Korisliigassa kahden kotivoiton keskiviikko

24.2.2016 Korisliigan keskiviikon kierroksella nähtiin kaksi komeaa kotivoittoa. Joensuussa sarjakärki Kataja voitti jo kolmannentoista perättäisen kotiottelunsa, kaatamalla Kauhajoen Karhun lukemin 84-79 (44-46). Lapualla Kobrat osoitti iskukykynsä ottamalla vakuuttavan kotivoiton Kouvoista numeroin 98-89 (47-46).

Teemu Rannikon johtama Kataja on uskomattomassa kotivoittojen putkessa.

Monitoimimies Tuomas Viertola uurasti 21 minuuttia Kobrien kaataessa Kouvot kotonaan. Kuvat: Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Joensuun Katajan vahva kotivire alkaa lähestymään puolustavan mestarin totutun vahvaa kevätkuntoa. Keskiviikon kierroksella jo kolmannentoista perättäisen kotiottelunsa voittanut Kataja kaatoi Kauhajoen Karhun vahvan toisen puoliaikansa ansiosta lukemin 84-79 (44-46).

Voiton ansiosta Kataja jatkaa Korisliigan kärjessä viiden voiton marginaalilla sarjakakkoseen, illan vastustaja Karhuun. Eroa kolmantena majailevaan Bisonsiin on niin ikään neljä voittoa.

Keskiviikon kamppailun avauspuolikas oli vauhdikas ja tasainen kaksikymmentäminuuttinen. Kotijoukkue Kataja istui kuskin paikalla pitkään, johtaen toisella jaksolla ottelua seitsemän pisteen marginaalilla kunnes Karhu onnistui pysäyttämään Katajan hyökkäykset likimain täydellisesti puoliajan kolmeksi viimeiseksi minuutiksi. Toisen jakson lopun nimiinsä numeroin 10-0 vieneet kauhajokelaiset nousivatkin kahden pisteen johtoasemaan puoliajan isolle tauolle siirryttäessä.

Kolmas jakso kulki pitkään joukkueiden vaihtaessa koreja tasatahtia. Kataja onnistui kuitenkin jakson kolmen viimeisen minuutin aikana pitämään Karhun hyökkäyksen vain kahdessa pisteessä, karaten päätösjaksolle kahden pisteen johtoasemassa.

Ottelun päätösjakso kulki hyvin vahvasti joensuulaisten hallinnassa. Kataja onnistui aloittamaan jakson 6-0 –pisteputkella ja venyttämään johtonsa kahdeksan pisteen suuruiseksi. Tämän jälkeen Karhu pysytteli kyllä iskuetäisyydellä, mutta ei onnistunut missään vaiheessa kuromaan eroa kolmea pistettä pienemmäksi. Ottelun päätöshetkillä Teemu Rannikko piti hermonsa vapaaheittoviivalla, eikä Karhu onnistunut saamaan kirivaihdettaan päälle toden teolla missään vaiheessa.

Loppunumeroiksi Joensuun LähiTapiola Areenalla jäivät lopulta Katajan komeat 84-79 –voittolukemat.

Katajan riveistä vakuuttavinta jälkeä keskiviikon kamppailussa teki tuttu takakentän maestro. Taikurimainen takamies Teemu Rannikko pyöritteli Karhun puolustuksen pyörryksiin, jakamalla reilussa puolessa tunnissa peräti 16 koriin johtanutta syöttöä heittämänsä seitsemän pisteen lisäksi. Laituri Thomas Scrubb oli joukkueen pisteykkönen 27 pisteellään (3p 8/13), ja kaksinumeroisille lukemille itsensä heittivät myös Lamayn Wilson (22/5) sekä Tommi Huolila (10).

- Scrubbin heitot lähtivät läpi pelin hyvällä itseluottamuksella ja hän ratkaisi lopulta pelin. Onnistuimme puolustuksessa toisella puolikkaalla, mutta levypallot hävisimme ja niihin pitää vielä paneutua, huomautti Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Karhun parhaimmistoon kuuluivat levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt laituri Lawrence Kinnard (14/9/4 syöttöä) sekä 18 pistettä heittänyt laituri Cade Davis.

Ottelutilastot: Kataja - Karhu

Kobrat kotivoittoon Kouvoista

Lapuan Kobrat nousi keskiviikon kierroksella samaan voittomäärään sarjataulukossa pykälää ylempänä, kahdeksannella sijalla majailevan BC Nokian kanssa. Kobrien iskukyvyn sai todistaa Kouvot, joka oli ottelussa takaa-ajajan paikalla käytännössä koko toisen puoliajan. Lopulta Kobrat onnistuivat pitämään Kouvot turvallisen etäisyyden päässä loppuun asti, voittaen ottelun numeroin 98-89 (47-46).

Voiton ansiosta Kobrat ostivat myös hieman ylimääräistä hengitystilaa putoamisviivan alla kärkkyvään KTP:hen. Voiton Kobria vähemmän saalistaneet kotkalaiset ovat pelanneet yhdeksättä sijaa hallussaan pitäviä lapualaisia ottelun vähemmän.

Kobrat onnistuivat karistamaan Kouvot kannoiltaan kolmannen ja neljännen jakson taitteessa. Kolmannen jakson toiseksi viimeiseltä minuutilta alkanut noin kolmen minuutin jakso kirjattiin Kobrille numeroin 13-2, eikä Kouvot enää tämän jälkeen saanut eroa kurottua seitsemää pistettä lähemmäksi.

Kobrien riveistä kovinta jälkeä tekivät koko ottelun pelannut takamies Austen Rowland (31/7/9 syöttöä), sekä sisäpelaajat Dom Morris (17/9) ja Damen Bell-Holter (26/9).

Kouvojen kokoonpanosta itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat 28 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa kerännyt Ville Kaunisto sekä 14 pistettä kouvolalaisille pussittanut David Gonzalvez.

Ottelutilastot: Kobrat - Kouvot

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.