Korisliigassa neljän kotivoiton lauantai

2.1.2016 Miesten Korisliigan vuosi 2016 alkoi neljän ottelun kierroksella. Kierros oli kotivoittojen täyttämä, kun Kouvolassa Kouvot voitti Kobrat lukemin 90-79 (46-37), Kauhajoella Karhu piti kotiputkensa hengissä voittamalla Seagullsin 81-76 (44-29), Tampereella Pyrintö päihitti Katajan luvuin 94-69 (41-36) ja Kotkassa KTP voitti Vilppaan numeroin 87-76 (43-29).

Alexander Madsen urakoi 24 minuuttia, kun Kouvot otti kotivoiton Lapuan Kobrista.

Antti Kanervo ja Kauhajoen Karhu jatkoivat vakuuttavia esityksiään, Karhun jatkaessa kotipeliensä voittoputkea kaatamalla Seagullsin.

Damon Williams kuului jälleen Pyrinnön kantaviin voimiin, kun tamperelaiset kaatoivat kotiyleisönsä edessä Joensuun Katajan.

Sefton Barrett paukutti tukun kovia koreja, KTP:n kaataessa kotiparketillaan Salon Vilppaan. Kuvat: Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Kouvolan Kouvot otti lauantaina kolmannen perättäisen voittonsa kotiparketillaan, kun se kaatoi vahvan toisen jakson siivittämänä Lapuan Kobrat lukemin 90-79 (46-37). Voiton turvin Kouvot jatkavat sarjataulukon toisella sijalla, siitäkin huolimatta että voitto oli alkukauden sensaatiojoukkueelle vaatimattomasti neljäs viimeiseen kymmeneen otteluun.

1123-päisen yleisön edessä pelatussa ottelussa avausjakso kuljettiin vielä isku-iskusta –periaatteella, molempien joukkueiden vielä etsiessä parasta teräänsä etenkin puolustuspäässä. Toiselle jaksolle Kouvot tuli pykälää terävämmällä otteella, ja repivät eroa piste pisteeltä enemmän, johtaen ottelua puoliajan isolle tauolle lähdettäessä numeroin 46-37.

Ottelun toisella puoliajalla Kobrat pääsivät vielä kahteen otteeseen iskuetäisyydelle, ensin kolmannella jaksolla pisteen päähän ja vielä uudelleen päätösjaksolla kahden pisteen päähän. Kouvot kuitenkin karistivat Kobrat vielä kannoiltaan Ville Kauniston (13 pistettä/8 levypalloa/3 syöttöä) ja David Gonzalvezin (16/3/2) johdolla, voittaen ottelun lukemin 90-79 (46-37).

- Neljännen jakson alussa meni neljä helppoa ohi. Kun emme saaneet helpoistakaan paikoista sisään, niin vastustaja pääsi juoksemaan nopeita ja tilanne oli nopeasti meille vain +2. Emme tehneet kuitenkaan mitään ihmeellisen väärää hyökkäyspäässä. Peli aukesi, kun saatiin sisään pari vaikeaa. Mielestäni peli ratkesi lopussa DJ:n (Richardson) (13/4 syöttöä) kovaan riistoon puolustuspäässä ja riiston jälkeiseen koriin, kertasi ottelun tapahtumia Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Kouvojen voiton takuumiehinä toimivat edellä mainitun kolmikon lisäksi kolmatta otteluaan Kouvojen paidassa pelannut, 18 pistettä heittänyt takamies Austen Rowland, sekä joukkueen pistekärki, 20 pistettä heittänyt ja 6 levypalloa kahminut sentteri Thomas Gipson III.

Kobrien kokoonpanosta onnistujien kirjoihin itsensä pelasivat 20 pistettä ja 4 koriin johtoa syöttöä tililleen kirjauttanut takamies Lamont Jones, sekä 16 pistettä ja 8 levypalloa tilastoihin toimittanut sisäpelaaja Dom Morris.

Ottelutilastot: Kouvot - Kobrat

Karhuluola yhä valloittamatta

Kauhajoen Karhu jatkaa Korisliigassa ainoana tappiottomana kotijoukkueena. Karhu sai kymmenen kotivoittoa täyteen, kun se kukisti Helsinki Seagullsin lukemin 81-76 (44-29). Voiton avulla Karhu jatkaa sarjataulukossa sijalla 3.

Peli ei ollut kokonaisuutena niin tasainen, kuin mitä viiden pisteen ero tulostaululla kertoo. Karhu piti toiselta jaksolta alkaen noin kymmenen pisteen johtoa, joka kasvoi parhaimmillaan jo 17 pisteeseen.

- Pääsimme alussa helpolla, mutta myöhemmin alkoi tuntua, että meillä olivat sekä päät että jalat väsyneitä neljännessä pelissä kahdeksaan päivään. Tiukasta pelijaksosta kolme voittoa on kuitenkin hyvä saavutus, huomautti Karhun valmentaja Sami Toiviainen.

Karhun hyökkäys toimi lauantain koitoksessa pykälän vierailijoita paremmalla tasolla. Joukkue liikutti palloa hienosti ja löysi saumoja joista hyökätä rimaa kohden. Tämän ansiosta Karhu onnistui selvittämään tiensä vapaaheittoviivalle 21 kertaa Seagullsin 17:ää vastaan, heittäen pisteitä vapaaheittoviivalta 16, yhdeksän enemmän kuin helsinkiläiset.

Karhun riveistä kovinta jälkeä tekivät vakuuttavia esityksiään jatkanut Antti Kanervo (16/4/3 syöttöä), sekä likimain identtiset tilastorivit kirjauttaneet laiturit Cade Davis (14/4/6 syöttöä/2 riistoa) ja Lawrence Kinnard (14/6/6 syöttöä/2 riistoa).

Seagullsin riveistä itsensä esille nostivat tupla-tuplan operoinut sentteri Terrence Watson (21/10), sekä Watsonin tapaan 21 pistettä heittänyt Carl Lindbom. Vakuuttavaa jälkeä teki myös takamies Antto Nikkarinen, joka urakoi parketilla vajaat 38 minuuttia, heittäen 11 pistettä ja jakaen 6 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Karhu - Seagulls

Pyrintö yllätti Katajan Pyynikillä

Tampereen Pyrintö katkaisi miesten Korisliigaa johtavan Joensuun Katajan yhdeksän pelin voittoputken lauantaina Tampereella. Lokakuun lopussa viimeksi hävinnyt Kataja kapsahti Pyrinnölle suorastaan murskaavasti 94-69 (41-36).

Pyrintö pohjusti yllätyksen voitettuaan toisen ja kolmannen jakson yhteensä 20 pisteellä. Näin kotijohto kasvoi kolmannen jakson lopulla ratkaisevasti 17 pisteeseen. Ilman sentteri Carson Desrosiersia lauantain ottelussa pelannut Kataja jäi totuttua pienemmäksi levypalloissa, jotka Pyrintö vei nimiinsä vakuuttavasti 43-25.

Pyrinnön kokoonpanosta vakuuttavinta jälkeä lauantaina tekivät kauden ennätyspisteensä heittänyt Topias Palmi (21), totutun monipuolisena uhkana kentällä hääräillyt laituri Damon Williams (17/8/5 syöttöä), sekä 18 pistettä ja 9 levypalloa tililleen kirjauttanut laituri Joonas Cavén.

Vierailija Katajan puolelta takamies Teemu Rannikko pyöritteli neljän pisteensä päälle 14 koriin johtanutta syöttöä, mutta voittotaisteluun asti eivät taikurimaisen takamiehen otteet tällä kertaa riittäneet. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä Katajan riveistä heittivät joukkueen pisteykkönen Trevis Simpson 26 pisteellä, sekä 11 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa kerännyt Thomas Scrubb.

Ottelutilastot: Pyrintö - Kataja

KTP enää kahden voiton päässä putoamisviivasta

KTP otti äärimmäisen tärkeän kotivoiton lauantain kierroksella, kun se kaatoi sarjassa seitsemäntenä majailevan Salon Vilppaan ehjän esityksen jälkeen numeroin 87-76 (43-29). Voitto oli kotkalaisille kauden neljäs, ja matka putoamisviivan päällä oleviin Kobriin on enää kaksi voittoa.

Lauantain kamppailussa alkutahdit kotijoukkueen voitolle lyötiin jo avausjaksolla, jonka KTP voitti lukemin 17-9. Peliesitysten puolesta ajoittain tasainenkin ottelu kulki kuitenkin avausjaksosta lähtien tulostaululla vain kotkalaisten komennossa. Vilpas kävi pariin otteeseen iskuetäisyydellä, mutta missään vaiheessa eivät salolaiset tosissaan uhanneet KTP:n voittoa.

- ​​En ole kauaa valmentanut Suomessa tällä tasolla, mutta en ole nähnyt tällaista ottelutapahtumaa aiemmin runkosarjassa. Siitä iso hatunnosto Saloon ja myös Keravalta saapuneille KTP-faneille, kiitteli KTP-luotsi Anton Mirolybov molempien joukkueiden äänekkäitä faneja.

- Itse ottelu oli tänään fyysinen. Ensimmäinen kymppi oli kävelyä, mutta kun tempo nousi, saimme peliämme rullaamaan. Intensiteetti oli tänään hyvällä tasolla. Jokainen ottelu on meille nyt yhtä tärkeä ja peli kerrallaan mennään eteenpäin.

Kotkalaisten voiton takuumiehinä toimivat otteitaan viime aikoina parantanut, kovia koreja ottelun aikana pussittanut laituri Sefton Barrett (21/5 levypalloa), ajoittain pysäyttämättömältä tuntunut härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles (17/7), sekä tupla-tuplan 12 pisteellä ja 12 levypallolla toimittanut sentteri Aleksander Herrera. Myös viime kauden seuraansa vastaan pelannut takamies Darren Duncan pelasi oivan ottelun, pussittaen 19 pistettä ja jakaen 5 koriin johtanutta syöttöä.

Vierailijoiden riveistä itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat tupla-tuplan toimittanut laituri Monyea Pratt (12/11), niin ikään tupla-tuplan kirjauttanut takamies Doug Wiggins (15/5/11 syöttöä), sekä joukkueen pistekärki, 18 pistettä heittänyt Juho Nenonen.

Ottelutilastot: KTP-Basket - Vilpas

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.