Kotkalaisten hurmosheitot upposivat lopussa, Team TEHO Sport vierasvoittoon Aarhusissa

22.1.2014 23:05 Ville Tuomisen komennossa pelaava Bakken Bears piti kotkalaista Team TEHO Sportia ahtaalla EuroChallengen jatkosarjan toisen kierroksen ottelussa Aarhusissa, mutta kotkalaiset nousivat 13 pisteen takaa takaisin tuntumaan ja varmistivat 86–90 (41–33)-vierasvoittonsa Chris Owensin, Jukka Matisen ja Sharaud Curryn päätösjakson onnistumisilla.

Sharaud Curryn hurmoskorit johtivat Team TEHO Sportin vierasvoittoon Tanskassa.

Jukka Matinen osui kolmoskaaren takaa viidesti.

Joonas Lehtoranta pysäytti Bearsin nuoren tähden Thomas Laerken. Kuvat: Kai Kilappa.

Bakken Bearsin pelisuunnitelma onnistui likimain täydellisesti runsaan kahden ja puolen jakson ajan. 218-senttinen Chris Christoffersen eliminoi kotkalaisajot korille sijoittumisellaan ja Bearsin puolustajat häärivät herhiläisinä Team TEHO Sportin pelin sielun, Sharaud Curryn, ympärillä.

Bears johti kaksi ja puoli minuuttia ennen kolmannen jakson loppua numeroissa 62–49, mutta menetti jakson lopussa johtonsa. Sharaud Curry päätti kotkalaisten 9-0-rykäisyn jakson viime sekunnilla heitettyyn kolmoseen, joka toi kotkalaisille lisälatausta.

Päätösjaksolla ote siirtyi vähitellen kotkalaisille. Chris Owens upotti kymmenen pistettä pikavauhtia ja johdatti joukkueensa viiden pisteen karkumatkalle, kunnes Bears puri jälleen ja ryntäsi 76–75-johtoon.

Tuolloin estradille nousi Sharaud Curry, joka säkitti kaksi perättäistä kolmosta ja sai seuraa Jukka Matisen onnistuneesta kaukoheitosta, joka kasvatti vierasjohdon viiteen.

Bears nousi vielä 19 sekuntia ennen loppua pisteen päähän (84–85), mutta kotkalaiset pitivät hermonsa lopussa ja varmistivat voittonsa vapaaheittoviivalta.

Kotkalaisten parhaat olivat Curry (20/1/8 syöttöä), Owens (17/4/2 blokkia), viisi kolmosta pussittanut Matinen (15/5/3 syöttöä) sekä Ryan Ayers (16/4).

Curry ja Owens heittivät 13 pistettä mieheen pelin viimeisen runsaan jakson aikana, Curryn kolmannen jakson lopun haamuheitto mukaan lukien.

Lehtoranta pysäytti Laerken

TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviainen nosti ratkaisijoiden joukkoon hyvää kautta pelaavan Joonas Lehtorannan (7/2), joka pysäytti Bearsin nuoren tähden Thomas Laerken pelin jälkipuoliskolla täysin.

– Laerke teki avauspuoliskolla 16 pistettä ja jälkipuoliskolla vain kaksi, eli Joonas hoiti tonttinsa mallikkaasti. Joonas toi puolustukseemme toisella puoliajalla lisää intensiteettiä, jota tarvitsimme, Toiviainen kiitteli.

Bearsin hallittu hurlumheihyökkäys ja ärhäkkä puolustuspelaaminen pitivät kotkalaisia Toiviaisen mukaan piinassa läpi pelin, mutta Curryn ja Owensin hurmosheittojen onnistuttua konkarit onnistuivat kääntämään pelin omilla ratkaisuillaan.

– Curry joutui tekemään hirveän määrän työtä tänään tuplauksien kanssa ja menettikin pallon muutamaan otteeseen, mutta silti on turvallinen olo, kun pallo pelataan hänen käsiinsä loppuhetkillä. Owens puolestaan alkoi parin kolmosen upottua hyökätä kohti koria, mikä oli juuri se, mitä häneltä toivoimme. Ammattimiehet käänsivät pelin ammattimaisesti, analysoi Toiviainen.

Kotkalaiset ovat ottaneet EuroChallenge-otteluissaan tavaksi nousta vierasvoittoon pitkältä takaa-ajomatkalta: tuoreessa muistissa ovat kiipeäminen 18 pisteen takaa neljän pisteen voittoon Groningenin vieraana sekä kiri kahdeksan pisteen takaa 87–90-voittoon Okapi Aalstarin kotikentällä.

– Jos syyn näihin nousuihin tietäisin, niin olisin tyytyväinen. Nyt pitää olla vain kiitollinen siitä, että nämä jätkät eivät luovuta ja ovat osoittaneet pystyvänsä oppimaan pelin aikana.

Jatkolohkon toisessa ottelussa Ural Jekaterinburg saalisti 96–97 (43–36, 86–86)-voiton Tsmoki Minskistä Valko-Venäjällä. Team TEHO Sport kohtaa lohkojohtaja Jekaterinburgin ensi viikolla kotonaan Kotkan Karhuvuoren Steveco Areenalla.

Bakken Bears – Team TEHO Sport 86–90 (22–15, 41–33, 62–58), EuroChallengen jatkosarjaa, Aarhus (Tanska) 22.1.2014

Team TEHO Sport: Sharaud Curry 20/1/8 syöttöä, Chris Owens 17/4/2 blokkia, Ryan Ayers 16/4, Jukka Matinen 15/5/3 syöttöä, Timo Heinonen 7/7/3 riistoa, Joonas Lehtoranta 7/2, Michael Pounds 7/1, Aleksi Akpaso 1/0, Samuli Vanttaja 0/1, Miki Kuusisto.

Bakken:
Chris Christoffersen 22/4, Thomas Laerke 18/3/4 syöttöä, Nicolai Iversen 16/4/4 syöttöä, Kenny Barker 10/6/4 syöttöä/3 riistoa.

Ottelutilastot: Bakken – TEHO

Asiat

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.