Kouvot isännöi Pyrintöä VeikkausTV:n perjantain ottelussa

18.3.2016 VeikkausTV tarjoaa perjantain Korisliigakierrokselta todellisen herkkupalan, kun Kouvolan Kouvot isännöi Mansikka-ahon Urheiluhallilla Tampereen Pyrintöä. Sarjakolmonen Kouvot on sarjataulukossa kaksi voittoa viidettä sijaa hallussaan pitävää Pyrintöä edellä kun kaikilla joukkueilla on vielä kolme ottelua pelaamatta, joten panokset ottelussa ovat kevätauringon paistaessa myös kohdallaan.

Kouvojen pistekuningas D.J.Richardson on varmasti valmiina pistämään palloa radalle perjantaina, kun Kouvot saa vieraakseen...

...VeikkausTV:n ottelussa Damon Williamsin ja Tampereen Pyrinnön. Lähetys ottelusta alkaa kello 18.30.

Mansikka-ahon Urheiluhallin, tuttavallisemmin ”Manskarin”, asiantunteva kotiyleisö saa perjantai-illan kunniaksi nauttia kovan luokan koripallosta kun Tampereen Pyrintö matkaa kotijoukkue Kouvojen vieraaksi. Sarjataulukossa joukkueita erottaa vain kaksi voittoa, joten odotettavissa on kovaa, pudotuspelejä muistuttavaa koripalloviihdettä.

Vierailija Pyrintö on parantanut esityksiään kauden edetessä tasaisesti ja joukkue on voittanutkin viimeisestä kymmenestä ottelustaan kuusi. Viidennellä sijalla ennen perjantain ottelua majaileva Pyrintö on kaksi voittoa Kouvoja perässä, mutta vain voiton päässä neljättä sijaa miehittävästä Bisonsista. Tamperelaisten näkökulmasta siis runkosarjan kolmen viimeisen pelin tavoitteena on epäilemättä ainakin kotiedun saalistaminen biisonilauman kavioista.

Kouvojen tähtäimessä on voiton joukkuetta edellä oleva sarjakakkonen Kauhajoen Karhu. Korisliigan ollessa tasaisin moneen vuoteen, ei runkosarjasijoituksilla ole välttämättä suurta merkitystä pudotuspelien ensimmäistä kierrosta silmällä pitäen muuten kuin kotiedun osalta, mutta mahdollisten välierien kotiedun varmistamiseen Kouvojen pitäisi todennäköisesti onnistua ohittamaan Karhu.

Illan otteluun molemmat joukkueet lähtevät niin terveillä kokoonpanoilla kuin koripallojoukkue vain maaliskuiseen otteluun voi lähteä. Isommat kolhut on saatu paikattua, mutta pudotuspelien tahdilla vastaan tuleva ottelu asettaa molemmille joukkueille ainakin jonkin asteisen haasteen.

- Pyrintö pelaa hyvää kevättä. Neljännen ulkomaalaisen saapumisen jälkeen joukkueen rotaatio meni uusiksi ja tulivoima lisääntyi. Pyrintö on kookas ja laadukas joukkue, joka laittaa rohkeasti palloa radalle. En usko, että heittokelloa tarvitaan illan pelissä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen tarinoi.

- Kun pelataan keskiviikkona ja perjantaina, niin rytmi on kuin pleijareissa. Mielenkiintoista on nähdä, pystymmekö olemaan aggressiivisia ja energisiä toisen kerran 48 h sisällä. Intensiivinen ja nopeatempoinen ottelu luvassa.

Lehtosen mainitsema Pyrinnön rotaatio on tosiaan mennyt uusiksi sisäpelaaja Esian Hendersonin saapumisen myötä. Ensimmäiset viisi Korisliiga-otteluaan 11,8 pisteen ja 7,0 levypallon keskiarvoilla pelannut Henderson on tuonut Pyrinnön joukkueeseen juuri tarvittavan palasen korirenkaiden lähelle.

Damon Williams johtaa edelleen tamperelaisten hyökkäystä, eikä syyttä. Mies on joukkueen ykkönen niin pisteissä (15,1), levypalloissa (9,6) kuin syötöissäkin (3,8). Ikinuori laituri paranee vanhetessaan kuin hyvä viini. Williamsin taustatukena hyökkäyksen pyörittäjänä toimii takamies Antero Lehto (12,8/3,1 syöttöä), joka tunnetusti löytää koneestaan lisävaihteen kevätauringon lämmittäessä poskia.

J’Nathan Bullock (15,1/7,4/2,8 syöttöä) ja Ricky Minard (12,1/4,9/2,5 syöttöä) täydentävät jenkkivahvistusten loput ruudut ja tekevät Pyrinnön hyökkäyksestä parhaimmillaan erittäin monipuolisen ja todella vaikeasti puolustettavan joukkueelle kuin joukkueelle. Susijengin paidastakin tuttu laituri Joonas Cavén on löytämässä parasta pelivirettään myös sopivasti kevään korvilla.

- Kotiedun jahtaaminen jatkuu viikon toisella äärimmäisen tärkeällä vierasottelulla. Kouvoilla on tällä hetkellä hyvä vire päällään pelaamisessaan ja joukkue taistelee kovaa molemmissa päissä kenttää. Lyhyen valmistautumisajan seurauksena päällimmäisenä meidän kohdalla on keskittyminen omaan tekemiseen, toteaa Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

- Lähdemme parantamaan Karhu ottelusta tiettyjä puolustuksellisia heikkoja kohtiamme. Hyökkäyspäähän puolestaan tehdään pieniä viilauksia aiempien Kouvot otteluiden kokemuksesta.

Illan isäntä Kouvot sai viimeisen palan palapeliinsä neljä ottelua sitten, kun Ilari Seppälä liittyi joukkueen vahvuuteen Bisonsista. Jo entuudestaan vahvalle takakentälle tulivoimaa tuonut Seppälä on aloittanut pelintekijän roolissa vahvasti, operoiden neljässä ottelussa noin 20 minuutin peliajalla keskiarvoikseen 7,3 pistettä ja 4,5 syöttöä ottelua kohden.

Koko kauden joukkueen riveissä pelanneista miehistä yhdeksän ottelua väliin loukkaantumisen vuoksi väliin jättänyt takamies Kyle Shiloh (11,4/5,3/3,0 syöttöä) on ollut kenties joukkueen tasaisimmin suorittava pelaaja hyökkäyspäässä, ollen samalla joukkueen tärkeimpiä puolustuspään kulmakiviä.

Isossa päässä Ville Kaunisto (12,8/9,2) ja Thomas Gipson III (14,4/8,3) muodostavat vaarallisen parivaljakon minkä tahansa joukkueen etukentälle. Joukkueen ykköspyssynä on kuluvalla kaudella toiminut sähäkkä ja tarkkakätinen D.J. Richardson 15,7 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla, David Gonzalvezin tarjotessa varsin riittävää tulitukea viereltä 14,4 pisteen keskiarvollaan.

Nuoruutta ja kirkkaita tulevaisuuden näkymiä Kouvojen riveistä edustavat 19-vuotias takamies Tuomas Hirvonen (9,2/2,9 syöttöä) ja iso sekä urheilullinen, 21-vuotias laituri Alexander Madsen (7,7/4,6).

Lähetys Mansikka-ahon Urheiluhallilta alkaa VeikkausTV:n taajuudella kello 18.30.

Korisliigaa pelataan perjantaina myös kahdella muulla paikkakunnalla. Salossa Vilpas isännöi Varsinais-Suomen derbyssä Loimaan Bisonsia ja Kotkassa KTP-Basket saa vieraita Kauhajoelta sarjakakkosen Karhun muodossa. Kaikki illan ottelut alkavat kello 18.30. Nämä, sekä kaikki muut kauden 2015/2016 Korisliigan ottelut näet myös Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

Lisätiedot: VeikkausTV
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia