniksi muodostui heikko avausjakso. Karhu Basket vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä tylysti 25–10.

– Peli alkoi meiltä tosi huonosti, annoimme Kauhajoelle aika hyvän johdon siihen. Pääsimme kuitenkin vielä mukaan otteluun, mutta tänään ei ollut puolustus sillä tasolla, että se riittäisi voittoon, Seagullsin laituri Ricky Waxlax totesi.

Karhu Basketille ottelu oli jo kolmas tällä viikolla. Maanantaina kauhajokelaiset juhlivat Turussa, keskiviikkona kotikentällään. Viikon aiemmat voitot irtosivat kumpainenkin Ura Basketista.

– Normaalisti, kun joukkueella on kuudessa päivässä kolme peliä, niin se näkyy joukkueen otteissa. Meillä ei niin käynyt, vaan jokainen jaksoi taistella kuin ottelu olisi ollut viikon ensimmäinen, Karhu Basketin Cameron Jones kiitteli.

– Pääosin voi sanoa, että aika hyvä esitys ottaen huomioon, kuinka paljon tässä on nyt näitä otteluita urakoitu. Yllättävän hyvällä peli-ilmeellä oltiin liikkeellä, ja ei se jalkakaan näyttänyt hirveästi painavan, KB:n valmentaja Jussi Laakso suorastaan ihmetteli.

Karhu Basketista tilastorivejään parhaiten täyttelivät Jones (22/7/7s) ja Greg Mangano (22/12/3s). Okko Järvi (15/3/4s) jatkoi niin ikään hyvää virettään.

Seagullsin ykköstykit olivat pelintekijä Juwan Staten (21/7/6s) ja Tuukka Kotti (13/11).

Seagullsille tappio oli viikon toinen pohjalaisseuralle, sillä keskiviikkona Lapuan Kobrat haki sarjapisteet Kisahallista.

– Meillä on nyt kaksi aika huonoa esitystä alla. Vaikea sanoa, mistä se johtuu. Häviöille ei voi mitään, niitä tulee, ne kuuluvat asiaan. Mutta se, millä tavoin hävitään, siihen voidaan aina vaikuttaa, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas mietti.

Karhu Basketilla on keskiviikkona edessä paikallisherkkua Lapualla. Seagulls matkaa keskiviikkona Tampereelle.

Ottelutilasto

Kokeneen Eldar Skamon kasvoilla on aistittavissa huoli, sillä Uran tappioputki ei vieläkään mennyt poikki. Kuva: Ville Vuorinen

Kataja aiheutti Uralle jo 11. tappion putkeen

Sarjanousija Kaarinan Ura Basketin synkkä putki ei vielä lauantaina katkennut, sillä Joensuun Kataja Basket nousi vierasvoittoon Topias Palmin johdolla. Tappiolukemat olivat Uralle Turussa 72–81 (34–39). Uran tappioputki on nyt 11 ottelun mittainen.

– Onnittelut Katajalle. Helkkarin hyvä nippu! Valitettavasti taas anoimme 15 pisteen runin vielä ottelun loppuun. Niin sehän sen ottelun sitten lopulta ratkaisi. Kun on tappioita alla, vaatii aika paljon rohkeutta luottaa kavereihin kriisin hetkellä. Meillä on kaksi helkkarin isoa peliä ensi viikolla ja nyt olisi syytä laittaa tämä tappioputki poikki, Uran käskyttäjä Kristian Palotie vaati.

Muutoin tasainen ottelu ratkesi Katajan eduksi lähinnä kahden tilaston ansiosta. Joensuulaiset pitivät paremmin pallosta huolta, Uralla oli 18 menetystä Katajan kymmentä vastaan.

Lisäksi Kataja pääsi peräti 32 kertaa vapaaheittoviivalle, kun Ura vieraili viivalla vain 14 kertaa. Kataja tosin ei runsasta vapaaheittomääräänsä kovin hyvin käyttänyt hyödykseen, sillä osumatarkkuus jäi alle 60 prosenttiin.

– Hyvät fiilikset siitä, että tultiin pitkä matka tänne ja päästään kotiin kahden sarjapisteen kanssa. Meillä oli pieni heikko hetki viimeisessä erässä. Olen ylpeä äijistä, että pystyimme tulemaan takaisin. Palmin Topias on aika kova poika pelaamaan, hän johdattaa meidän joukkuetta ja tällaisina päivinä sitä tarvitaan, Katajan takamies Joni Herrala kehui.

Uran parhaat olivat Stephen Croone (16/4/2s) ja Ville Hänninen (12/0/2s).

Katajan vakuuttavin oli jälleen kerran Palmi (23/4). Myös sentteri Adrian Diaz (15/6/3r) esiintyi edukseen.

Perjantaina Ura Basket uutisoi, että pelintekijä Doug Wigginsin sopimus on purettu. Wiggins ennätti pelata kahdeksan peliä Uran paidassa kasaten keskimääriin 5,4 pistettä, 3 levypalloa ja 3,5 syöttöä.

Ura saa keskiviikkona vieraita Nokialta. Kataja Korisliiga-kamppailut jatkuvat lauantaina kotiottelulla KTP-Basketia vastaan.

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia