Korisliigassa tipahteli pommeja: Lahti ja Lapua kukistivat kärkijoukkueet

29.1.2014 Korisliigan kärkisijat keskenään jakaneet Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö joutuivat keskiviikkona poistumaan kentältä tappiot niskassaan, kun Namika Lahti löylytti Bisonsia 90–68 (41–32) ja Lapuan Korikobrat nitisti Pyrinnön 92–89 (45–49). Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu kohentelivat myös voittotilejään.

Robert Arnoldin Namika kohteli Bisonsia kaltoin.

Kyle Foggin Korikobrat haki taas päänahan yhdeltä kärkijoukkueelta.

Eero Lehtisen Vilpas nujersi Kouvot ylivoimaisesti.

Jussi Eskola onnistui Lappeenrannassa. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

Ilman loukkaantuneita Antto Nikkarista, Mikko Koivistoa ja John Williamsonia pelannut Bisons ei pystynyt vastaamaan Lahdessa alkuunkaan kotijoukkue Namikan aggressiivisuuteen.

Lahtelaiset torppasivat Biisonit tyystin ärhäkällä puolustuspelaamisellaan ja saivat loimaalaiset kärsimään hätää nopealla vastahyökkäyspelillään, pallonliikkeellään ja kaukoheitoillaan. Bisons sinnitteli vielä tauolla yhdeksän pisteen päässä, mutta Namika vei kolmannen jakson alun 9-1 eikä antanut hallitsevalle mestarille vielä pienintäkään mahdollisuutta palata mukaan peliin.

– Alku oli sekava, mutta kolmannella jaksolla onnistuimme etenkin puolustuksessa. Meiltä löytyi tällä kertaa vaihtopenkiltäkin enemmän virtaa kuin Bisonsilta, kertoi Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen.

Namikan amerikkalaistrio oli totutun vahva. Robert Arnold (24/6), yleisöä donkeillaan hemmotellut Storm Warren (22/9/3 syöttöä/3 riistoa/4 blokkia) sekä Dan Oppland (15/8) olivat erinomaisia.

Bisonsista Tuukka Kotti (16/9) ja Ilpo Pehkonen (11/2) olivat miehiä paikallaan. Tappio oli Bisonsille runkosarjakauden kolmas.

Korikobrat jatkoi vakuuttavia kotipelejään

Lapuan urheilutalosta on kehkeytynyt Korisliigan kärkikaartille tukala paikka, sillä Tampereen Pyrinnöstä tuli nyt kärkinelikon kolmas joukkue, joka on käynyt kuukauden kuluessa lakeuksilla häviämässä.

Lapuan run and gun -pelityyli aiheutti alusta asti vaikeuksia Pyrinnön Punakoneelle, mutta ennakkosuosikkina peliin lähteneet vieraat pysyttelivät kotijoukkueen tuntumassa tai hienoisessa johdossa Damon Williamsin, BJ Raymondin ja Antero Lehdon mainioiden suoritusten ansiosta.

Tasainen peli ratkesi lopulta kalkkiviivoilla. Pyrinnön lamauttaneet korit sivalsi lopulta Cedric Latimer, joka toi kaaren takaa Korikobrat tasoihin (83–83) kolme ja puoli minuuttia ennen loppua ja räjäytti kotiyleisön viemällä lapualaiset viiden pisteen johtoon (92–87) vain 14 sekuntia ennen loppua.

Korikobrat nousi yksinoikeudella liigataulukon yhdeksännelle sijalle 92–89 (45–49)-voitolla.

Peräti 14 kertaa kolmoskaaren takaa onnistuneista lapualaisista Kyle Fogg (24/8/7 syöttöä), Jesse Perry (23/11/3 syöttöä), Lawrence Kinnard (21/5/3 syöttöä) ja Cedric Latimer (16/8) paiskivat ylitöitä voitossa.

Pyrinnöstä Damon Williams (32/14), BJ Raymond (19/15/3 riistoa/2 blokkia) ja Antero Lehto (19/3) elättelivät pisimpään toiveita vierasvoitosta. Antti Nikkilä oli edelleen sivussa.

Vilpas taas vahva kotonaan

Yhtä vaille kaikki kauden voittonsa kotikentällään Salohallissa hakenut Vilpas jatkoi hyvää kotivirettään kukistamalla Kouvolan Kouvot vakuuttavasti 96–71 (48–27).

Edelleen pahasti vajaamiehisenä pelannut Kouvot jäi jälkeen Vilppaan energiatasosta ja ajautui toisen neljänneksen myötä 21 pisteen tappioasemaan. Tauon jälkeen vieraat saivat hyökkäyspäässä paremmin juonesta kiinni, mutta Vilppaan haastajaksi Kouvoista ei ollut.

Shawn Atupem (23/7/3 riistoa), Marcus Relphorde (19/5/4 syöttöä), Eero Lehtinen (14/6/5 syöttöä) ja Joseph Harris (12/11/3 syöttöä) olivat salolaisittain vahvimmat.

Kouvoista Alexander Madsen (18/3) sekä Matthew Gibson (15/2/3 syöttöä) esiintyivät pirteimmin.

Karhu karjui Lappeenrannassa

Kauhajoen Karhu lähti pitkälle kotimatkalle Lappeenrannasta hyvillä mielin, kun kotijoukkue Namika kaatui pohjanmaalaisille pistein 73–80 (34–41).

Karhu näytti ratkaisevan pelin piinkovalla puolustuspelillään neljännen jakson alussa siirtymällä 56–67-johtoon. Namikalta löytyi kuitenkin vielä ylimääräinen vaihde. Kotijoukkue lukitsi Karhun puolustuspelillään ja nousi Brandon McKnightin ja Todd Brownin johdolla 73–72-johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua.

Pelin viime hetket kuuluivat kuitenkin Karhulle. Quincy Hankins-Cole upotti epäurheilijamaisen virheen jälkeen Karhun pisteen johtoon ja Andre Williamson donkkasi vierasjohdon kolmeen. Namika ei enää onnistunut korinteossa ja Karhu pääsi kotimatkalle voitto mukanaan.

Andre Williamson (22/10), Jussi Eskola (17/5/3 syöttöä) ja Quincy Hankins-Cole (13/15/5 syöttöä) olivat Karhun parhaat.

Namikasta Todd Brown (24/8) oli elementissään ja Clifton Jones (5/9) pelasi yhden kauden parhaista peleistään.

(STT)

Lisätietoja: Korisliiga

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.