Syntynyt 1991

Uutisia henkilöstä Carson Desrosiers

30.9.2016 Pääjuttu

Korisliiga 2016-17 pähkinänkuoressa: Pohjois-Karjalassa myrskyvaroitus – Kataja Basket kauteen revanssi mielessään

Hallinneena mestarina ja runkosarjavoittajana seppelöity Kataja romahti rymisten viime kevään puolivälierissä BC Nokiaa vastaan. Kaikki merkit osoittavat nyt siihen suuntaan, että oppirahat on maksettu Joensuussa ja takamieskaksikon Teemu Rannikko-Daniel Mullings johtama Kataja lähtee uuteen kauteen makselemaan kalavelkoja.

31.3.2016 Pääjuttu

Korisliigan puolivälierien ennakkokatsaus 3/3: Joensuun Katajan mestaruuden uusimisen ensimmäisenä esteenä BC Nokia

Korisliigan puolivälierät polkaistaan käyntiin perjantaina. Viimeisessä puolivälierien ennakkokatsauksessa tarkastellaan hallitsevan mestarin ja runkosarjan likimain ylivoimaisesti voittaneen Katajan ja sarjanousija BC Nokian välistä ottelusarjaa. Kaikki puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 1.4. kello 18.30.

3.2.2016 Pääjuttu

Katajan europelit kunniakkaaseen päätökseen

Kataja Basketin FIBA Europe Cup -taival päättyi tänään Joensuun LähiTapiola Areenalla, kun Maccabi Rand Media tykitti viimeisen vajaan vartin aikana 46 pistettä voittaen 85-98 (47-41). Katajan Teemu Rannikko teki historiaa jakamalla ottelussa 10 syöttöä ja täten päättämällä sarjakauden 10,1 syötön keskiarvoon. Ainakaan 25 vuoteen Euroopan kolmannella sarjatasolla ei ole päästy yli 10 syötön keskiarvoon.

24.1.2016 Pääjuttu

Kataja kotivoittoon tiukan kamppailun jälkeen

Joensuun Kataja otti kotihallissaan yhdeksännen, ja kokonaisuudessaan neljännen perättäisen voittonsa voittamalla BC Nokian sunnuntain ainoassa Korisliigan ottelussa. Tiukan kamppailun jälkeen hallitsevat mestarit nousivat voittajiksi lukemin 82-81 (46-43).

15.1.2016 Pääjuttu

VeikkausTV: Vilpas saa vieraakseen Joensuun Katajan

VeikkausTV tarjoaa Korisliigan perjantain kierrokselta todellisen herkkupalan, kun hallitseva mestari ja sarjakärki Joensuun Kataja matkustaa pirteästi viime aikoina esiintyneen Salon Vilppaan vieraaksi. Mainetta niittänyt, äänekäs Vilppaan fanilauma on varmasti valmiina toivottamaan Teemu Rannikon johdattaman Katajan Salohallin parketille perjantai-illan näytökseen. Lähetys ottelusta alkaa VeikkausTV:ssä kello 18.30.

2.12.2015 Pääjuttu

Katajalle täpärä tappio FIBA Europe Cupissa

Valkovenäläinen Tsmoki-Minsk vei FIBA Europe Cupin lohkovoiton Kataja Basketin nenän edestä 1761 katsojan edessä LähiTapiola Areenalla. Joensuun kotiyleisö joutui jännittämään viimeiseen heittoon saakka, mutta Trevis Simpsonin potentiaalinen voittoheitto kolahti eturautaan ja voitto kirjattiin Tsmoki-Minskille 84-86 (40-49).

22.11.2015 Pääjuttu

YLE TV2:n Urheiluviikonlopun sunnuntain Korisliiga-ottelussa Kouvot isännöi Katajaa

YLE TV2:n Urheiluviikonlopun toisessa Korisliigan ottelussa kohtaavat sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävä Kouvolan Kouvot ja sarjataulukon kuudennella paikalla majaileva Joensuun Kataja. Lähetys ottelusta alkaa kello 15.10. Ottelun selostaa Antti-Jussi Sipilä.

Kataja viimeisteli voiton tyylillä FIBA Europe Cupissa

Kataja Basket veti FIBA Europe Cupissa slovakialaiselta MBK Rieker Komarnolta maton alta päätösneljänneksellä, mikä takasi joensuulaisille 72-85 (38-41) -vierasvoiton. Thomas Scrubbin kolmonen viisi minuuttia ennen loppusummeria johdatti Katajan 14-0-juoksuun, joka lamautti kotijoukkueen pisteettömäksi liki neljäksi minuutiksi.

17.10.2015 Pääjuttu

Kataja haki vieraspisteet Salosta

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa kohtasivat Salon Vilpas ja Joensuun Kataja. Puolelta toiselle ailahdelleen ottelun käännekohdiksi muodostuivat vierailijoiden hallitsema toinen jakso, sekä ottelun viimeiset minuutit, jotka Kataja hoiteli kuitenkin rutiinilla kotijoukkueen kiriyrityksen jälkeen.

11.10.2015 Pääjuttu

Korisliigassa kahden kotivoiton sunnuntai

Korisliigan sunnuntain kahdessa ottelussa kotietu oli valttia, kun Kataja sekä BC Nokia onnistuivat pitämään päivän vierailijansa kurissa. Joensuussa KTP:n kohtaloksi koitui kotijoukkueen väkevä kolmas jakso, eikä Nokian ja Vilppaan välisessä ottelussa poikettu tuosta käsikirjoituksesta kovin kauas.

2.10.2015 Pääjuttu

Miesten Korisliigan ennakko 3/3: Bisons laajalla materiaalilla mestaruusjahtiin, Kataja puolustamaan titteliä kokeneiden pelaajien johdolla

Miesten Korisliiga vuosimallia 2015/2016 potkaistaan käyntiin tänään. Ennakkopaketin viimeisessä osassa ovat vuorossa viime vuoden finaalipari. Bisons pelaa jälleen kerran Korisliigan lisäksi myös VTB:tä ja pelaajamateriaalin laadusta ja leveydestä sen myös näkee. Joensuussa lähdetään puolustamaan kokeneella joukkueella viime kevään mestaruutta.