Korisliigassa kahden kotivoiton sunnuntai

11.10.2015 Korisliigan sunnuntain kahdessa ottelussa kotietu oli valttia, kun Kataja sekä BC Nokia onnistuivat pitämään päivän vierailijansa kurissa. Joensuussa KTP:n kohtaloksi koitui kotijoukkueen väkevä kolmas jakso, eikä Nokian ja Vilppaan välisessä ottelussa poikettu tuosta käsikirjoituksesta kovin kauas.

Jukka Toijalan luotsaama Kataja oli kotonaan KTP:ta etevämpi.

Eldar Skamo ja BC Nokia ovat aloittaneet Korisliiga-kauden kahdella kotivoitolla. Kuvat: Francois Perthuis

- ​Pelasimme ensimmäisen kympin hyvin ja pysyimme konseptissa. Toisella puolikkaalla Joensuu tuli kopista äärimmäisen aggressiivisesti. He ottivat ensimmäisen kontaktin, jäimme jälkeen ja päät menivät alas, kertasi KTP-luotsi Anton Mirolybov ottelun kulkua harmitellen.

KTP todellakin aloitti ottelun vahvasti, voittaen ensimmäisen jakson lukemin 21-8. Toisella jaksolla Kataja Teemu Rannikon (15 pistettä/3 syöttöä/3 riistoa) johdolla sai pelistä kiinni ja isolle tauolle lähdettiin kotijoukkueen ollessa enää 33-42 –tappiotilanteessa.

Ison tauon jälkeen kentälle asteli täysin uuden vaihteen hyökkäyspelaamiseensa löytänyt Kataja. Tauon jälkeinen kymmenminuuttinen kirjattiin Katajalle lukemin 34-18, eikä KTP pystynyt enää pysäyttämään kotijoukkueen kulkua kohti ottelun voittoa. Päätössummerin kajahtaessa komeilivat tulostaululla 89-80 (33-42) –lukemat kotivoiton merkiksi.

- Voitettiin äärimmäisen hyvä joukkue. Aika tekee varmasti työtä KTP:n eteen. Se on kookas ja fyysinen joukkue ja olimme jopa vähän onnekkaita kun saimme heidät kotikentälle tässä vaiheessa, tarinoi Katajan päävalmentaja Jukka Toijala ottelun päätyttyä.

- Ensimmäisellä puolikkaalla heitimme paljon ohi. Tämä johtui siitä, että energia jolla tulimme peliin, ei riittänyt. Se anti mikä tästä saatiin on, että nousimme 17 pisteen takaa voittoon.

Kotijoukkueen voitossa Rannikon ohella suureen rooliin nousivat joukkueen ulkomaalaisvahvistukset. Katajan pisteykköseksi nousi vahva sentteri Carson Desrosiers (21/8 levypalloa), eivätkä juuri heikommaksi panoksensa kanssa jääneet Trevis Simpson (18/5 syöttöä), Lamayn Wilson (15), tai tupla-tuplan urakoinut Thomas Scrubb (13/12 levypalloa).

Vierailija KTP:n tehokaksikkona toimi ison pään duo Devonne Giles (19/5) – Aleksander Herrera (11/11). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Michael Pounds (15), Sefton Barrett (13/5), sekä parhaan pelinsä kotkalaisten riveissä pelannut Lamb Autrey (12/5 syöttöä).

BC Nokia edelleen voittamaton Korisliigassa

BC Nokian ja Salon Vilppaan välinen ottelu Nokian palloiluhallissa alkoi iloisen hyökkäyspelaamisen merkeissä, molempien joukkueiden lähennellessä sadan pisteen otteluvauhtia avausjaksolla. Toisella jaksolla etenkin vierailijoiden hyökkäyspelaaminen muuttui ajoittain kävelyvauhtiseksi Doug Wigginsin (19/5 syöttöä/3 riistoa) väläytyksiä lukuunottamatta.

Kotijoukkueen puolustuspelaamisen samalla terävöityessä, pääsivät nokialaiset juoksemaan kenttää paljon vierailijoita paremmin ja puoliaikatilanteeksi palloiluhallissa kirjattiin BC Nokian 46-39 –johtolukemat.

Puoliajan jälkeen ensimmäiset minuutit olivat tasaiset ja hieman sekavat, mutta pienen yskähtelyn jälkeen BC Nokian puolustus hidasti jälleen vierailijoiden hyökkäyksen likimain kävelyvauhtiseksi ja pääsi kääntämään pelin hyökkäyspäähän vastustajaansa nopeammin. Tämän lopputuloksena nokialaiset onnistuivat saamaan hyökkäyksensä kulkemaan ajoittain ihailtavalla tehokkuudella. Kolmannen jakson numeroin 26-12 nimiinsä vienyt kotijoukkue karkasi lopulta vakuuttavaan 87-77 (46-39) –voittoon.

Tehokkainta jälkeä BC Nokian riveistä tekivät 26 pistettä ja 7 levypalloa nimiinsä kirjannut David Kravish, sekä vierailijoiden puolustukselle jatkuvana riesana toiminut takamies Isaiah Wilkerson (19/7 levypalloa/3 syöttöä). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös laituri Daniel Bailey (15/5).

Vierailijoiden riveistä Wigginsin lisäksi Cavell Johnson (17/7) ja Austin Dufault (14/7) suoriutuivat iltapuhteestaan puhtain paperein.

Ottelutilastot: BC Nokia - Vilpas

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga