Korisliigassa kotivoittojen ilta, Kataja haki ainoana vieraspisteet

30.12.2015 Täysi kierros päätti miesten Korisliigan vuoden 2015 osalta. Päätöskierroksella kotivoittoihin ylsivät Kouvot Kauhajoen Karhusta (82-74), BC Nokia murskasi KTP-Basketin 95-62, Salon Vilpas, joka nujersi Pyrinnön lukemin 83-63 sekä Helsinki Seagulls Lapuan Kobrista luvuin 78-71. Illan ainoan vierasvoiton haki Kataja Basket Loimaalta loppunumeroin 79-89.

Rannikko johdatti Katajan vierasvoittoon kärkikamppailussa.

Skamo oli avainasemassa BC Nokian kori-ilottelussa.

Lindbom ratkaisi voiton Seagullsille kolmosellaan.

Vilpas ja Juho Nenonen pitivät pintansa isännöidessään Pyrintöä.

D.J. Richardsonin Kouvot palasi voittojen tielle Karhun kustannuksella. Kuvat: Erkki Hautaviita, Francois Perthuis, Matti Koskinen.

Kouvolassa vierasjoukkue sai ottelun avausjaksolle vauhdikkaamman startin ja toiselle neljännekselle lähdettiin Karhun kuuden pisteen johtoasemassa. Kouvot kuitenkin tuli puoliaikaan mennessä rinnalle. Kolmannella jaksolla vieraat nousivat jo 10 pisteen karkumatkalle.

D.J. Richardson (24/4) toi kuitenkin isännät iholle ja päätösneljänneksellä ohikin. Kotijoukkue puolusti kauhajokelaiset pinteeseen viimeisellä jaksolla ja pääsi tuulettelemaan paluuta voittokantaan vuoden päätteeksi.

- Ensimmäiset 15 minuuttia olimme vähän hätää kärsimässä. Olen erittäin tyytyväinen tähän voittoon, sillä se oli ainoa asia, jota lähdimme tänään hakemaan. Tässä pelissä oli hyviä elementtejä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen iloitsi.

Richardsonin lisäksi Kouvoilta onnistujiin lukeutui mm. vasta toisen ottelunsa Kouvot-paidassa pelannut Austen Rowland (15/4/7). Karhun ykkönen oli 25 pistettä pommittanut Cade Davis.

Lisätiedot: Ottelutilastot

BC Nokian murhaava viimeistelytarkkuus voiton takuu

Sarjajumbo-KTP:llä ei ollut aseita nokialaisten taltuttamiseen Nokialla, vaan erinomaista pallon liikettä esittänyt isäntäjoukkue hallitsi ottelua alkuminuuteilta lähtien, vaikka KTP-Basket pysyittelikin iskuetäisyydellä Devonne Gilesin onnistumisilla (23/1) ensimmäisen puoliajan.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin Nokian 17 pisteen johdossa, mutta viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue iski vasta isoimman vaihteen silmään ja kaahasi murskavoittoon.

- Jatkoimme tänään myös joukkueena pelaamista, joka auttaa meitä pitämään pelin kasassa koko 40 minuuttia kun kaikki keskittyvät olennaiseen. Saimme alusta lähtien hyvän draivin, jota pidimme koko pelin ajan, voittajien päävalmentaja Oliver Vidin summasi.

Laajalla rintamalla onnistumisia keränneen BC Nokian suurimmat onnistujat olivat Dragan Labovic (20/5) sekä Eldar Skamo (16/5).

Vilpas puolusti Pyrinnön aseettomaksi

Salon Vilpas kasvatti voittoputkensa kolmeen vakuuttavalla esityksellä kotonaan, kun Tampereen Pyrintö jäi aseettomaksi kotijoukkueen puristuksessa. Jokaisen jakson voittanut Vilpas aloitti kamppailun terävästi (10min 26-17) eikä vieraat kyenneet nousemaan takaisin voittotaisteluun enää toisella puoliajalla.

Salolaisten peli-iloa huokuvan esityksen kapellimestareina toimivat 17 pistettä mieheen heittäneet Juho Nenonen (17/10) sekä Moneya Pratt (17/7/7). Pyrinnöltä ainoana kaksinumeroisille pisteille ylsi Antero Lehto (19).

Lindbom johdatti Seagullsin kotivoittoon

Kisahallissa muodostui kotijoukkueen Carl Lindbomin (24/3) sekä Kobrien Lamont Jonesin (28/2) kaksinkamppailu, jossa Lindbom joukkueineen vei lopulta pidemmän korren.

Ensimmäinen neljännes kirjattiin Seagullsille 23-15, jonka jälkeen ottelu aaltoili tasaisena, kunnes päätösjaksolla Lindbom upotti kolmosen pohjaan reilut 20 sekuntia ennen loppua tilanteessa 74-71, eikä Kobrat kyennyt nousemaan enää rinnalle.

- Meillä on ollut vaikea ajanjakso tässä viime aikoina ja vaikka ollaankin pelattu ihan hyvin välillä, se ei ole riittänyt. Tänään saatiin sitten palkinto ja pelattiin ihan hyvä peli, Seagullsin penkin päässä operoiva Mikko Larkas jakoi kiitosta pelaajilleen.

Voittajilta onnistujien joukkoon lukeutuivat myös Antto Nikkarinen (11/5/9) ja Timo Heinonen (13/6). Vierailta esiin nousi päätösjaksolla Tuomas Viertola (11 pistettä).

”Taikuri” Rannikko -show pyöri Loimaalla

Viime kevään finaaliuusinta ja samalla Korisliigan kärkikamppailu nähtiin Loimaalla. Sarjan kärkipaikkaa pitävä Kataja ei päästänyt vieraspisteitä lipsumaan käsistään, vaan heikosta kolmannesta jaksosta huolimatta nappasi voiton.

- Kataja ansaitsi voittaa. Kolmatta erää lukuun ottamatta olimme erittäin kurittomia - Suomen parasta joukkuetta ei voi voittaa kurittomuudella, Bisons-luotsi Greg Gibson pohti ottelun jälkeen.

Ensimmäinen neljännes kirjattiin vieraille, mutta seuraavat 10 minuuttia menivät isännille 30-13, kun Mikko Koiviston (18/3) heittoshow pyörähti käyntiin. Teemu Rannikko (24/1/12) kuitenkin tahditti Katajan takaisin rinnalle ja lopulta ohi. Seitsemän kolmosta heittänyt Rannikko teki viimeisellä jaksolla 11 pistettä.

Bisonsilta Martin Zeno (22/12/8)  flirttaili jopa tripla-tuplan kanssa. Katajalta tupla-tuplaan Rannikon lisäksi ylsi Lamay Wilson (19/10).

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga