Korisliigan täydellä kierroksella yllätyksiä ja komeita kotivoittoja

2.3.2016 Korisliigan keskiviikon täydellä kierroksella nähtiin neljä kotivoittoa ja yksi yllättävä vierasvoitto. Sarjajumbo KTP kaatoi kotonaan sarjakärki Katajan lukemin 92-85 (46-32), Vilpas voitti BC Nokian kotihallissaan 85-77 (47-38), Kouvot otti komean kotivoiton Seagullsista luvuin 92-76 (45-45), Bisons yllätti Kauhajoen Karhun vieraissa numeroin 101-75 (39-31) ja Tampereella Pyrintö oli Lapuan Kobria parempi vakuuttavin 106-69 (60-32) –lukemin.

Samuel Haanpää oli vahvassa vedossa KTP:n kaataessa kotiparketillaan Katajan.

Kapteeni Juho Nenonen ja Vilpas saalistivat keskiviikkona tärkeät sarjapisteet kotiottelussa BC Nokiaa vastaan.

David Gonzalvez oli joukkueensa pistekärki, Kouvojen kaataessa Seagullsin kotihallissaan.

P.J. Hill kuului joukkueensa parhaimmistoon Bisonsin hakiessa sarjapisteet Kauhajoelta.

Antero Lehto oli Pyrinnön pistekärki joukkueen kaataessa Kobrat Pyynikillä vakuuttavan esityksen jälkeen. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Erkki Hautaviita

Sarjajumbo KTP-Basket otti keskiviikon täydellä liigakierroksella ison päänahan, kaatamalla Joensuun Katajan lukemin 92-85 (46-32). Ilman Teemu Rannikkoa pelannut Kataja ei saanut missään vaiheessa peliä kunnolla hallintaansa, vaan kotijoukkue KTP-Basket onnistui kypsällä pelaamisellaan pitämään vierailijat takanaan myös Katajan päätösjakson kirivaiheen aikana.

Voitolla KTP-Basket nousi samaan voittomäärään putoamisviivan yläpuolella majailevan Lapuan Kobrien kanssa. Voitto oli KTP-Basketille samalla myös kolmas perättäinen kotiparketilla.

Keskiviikon kamppailussa KTP onnistui ottamaan kuskin paikan hallintaansa käytännössä heti ylösheitosta. Ottelun avauspuolikasta hallinnut kotijoukkue ei kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta onnistunut karistamaan Katajaa kokonaan kannoiltaan, vaikka kotkalaiset avauspuolikkaan päätösminuuteilla hetkellisesti 17:n pisteen karkumatkalla kävivätkin.

Ottelun toisella puoliajalla Kataja löysi etenkin hyökkäyspäässään punaisen langan ja onnistui jauhamaan KTP:n johtoaseman olemattomiin kolmannen ja neljännen jakson taitteessa. Päätösjakson neljän viimeisen minuutin aikana Kataja kävi vielä kahden pisteen päässä isännistä Petri Virtasen kolmosella, mutta kotijoukkueen pidettyä hermonsa vapaaheittoviivalla, eivät vierailijat päässeet kamppailun ratkaisuhetkien aikana enää viittä pistettä lähemmäs KTP:ta ja isäntien voittolukemat kirjattiin lopulta 92-85 –numeroin.

KTP-Basketin parhaimmistoon keskiviikon kamppailussa lukeutuivat tupla-tuplan mieheen operoineet Sefton Barrett (21/10) ja härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles (20/10/4 syöttöä). Kaksinumeroiset pistelukemat naulasi myös Samuel Haanpää (18/4/5 syöttöä).

Katajan terävintä kärkeä edustivat 21 pistettä pussittanut sentteri Tony Easley, 20 pistettä heittänyt laituri Trevis Simpson (20/7/5 syöttöä) sekä Simpsonin tavoin koko pelin urakoinut laituri Lamayn Wilson (16/9/3 syöttöä).

Ottelutilastot: KTP-Basket - Kataja

Vilpas BC Nokiaa vahvempi kotonaan

Salohallin 1260-päinen yleisö sai nauttia keskiviikkona hyvästä tunnelmasta sekä kotijoukkueen tärkeästä voitosta BC Nokiasta. Vilppaan kolmas perättäinen kotivoitto kirjattiin lopulta numeroin 85-77 (47-38).

