Kouvot 2-0-johtoon, Lappeenranta tasoitti

11.4.2008 Hirmuiskussa oleva Kouvot otti vahvan kiinnityksen Korisliigan finaalipaikkaan, kun se kukisti toistamiseen helsinkiläisen ToPon. Kouvot selvisi ToPon viime minuuttien rynnistyksestä ja voitti lukemin 81-77 (40-34). Flunssa-aallostaan toipunut Lappeenrannan NMKY puolestaan tasoitti välieräsarjan Espoon Honkaa vastaan.

Jukka Toijalan luotsaama Kouvot näytti jo laskettelevan helppoon voittoon perjantaina, kun se siirtyi kolmannen jakson päätteeksi 16 pisteen johtoon (64-48).

Tuossa vaiheessa tahtipuikkoa heilutti erityisesti kotijoukkueen Corey Smith, joka teki kolmannella kymmenminuuttisella kaikkiaan 14 pistettä. Irtiotossa avitti myös edellisessä pelissä polvensa loukannut Roope Suonio kahdella kolmosellaan.

- Saimme hyvän rytmin päälle kolmannella neljänneksellä. Mielestäni aineksia ison johdon rakentamiseen oli jo avauspuoliajalla, mutta olimme hermostuneita ja hukkasimme palloja ihan käsittämättömästikin, pohdiskeli Toijala viitaten joukkueensa 13 pallonmenetykseen ensimmäisen 20 minuutin aikana.

ToPon loppukiri oli raivokas. Sentteri Takais Brownin koreilla sekä Jukka Hemdahlin kolmosella ToPo nousi reilut 20 sekuntia ennen päätössummeria pisteen päähän (77-76).

ToPon rikottua Smith upotti molemmat vapaaheittonsa (79-76). Kouvojen Tuomas Iisalo otti taktisesti kypsän virheen ja lähetti helsinkiläisistä Tyson Pattersonin vapariviivalle. Patterson onnistui vain toisessa heitossaan. Pallon saanut Iisalo joutui virheen kohteeksi ja piti päänsä kylmänä varmistaen vapaaheitoillaan Kouvojen voiton ja loppuluvut 81-77.

- Virhevaikeuksien kautta pelimme passivoitui. Liike hävisi ja päästimme vastustajan liian helpolla alkamalla pelaamaan yksi vastaan yksi – ja kaksi vastaan kaksi –pelejä ihan liian aikaisin. ToPo pääsi lähelle, mutta onneksi saimme vaparit loppuhetkillä sisään, Toijala huokasi.

Corey Smith teki ottelussa hulppeat 27 pistettä. Jukka Kataja ja Wayne Bernard pussittivat kymmenen pistettä mieheen.

ToPon tehot jakautuivat tasaisesti. Elias Kajander teki 16, Brown sekä Patterson 15 ja Hemdahl 14 pistettä.

Finaalipaikka on katkolla Kouvoille maanantaina, jolloin ToPo isännöi kouvolalaisia Helsingissä pelattavassa TV-ottelussa. Siitä huolimatta, että Kouvot on voittanut 18 viime ottelustaan peräti 17, toppuuttelee Toijala innokkaimpia.

- Tämä ottelusarja on kova ja siitä muodostuu helposti pitkä. Meidän täytyy pelata yksi hyvä ja ehjä 40-minuuttinen, jos haluamme jatkoon edetä, Toijala peräänkuulutti.

Lehtonen: "Nannaa!"

Flunssapotilaansa Petri Virtasen, Juha Stenin, Pasi Riihelän ja Adrian Henningin jalkeille saanut Lappeenrannan NMKY palasi omalle tasolleen toisessa välieräottelussa Hongan vieraana. Lappeenranta haki Espoosta ansaitun 84-81 (42-36) -voiton ja tasoitti ottelusarjan 1-1:een.

Honka nousi vielä aivan lopussa sisukkaasti lähes vieraidensa rinnalle Petteri Koposen (20/3) ja Jukka Matisen (14/4) kolmosille lukemissa 83-81, mutta se oli sittenkin liian myöhäistä.

LrNMKY hallitsi ottelua selvästi varsinkin tauon molemmin puolin käyden vielä päätösneljännekselläkin kapteeni Riihelän (14/5) johdolla 74-59 -johdossa.

- Teimme hirveän määrän virheitä puolustuksessa, mutta muuten tällainen voitto on todellakin nannaa. Olen ylpeä tästä joukkueesta. En itsekään uskonut sen yltävän tällaiseen esitykseen vielä tänään. Laskeskelin enemmän sunnuntain varaan, kertoi vasta viime viikolla LrNMKY:n valmentajaksi kiinnitetty Jyri Lehtonen.

LrNMKY käytti toipilaansa Riihelän, Virtasen (10/4), Stenin (12/4) ja Henningin (22/6) pelipäivän aamuna lääkärillä, joka näytti kvartetille vihreää valoa illan ottelun osalta.

- Tällä joukkueella on tosi ison sydän. Ammattimiehet pystyivät pelaamaan isoja minuutteja sairasteluistaan huolimatta, Lehtonen kehui.

Lappeenrannasta näyttävää jälkeä teki myös Ivan Harris (20/3), joka aloitti ottelun miltei erehtymättömällä heittopelillä.

Honkaa herätellyt Akeem Scott keräsi kotiyleisönsä edessä saldon 20/5 ja Ben Perkins 13/11. Matt Williams (5/1) ja heti tauon jälkeen parhaimmillaan ollut Kimmo Muurinen (7/4) jäivät normaaleista lukemistaan.

- Koko kauden yhdessä pelannut Lappeenranta ansaitsi tämän voittonsa. Emme olleet valmiita ja LrNMKY rankaisi jokaisesta typerästä virheestämme. Olen pettynyt, mutta pitää muistaa, että tilanne on 1-1, muistutti Hongan Mihailo Pavicevic.

Pavicevicin nuorempi kollega ja entinen valmennettava Lehtonen toivotti samalla Hongan tervetulleeksi Lappeenrantaan.

- Urheilutalolla riittää taatusti ääntä sunnuntaina. Tässä ottelusarjassa aika on puolellamme, näki Lehtonen tilanteen.

Korisliigan täydelliset ottelutilastot, muita tilastoja ja tulevat ottelut löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.