Kouvoille kuudes peräkkäinen voitto

25.10.2006 Kouvolan Kouvot otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa Korisliigassa, kun se aiheutti syksyn yllättäjäjoukkueelle Team Componentalle sen tähän asti suurimman tappion. Kouvot voitti kotipelinsä peräti 34 pisteellä 103-69 (53-36) -tuloksella.

Kouvot venytti toisen neljänneksen puolivälissä johtonsa yli kymmenen pisteen eikä Karkkila päässyt sen jälkeen enää voittokamppailuun.

Huimalla tarkkuudella kotikoreihinsa osuneesta Kouvoista Gerrit Brigitha pussitti 27 pistettä ja Sami Laaksonen 18. Componentasta vain Chris Davis pääsi yli kahdeksan pisteen heittämällä 26 pinnaa.

KTP ja Kataja kärkikolmikkoon

Kouvot johtaa Korisliigaa tasapisteissä KTP:n ja Joensuun Katajan kanssa, jotka myös voittivat keskiviikkokierroksen pelinsä. KTP haki Vantaan Pussihukista vierasvoiton 71-79 (24-33) -lukemin ja Kataja vieraili voitokkaasti Tampereella kaatamassa Pyrinnön 84-103 (31-56) -numeroin.

KTP karkasi toisella neljänneksellä 14 pisteen johtoon, mutta PuHu nousi rinnalle ja piipahti johdossakin kolmannen jakson lopulla ja neljännen alussa.

Jan-Michael Thomas ja Toni Ilmonen heittivät kotkalaisille 20 pistettä mieheen. Panu Majala keräsi PuHulle saman verran ja Bilal Salaam 18 pinnaa.

Tampereella Kataja johti peliä alusta loppuun ja repäisi kolmannella jaksolla eron jo 30 pisteeseen.

Petri Virtanen heitti voittajille kuusi kolmosta ja kauden piste-ennätyksekseen 29 pistettä, Marc Axton 23 ja Anssi Kinnaslampi 20. Pyrinnön tehoduon muodostivat Dennis Harrison 22:lla ja James Wright 21 pisteellä.

Myös ToPo nousi illan suurinumeroisten voittajien kastiin, kun se tuotti Helsingissä kahden edelliskauden mestarille Lappeenrannan NMKY:lle kauden toistaiseksi suurimman tappion 100-72 (42-32) -tuloksella.

Vieraat johtivat ensimmäisen neljänneksen lopulle asti, mutta sen jälkeen ToPo meni menojaan kasvattaen johtonsa suurimmillaan 33 pisteeseen.

- Heittopeli kulki hyvin. Kun puolustus alkaa toimia, myös hyökkäys toimii ja onnistutaan, kommentoi ToPo-valmentaja Pekka Salminen.

Hyvällä prosentilla heittäneen ToPon tarkimpia olivat Logi Gunnarson 19:llä ja Todd Okeson 14 pisteellä. LrNMKY:n tehokkaimmaksi pääsi Michael Cuffee 18 pisteellä. Joukkueen uusi kroatialaispeluri Dino Erceg aloitti kahdeksan pisteen teholla.

Korihaille taas kova voitto

Uudenkaupungin Korihait otti toisen peräkkäisen voittonsa uuden valmentajansa Ilpo Rantasen johdolla, kun sarjan suosikkeihin lukeutuva Espoon Honka kävi häviämässä 94-85 (43-46) -lukemin.

Honka piti johtoa kolmannen jakson alkupuolelle asti, mutta Korihait johti ratkaisevasti viimeiset 14 minuuttia.

- Honka antoi meille onneksi siimaa ensimmäisellä puoliajalla hukkaamalla muutamia varmoja tekopaikkoja. Vieraiden johto olisi voinut olla suurempikin, myönsi Rantanen.

Korihaiden Ed Nelson keräsi komeat 30 pistettä ja Ben Perkins 27. Korihaiden uusi yhdysvaltalaispelaaja John DeGroat teki kymmenen pistettä. Hongalta löytyi harvinaisesti kotimainen tehokaksikko, kun Jukka Matinen heitti 28 ja Kimmo Muurinen 20 pistettä.

Porvoon Tarmo katkaisi neljän pelin tappioputkensa kaatamalla kotonaan Namika Lahden 91-84 (40-34).

Pelissä hukattiin palloa oikein kilpaa, kun Namikalle kirjattiin 31 ja Tarmollekin 27 menetytä.

Joe Nixon heitti Tarmolle 21 pistettä ja Joshua Mueller 19. Teemu Laine, Ville Mäkäläinen ja Sidney Holmes haalivat lahtelaisille kukin 19 pistettä.

(STT – Koris.net)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.