Voitolla Vilpas kasvatti hajuraon kahdeksatta paikkaa hallussaan pitävään BC Nokiaan kahteen voittoon. Samalla salolaiset nousivat voiton päähän kuudentena majailevasta Seagullsista.

Illan ottelua likimain alusta loppuun johtanut kotijoukkue ei kuitenkaan saanut voittoa missään nimessä ilmaiseksi. Kovaa ja hyvällä asenteella taistellut BC Nokia kuroi kotijoukkueen johtoaseman ottelun toisella puoliajalla muutamaan otteeseen vain kahden heiton suuruiseksi. Vilpas onnistui kuitenkin pitämään hermonsa ja terävöittämään puolustustaan tarvittavilla hetkillä.

Kamppailun kolmen viimeisen peliminuutin aikana Vilpas onnistui pitämään BC Nokian vain yhdessä pelitilannekorissa, upottaen samaan aikaan tärkeät vapaaheitot 100% tarkkuudella sukan pohjalle. Nokialaisten laiturin Daniel Baileyn epäonnistuessa molemmissa vapaaheitoissaan 33 sekuntia ennen päätössummeria, pääsi Vilppaan takamies Doug Wiggins seuranneesta hyökkäyksestä vapaaheittoviivalle viimeistelemään 85-77 –voittolukemat.

- Olimme tänään hyviä jaksoissa. Meidän pitää opetella vielä pitämään sama tempo ja intensiteetti johtoasemassa, kuin millä pelasimme päästäksemme siihen asemaan, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki pyöritteli ottelun päätyttyä.

Vilppaan riveistä kovinta jälkeä teki sarjan monipuolisimpiin pelaajiin lukeutuva Monyea Pratt, joka kirjautti tilastorivikseen kadehdittavat 13 pistettä, 15 levypalloa, 6 syöttöä ja 4 riistoa. Prattin takana takamies Doug Wiggins (11/3/9 syöttöä/3 riistoa/1 torjunta) ja Austin Dufault (23) tekivät myös vakuuttavaa jälkeä.

BC Nokian kokoonpanosta itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat ajoittain pysäyttämättömältä näyttänyt sentteri Dragan Labovic (27/6), sekä miehen sentterikollega David Kravish (19/3). Henri Hirvikoski tulitti bonuskaaren takaa neljä osumaa ja pussitti kokonaisuudessaan 14 pistettä.

Ottelutilastot: Vilpas - BC Nokia

Kouvot vakuuttavaan kotivoittoon Seagullsista

Kouvolan Kouvot palasi voittokantaan Korisliigan keskiviikon kierroksella kotiottelussa Helsinki Seagullsia vastaan. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen Kouvot voittivat kolmannen kymmenminuuttisen 13:lla pisteellä ja karkasivat lopulta 92-76 (45-45) –kotivoittoon.

Voitolla Kouvot nousi voiton päähän sarjataulukon kolmatta sijaa hallussaan pitävästä Karhusta, sekä toiselle sijalle nousseesta Bisonsista. Joukkueista Bisons on pelannut ottelun muita vähemmän.

Mansikka-ahon urheiluhallin 1413 katsojaa saivat nauttia keskiviikkona viihdyttävästä ja tasokkaasta koripallo-ottelusta, sekä tietysti kotijoukkueen komeasta voitosta. Kouvot voittoon keskiviikon ottelussa siivitti kolmannen jakson vakuuttava kuuden ja puolen minuutin ajanjakso, jonka kotijoukkue vei nimiinsä vakuuttavasti 15-5 ja karkasi samalla vierasjoukkueen tavoittamattomiin. Päätössummerin soidessa jäivät Manskarin tulostaululle komeilemaan Kouvojen 92-76 –voittolukemat.

Kouvojen riveistä vakuuttavinta jälkeä tekivät 25 pistettä nakuttanut David Gonzalvez, 19 pistettä heittänyt Ville Kaunisto, sekä kahden levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt sentteri Thomas Gipson III (15/8).

Seagullsin parhaimmistoon lukeutuivat 16 pistettä mieheen heittäneet Timo Heinonen ja Terrence Watson, sekä tupla-tuplan toimittanut laituri Jason Conley (10/11/3 syöttöä).

Ottelutilastot: Kouvot - Seagulls

Bisons palasi voittokantaan Kauhajoella

Loimaan Bisons kärsi viime viikolla Korisliigassa kaksi tappiota, mutta uudistunut joukkue heräsi keskiviikkona henkiin. Bisons tuotti Kauhajoen Karhulle vasta kauden toisen kotitappion, kun pisteet lähtivät Loimaalle tuloksella 101-75 (39-31).

Koko pelin johtanut Bisons karkasi kolmannen jakson puolivälissä 19 pisteen johtoon, jota Karhu ei enää tavoittanut.

- Takana on vaikeita viikkoja. Tulimme Kauhajoelle vain pelaamaan ja pitämään hauskaa, mutta joukkue hämmästytti taistelullaan ja hyvällä pelillään. Olemme löytäneet hyviä uusia vahvistuksia ja kuukauden kuluttua pelimme pitäisi olla taas kunnossa, totesi Bisonsin valmentaja Greg Gibson.

Bisonsin uudistuneesta kokoonpanosta vakuuttavimmin keskiviikkona esiintyivät tutut naamat, 19 pistettä mieheen kirjauttaneet P.J. Hill (19/3/4 syöttöä) ja Tuukka Kotti (19/11/3 syöttöä), sekä niin ikään koko kauden loimaalaisten värejä kantanut Ville Mäkäläinen (13). Tuoreemmista nimistä 196-senttinen hollantilaistakamies Yannick Franke heitti 14 pistettä ja haki 5 levypalloa ja 206-senttinen Joshua Sparks kirjautti tililleen 18 pistettä, 6 levypalloa ja 3 torjuntaa.

Karhun laituri Lawrence Kinnard jäi levypallon päähän tupla-tuplasta pussitettuaan 21 pistettä ja kahmittuaan käsiinsä 9 irtopalloa, ja entistä tämän kauden seuraansa vastaan pelannut Mikko Koivisto heitti kauhajokelaisille 13 pistettä. Kymmeneen pisteeseen ylsivät myös Juho Lehtoranta (10/8), Lance Williams sekä Cade Davis.

Ottelutilastot: Karhu - Bisons

Pyrintö mykistävän vahva kotonaan

Tampereen Pyrintö venytti keskiviikkona kotiotteluidensa voittoputken jo kuuteen, kaatamalla Lapuan Kobrat mykistävin 106-69 (60-32) –lukemin. Voitolla Pyrintö irtaantui voiton päähän kuudennella sijalla olevasta Seagullsista ja pysytteli samalla kahden voiton päässä neljättä sijaa hallussaan pitävästä Kouvoista.

Keskiviikon ottelun voittotaistelulle ominaiset jännityselementit katosivat Pyynikin palloiluhallin isoista ovista ulos jo kamppailun toisella jaksolla. Ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen yhdeksän pisteen marginaalilla nimiinsä vieneet tamperelaiset polkaisivat kaasupolkimen toden teolla pohjaan toisella neljänneksellä, karaten puoliajan isolle tauolle ratkaisevissa 60-32 –numeroissa.

Ottelun toinen puoliaika ei tempoltaan vastannut avauspuolikkaan parhaita hetkiä, mutta viihdyttävän ottelutapahtuman kokeneet 1057 katsojaa saivat nauttia kotijoukkueen vakuuttavasta esityksestä läpi koko 40-minuuttisen. Summerin soittaessa ottelun päättymisen merkiksi, komeilivat Pyynikin tulostaululla Pyrinnön vastaansanomattomat 106-69 –voittolukemat.

- Kunnia menee sinne, minne se kuuluukin, eli kymmenelle pelaajalle, jotka antoivat kaikkensa kentälle. Puolustuksellisesti teimme asioita todella hyvin, iloitsi Pyrintö-luotsi Ilkka Palviainen.

Pyrinnön kymmenen pelaajan kokoonpanosta jokainen pelaaja kirjautti tililleen vähintään kaksi pistettä, mikä kertoo omalta osaltaan kotijoukkueen hienosta onnistumisesta keskiviikon kamppailussa. Kovimmat lukemat nimiinsä kirjauttivat takamies Antero Lehto (19/3/5 syöttöä), sisäpelaaja Esian Henderson (17/6) sekä tupla-tuplan operoinut J’Nathan Bullock (17/10/3 syöttöä).

Kobrien vaisun iltapuhteen valopilkkuihin lukeutuivat takamies Darien Brothers (14/6) ja Damen Bell-Holter (13/4).

Ottelutilastot: Pyrintö - Kobrat

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.