Kotkan Peli-Karhut isännöi Äänekosken Huimaa torstaina

26.3.2013 Runkosarjan kakkonen Peli-Karhut kohtaa torstaina kotonaan Huiman. Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä tällä kaudella jo kertaalleen. Huima vei tuolloin Suomen Cupin välieräottelun nimiinsä niukalla pisteen erolla PeKaan. Kotkalaisilla on nyt revanssin paikka.

Linda Lehtoranta on ollut kuluneella kaudella PeKa:n puolustuksen lukko.

PeKan kokoonpano on ollut kuluvalla kaudella tasaisen vahva. Ratkaisijoita löytyy niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin pelaajista. Kokonaista 7 joukkueen pelaajaa on tehnyt runkosarjan otteluissa keskimäärin yli 10 pistettä. Hyökkäys ei ole joukkueen ainoa vahvuus: kokoonpanosta löytyy kenties koko sarjan kovimman jalkatyön omaava Linda Lehtoranta.

 

Runkosarjan aikana äänekoskelaispelaajista ovat erottuneet Kenya Robinson ja Jasmin Holliday. Ajoittain hyviä otteita on väläytellyt myös takamies Salla Viitanen. Kaikkiaan Huiman kokoonpano on pelannut PeKaa vaihtelevammin.

 

Kumpikin joukkue aloittaa puolivälieräsarjan yksi tappio harteillaan. Huima hävisi vieraissa Hongalle selvi lukemin 93 – 68. PeKa puolestaan kärsi tappion runkosarjan voittajalle Catzille. Nyt joukkueiden on löydettävä reitti takaisin voittojen tielle.

 

PeKa aikoo pitää vauhtia – Huima puolustaa vimmatusti

 

Äänekoskelaiset eivät onnistuneet kaatamaan PeKaa runkosarjassa kertaakaan. PeKa:n päävalmentajan Seppo Kurjen mukaan kotkalaiset eivät kuitenkaan tuudittaudu ennakkosuosikin asemaan.

– Runkosarjan perusteella olemme ennakkosuosikki, mutta sillä ei ole merkitystä pudotuspeleissä. Välieräpaikka ratkaistaan paras kolmesta -periaatteella, joten meidän täytyy olla tarkkana koko ajan.

 

PeKa aikoo Kurjen mukaan pitää torstain ottelussa vauhtia yllä, ja käyttää koko laajaa pelaajamateriaaliaan. Joukkue on kärsinyt pienistä loukkaantumisista, mutta Kurki ei osaa vielä sanoa, puuttuuko joku torstain kokoonpanosta.

 

Huiman valmentaja Mervi Nurmen mukaan PeKa on Huimalle äärimmäisen kova haaste. Yhtäkään ottelua ei kuitenkaan ole hävitty etukäteen. Äänekoskelaisten puolustuksen on Nurmen mukaan toimittava moitteettomasti, mikäli joukkue haluaa päihittää PeKa:n.

– Lähdemme pelaamaan niin kovaa, kuin vain suinkin pystymme, Nurmi summaa.

 

Kotkan Peli-Karhut – Äänekosken Huima -puolivälieräsarjan ottelu pelataan Steveco Areenalla torstaina 28.3. klo 18:30. Välieriin etenee ensimmäiseksi kahteen voittoon yltänyt joukkue.

 

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia