Korikobrille KTP:n päänahka jatkoajalla

28.12.2013 21:30 Korisliiga-kauden toistaiseksi suurin yllätys koettiin lauantaina Lapualla, missä liigajumbo Lapuan Korikobrat kukisti kärkijoukkueisiin lukeutuvan KTP:n jatkoajalla 78–76 (67–67, 40–35). Tampereen Pyrintö, Tapiolan Honka, Kauhajoen Karhu ja Namika Lappeenranta kasvattivat myös lukemia voittosarakkeissaan.

Korikobrien jättiyllätyksen takuumiehiä olivat mm. Lawrence Kinnard..

..sekä hyvää kautta pelaava Jussi Turja.

BJ Raymondin Pyrintö masensi Kouvot neljännellä jaksolla.

Villematti Kopio onnistui loppuhetkillä entistä seuraansa Korihaita vastaan.

Antwine Williamsin viileys ratkaisi Salohallissa.

Todd Brown pommitti Lappeenrannan korkeimmat pisteet Lahti-voitossa. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Korikobrien uusi amerikkalaispelaaja Kyle Fogg (29/13/5 syöttöä/2 blokkia) sitoi KTP:n tähtipelinrakentaja Sharaud Curryn (17/2/4 syöttöä) syleilyynsä ottelun alusta alkaen ja kotkalaishyökkäys kärsi koko ottelun ajan suurista käynnistymisvaikeuksista.

Fogg säteili suoritusvarmuutta myös toisessa päässä kenttää ja Korikobrat lietsoi kotiyleisöään hurmokseen karkaamalla parhaimmillaan kymmenen pisteen johtoon. KTP nousi kuitenkin vähitellen peliin mukaan ja Timo Heinonen siirsi pelin jatkoajalle onnistuneella kakkosellaan puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Jatkoajalla molemmat joukkueet tekivät vain yhden pelikorin, mutta Korikobrat pääsi useammin vapaaheittoviivalle. Ratkaisevat vapaaheitot pussittivat pelin sankari Kyle Fogg sekä Jussi Turja.

– Peli-ilmeemme oli erinomainen ja KTP:lla pitkä matka Pohjanmaalle. Voitimme myös vuosi sitten vastaavan pelin. Uusi takamiehemme Kyle Fogg pimitti KTP:n kollegansa Sharaud Curryn ja saimme myös Jukka Matisen kolmoset pois, listasi voitonavaimia Korikobrien apuvalmentaja Markku Turja.

Pelin ylivoimainen johtohahmo oli Kyle Fogg, jota lapualaisittain säestivät Jesse Perry (17/13), Lawrence Kinnard (11/12) sekä Jussi Turja (10/4).

KTP:sta Sharaud Curry kirjautti korkeimmat teholukemat vanavedessään Michael Pounds (16/5), Timo Heinonen (10/10), Ryan Ayers (15/5) ja Ryan McDade (7/15). KTP:n amerikkalaisnelikosta huilasi Chris Owens.

Voitostaan huolimatta Korikobrat jatkaa liigan viimeisellä sijalla kolmella voitolla 17 ottelusta.

Pyrinnöllä vahva päätösneljännes

Tampereen Pyrintö nousi Korisliigan kärkeen tasapisteisiin kaksi peliä vähemmän pelanneen Nilan Bisonsin kanssa haettuaan Kouvolan Kouvoista 60–80 (25–24)-voiton.

Kouvot ryhmittyi Mansikka-ahon parketille voiton kiilto silmissä ja piti väkivahvaa Pyrintöä pinteessä erinomaisella joukkuepuolustuksellaan kolmen jakson ajan. Pyrinnön voittorutiini ja leveämpi pelaajamateriaali alkoivat kuitenkin pedata sarjapisteitä Tampereelle kolmannen jakson lopusta alkaen.

Pyrintö siirtyi päätösjakson alkuminuuteilla BJ Raymondin johdolla nopeasti 50–58-johtoon ja Osku Heinosen kakkosen ja vapaaheiton myötä Pyrintö karkasi jo 50–61-karkumatkalle. Hetkeä myöhemmin tamperelaisjohto oli jo 18 pisteessä, eikä Kouvot enää noussut.

Ottelun päätösneljännes merkittiin Pyrinnölle 13–29.

– Puoliajan jälkeen saimme parantuneen puolustuksen ansiosta tärkeitä stoppeja ja pääsimme juoksemaan niiden avulla helppoja koreja toiseen päähän. Tämän lisäksi saimme jälleen kerran hyvin energiaa penkiltä, Pyrinnön apuvalmentaja Artem Khovorost kiitteli.

Pyrinnön kolmen vahvan troikan muodostivat tällä kertaa Damon Williams (17/8), Kelvin Lewis (16/9) ja BJ Raymond (16/10).

Kouvoista pistekärki oli Justin Hawkins (17/6) ja levypalloykkönen Delvon Johnson (6/13). Vasta 17-vuotias Tuomas Hirvonen (12/5) hurmasi myös hyvillä otteillaan.

Honka kalasti Korihait

Tapiolan Honka jatkoi Uudenkaupungin Korihaiden tappioita 89–81 (47–43)-kotivoitollaan.

Pelaamastaan 19 ottelusta vain kolme voittanut Korihait teki Petri Helmisen valmentajadebyytissä pelistä hankalan kotijoukkue Hongalle. Vaikka Honka johti peliä suurimman osan ottelua, Korihait hengitti espoolaisten niskaan vielä toiseksi viimeisellä minuutissa lukemissa 84-81.

Hongan syyskauden tehomies Ronnie Clark nostatti kuitenkin kotiyleisön seisaalleen murjomalla donkilla tilanteeksi 86–81 puolitoista minuuttia ennen loppua. Sami Mäntymaan epäonnistuneen kolmosen jälkeen Villematti Kopio sinetöi Hongan kauden yhdeksännen voiton vapaaheitoillaan.

Hongan Jaraun Burrows (27/10/4 syöttöä/2 blokkia) oli kentän tehopelaaja ja uusi pelinrakentaja Brady Morningstar (20/3/4 syöttöä) pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa Hongan paidassa. Myös Ronnie Clarkilla (12/4) ja Villematti Kopiolla (14/1) oli hetkensä.

Korihait polski Mikko Jalosen (17/1/4 syöttöä), James Padgettin (14/9), Sami Ikävalkon (12/1/5 syöttöä) ja Josh Dollardin (15/7/2 blokkia) onnistumisilla.

Karhu piti pintansa Salohallissa

Kauhajoen Karhu sieppasi tuiki tärkeän vierasvoiton masentamalla Salohallissa kotijoukkue Vilppaan lauantaina loppupistein 64–67 (33–36).

Karhun puolustus puri Vilppaaseen, joka pysyi tiukasti vieraiden otteessa aina kolmannen jakson loppuun ja tilanteeseen 43–57 asti. Salolaiset nousivat kuitenkin kuin ihmeen kaupalla mukaan peliin amerikkalaislaituri Joseph Harrisin tahtokoreilla. Puolitoista minuuttia ennen loppua Shawn Atupem toi Harrisin riistosta Vilppaan jo kahden pisteen päähän, 64–66.

Viimeisen puolentoista minuutin ajan kumpikin joukkue epäonnistui järjestelmällisesti korintekoyrityksissään ja Marcus Relphorden viimeisen ohi heitetyn kolmosen jälkeen pallo päätyi Antwine Williamsille, joka upotti Karhulle kolmen pisteen voiton vapaaheittoviivalta.

Karhu sieppasi voittonsa Antwine Williamsin (19/8/3 syöttöä) ja Andre Williamsonin (17/10/2 blokkia) johdolla. Vilppaasta Shawn Atupem (20/9/5 syöttöä) ja Joseph Harris (16/14/5 riistoa/3 blokkia) olivat omalla tasollaan.

Lappeenrannassa parempi Namika

Namika Lappeenranta otti ensimmäisen kotivoittonsa sitten marraskuun alun kukistamalla lahtelaisen kaimaseuransa 85–67 (41–27).

Lappeenrantalaiset alkoivat pedata voittoaan jo avausneljänneksellä, joka päättyi kotijoukkueen hyväksi ylivoimaisesti 23–11. Toisesta neljänneksestä alkaen Lappeenranta piti eron yli kymmenessä pisteessä.

– Tiesimme että Lahti on sarjan kärkipäätä levypalloissa, joten venymistä tarvittiin. Tahtotila ja energia ratkaisivat tänään ottelun meille, ja olen myös tyytyväinen puolustukseemme, Lappeenrannan päävalmentaja Lassi Tuovi kiitteli.

Kotijoukkueen Todd Brown (29/10/6 syöttöä) oli kentän hahmo, Greg Logins (15/12) kirjautti tyypillisen tupla-tuplansa ja Brandon McKnight (20/2/3 syöttöä) piti huolen voittajien pelinjohdosta. Myös Antti Niskanen (9/1), Atte Perttu (8/2) ja Clifton Jones (4/9/4 riistoa) onnistuivat tahollaan.

Lahtelaisista amerikkalaiset Robert Arnold (24/2), Storm Warren (15/11) ja Dan Oppland (14/4) nakuttivat korkeimmat tehot. Kierroksen tilastoerikoisuus nähtiin, kun lahtelaiset missasivat kaikki 11 kolmen pisteen heittoaan.

(Basket.fi-STT)

Lisätietoja: Korisliiga

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.