Korisliigassa kolmen kotivoiton keskiviikko

3.2.2016 Korisliigan keskiviikon kierros tarjosi kolme hienoa kamppailua. Loimaalla Bisons voitti komean kirin jälkeen Vilppaan lukemin 74-73 (28-32), Karhu kaatoi KTP:n kotonaan luvuin 88-75 (41-32) ja BC Nokia oli takamies Luis Floresin debyytissä Lapuan Kobria vahvempi numeroin 93-88 (40-47).

P.J. Hill pussitti ottelun ratkaisseet vapaaheitot, kun Bisons otti tärkeät sarjapisteet Salon Vilpasta vastaan.

Antti Kanervo oli joukkueensa pistekuningas, kun Karhu kasvatti kotivoittojensa putken jo 13:een.

Daniel Bailey ja BC Nokia ottivat voiton verran hajurakoa kahdeksantena sarjataulukossa majailevaan Vilppaaseen kotivoitolla Lapuan Kobrista. Kuvat: Kai Kilappa, Erkki Hautaviita & Francois Perthuis

Loimaan Bisons otti kolmannen perättäisen voittonsa Korisliigassa kaatamalla keskiviikkona Salon Vilppaan kotonaan lukemin 74-73 (28-32). Komean takaa-ajon päätösjaksolla esittänyt biisonilauma käänsi ottelun itselleen lopullisesti vasta viimeisessä hyökkäyksessään.

P.J. Hill lähetti kolmen pisteen heiton kohti koria, mutta miestä rikottiin heittotilanteessa. Kaikki kolme vapaaheittoaan upottanut Hill vei Bisonsin pisteen johtoon jonka kotijoukkue piti loppuun asti. Vilpas onnistui saamaan vielä kaksi heittoa ilmaan viimeisen 15 sekunnin aikana, mutta Bisonsin VTB-Liigassakin sarjan parhaimpiin kuuluva puolustus piti vierailijoiden yritykset poissa korisukasta.

Ottelu kulki lopputuloksesta huolimatta hyvin pitkään vierailija Vilppaan hallinnassa. Ottelua avausjakson jälkeen viidellä pisteellä johtaneet salolaiset pitivät johtoasemaa hallussaan lähes koko ottelun ajan. Päätösjaksolla peräti 15:n pisteen kaulan itselleen kasvattanut Vilpas ei onnistunut kuitenkaan pitämään Bisonsin hurjaa kiriä aisoissa, vaan kori korin jälkeen loimaalaiset kuroivat vierailijoiden etumatkaa kiinni ja käänsivät ottelun lopulta itselleen.

Bisonsin sankariksi keskiviikon trillerissä nousi laituri Martin Zeno, joka osoittautui lähes pitelemättömäksi kamppailun päätösjaksolla. Koko illan saldokseen Zeno tehtaili 26 pistettä, 9 levypalloa ja 2 torjuntaa. Zenolle tulitukea tarjosivat P.J. Hill (13/5/5 syöttöä), sekä Hillin tapaan 13 pistettä heittänyt Ilari Seppälä.

Vilppaan parhaimmistoon ottelussa lukeutuivat 23 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä operoinut liukas takamies Doug Wiggins, 12 pistettä ja 6 levypalloa tililleen kirjauttanut monipuolinen laituri Monyea Pratt sekä 14 pistettä ja niin ikään 6 levypalloa toimittanut sisäpelaaja Austin Dufault.

Ottelutilastot: Bisons - Vilpas

Karhun kotitaika pitää edelleen

Kauhajoen Karhun kotivoittojen putki kasvoi keskiviikkona jo 13:n ottelun mittaiseksi. Tällä kertaa Karhun kotiluolasta sai poistua tappio niskassaan sarjajumbo KTP, kotijoukkueen voitettua kolme ensimmäistä jaksoa ja samalla koko ottelun lukemin 88-75 (41-32).

Karhu piti ottelua hallussaan lähes koko ottelun, lukuun ottamatta toisen kymmenminuuttisen ensimmäistä puolikasta. Ilman hyökkäyksensä kapellimestaria Bojan Sarcevicia pelannut Karhu onnistui juoksemaan hyökkäyksiään likimain normaalilla tehokkuudella ja juonikkuudella, eikä KTP löytänyt lopulta ottelun puolenvälin jälkeen lääkkeitä Karhun pelin hidastamiseksi.

Karhun riveistä parasta osaamistaan kotiyleisölle esittelivät keskiviikkona 22 pistettä ja 6 syöttöä tililleen kirjauttanut laituri Antti Kanervo, 16 pistettä heittänyt sisäpelaaja Timothy Troutman sekä 14 pistettä pussittanut kauhajokelaisyleisön suosikki, sentteri Lance Williams.

KTP:n riveistä itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles (23/7), sekä 16 pistettä pussittanut Lamarcus Reed.

Ottelutilastot: Karhu - KTP-Basket

BC Nokia voittoon Luis Floresin debyytissä

Nokian palloiluhalli sai kunnian toivottaa keskiviikkona tervetulleeksi tuoreen takamieshankinnan, kun NBA-kokemustakin omaava Luis Flores puki näätäpaidan ensimmäistä kertaa päälleen. Penkiltä peliin mukaan tullut Flores oli heti kentän kuningas, kun BC Nokia nousi vahvan kolmannen jaksonsa ansiosta 93-88 (40-47) –kotivoittoon.

Ottelun alku oli nokialaisittain hankala. Vierailija Kobrat onnistui sekoittamaan BC Nokian hyökkäyksiä siinä määrin, ettei kotijoukkue löytänyt normaalia rytmiään vaan joutui tyytymään liian usein haastettuihin heittoihin. Kobrat saivat puolustuksestaan virtaa ja vauhtia hyökkäyksiinsä, ja karkasivat puoliajalle seitsemän pisteen johtoasemassa.

Kolmannen jakson alkuun vierailijoita huomattavasti paremmalla jalalla tulleet isännät pussittivat kymmenminuuttisen alkuun 13-4 –jakson ja nousivat jo pisteen johtoon. Jakson loppuun BC Nokia nykäisi pienemmän, 10-4 –pätkän ja lähti päätösjaksolle viiden pisteen johdossa.

Päätösneljänneksellä Kobrat kävivät kahden pisteen johtoasemassa, mutta BC Nokia tykitti kotiyleisönsä siivittämänä tämän jälkeen viiden minuutin jakson nimiinsä numeroin 15-6 ja karkasi lopullisesti vierailijoilta. Ottelun loppunumerot 93-88 sinetöi vapaaheittoviivalta vakuuttavan debyytin tehnyt Flores.

BC Nokian sankari oli keskiviikkona kiistatta Flores, joka pussitti 27 pistettä, repi 7 levypalloa, jakoi 8 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pelivälineen joukkueelleen kolmesti. Vakuuttavan tilastorivin nakuttaneelle Floresille tukea tarjosivat 21 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan toimittanut sentteri Dragan Labovic, sekä 19 pistettä pussittanut sentteri David Kravish.

Kobrien riveistä itsensä esille nostivat 27 pistettä, 6 levypalloa ja 5 riistoa nimiinsä kirjauttanut takamies Austen Rowland, 18 pistettä ja 4 syöttöä toimittanut takamies Darien Brothers, sekä etukentän kaksikko Damen Bell-Holter (10/10) – Dom Morris (15/8).

Ottelutilastot: BC Nokia - Kobrat

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.