Kouvot ja Korihait voittoihin illan Korisliiga-kierroksella

20.10.2017 Perjantain Korisliiga-kierroksella nähtiin sarjakärki Kouvojen ilmiömäinen comeback-voitto Joensuun Katajasta lukemin 87–74 (40–52). Perjantain toisessa ottelussa Uudenkaupungin Korihait taisteli kotivoittoon KTP Basketista numeroin 97–90 (42–42).

Kouvojen James Sinclair viimeisteli 18 pisteestään 12 tauon jälkeen perjantain kamppailussa Katajaa vastaan. Kuva: Kai Kilappa

Uudenkaupungin Korihaiden Juan Pattillo nakutti 22 pistettä Korihaiden voittaessa KTP Basketin. Kuva: Ville Vuorinen

Keskiviikkona FIBA Europe Cupissa voiton napannut Joensuun Kataja jäi perjantaina kouvolalaisjyrän alle Korisliigassa. Kataja vei Kouvolan Kouvoja selkeästi perjantain ottelun avauspuolikkaalla, mutta ei pystynyt vastaamaan isäntien kohentuneeseen peli-ilmeeseen tauon jälkeen.

Ottelun alku oli Katajan pommitusta. Kun Kouvot tuskaili heittojensa kanssa, entiselle seuralleen vaikeuksia tuotti erinomaisessa vireessä ollut Ilari Seppälä, joka rankaisi hyvällä itseluottamuksella sekä kaaren takaa että sen sisältä. Toisella jaksolla isännät alkoivat osua paremmin Jamie Skeenin löytäessä jyvän, mutta Seppälän ja Damier Pittsin sihti piti vieraat hyvässä johdossa tauolle.

Kouvot aloitti kolmannen neljänneksen pirteästi 8–0-pisterallilla ja urakoi rinnalle ja ohi jakson puoliväliin mennessä. Päätösneljänneksellä pelin asetelmat kääntyivät päälaelleen ottelun alkunäkymistä. Kouvot pysäytti lähes jokaisen Katajan hyökkäyksen kun vieraiden heittovirta tyrehtyi täysin. Omassa hyökkäyksessään Kouvot onnistui laajasti Ville Kauniston, Severi Kaukiaisen sekä amerikkalaisvahistustensa James Sinclairin ja Jamie Skeenin voimin.

Kouvot onnistui perjantaina laajalla rintamalla. James Sinclair (18/5/6) toimi pistekärkenä Severi Kaukiaisen (13/2/2), Jamie Skeenin (14/6/1), Thomas Gipson III:n (13/9/5) ja tupla-tuplan urakoineen Ville Kauniston (13/14/2) säestäessä. Vierasjoukkueen riveistä Damier Pitts (25/4/4), Ilari Seppälä (22/5/0) ja Timothy Williams (13/9) pelasivat tehokkaasti erityisesti avauspuolikkaalla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen antoi Kaukiaiselle ja Teemu Knihtiselle vastuuta Tuomas Hirvosen puuttuessa kokoonpanosta.

– Kun konsepti on tuttu, niin kaksi nuorta pelaajaa (Kaukiainen ja Knihtinen) pystyvät tulemaan helposti konseptiin sisään. Kahdella ensimmäisellä jaksolla emme olleet sillä tasolla, missä meidän pitää puolustuksessa olla. Kataja taas oli huikea ensimmäisellä puolikkaalla.
– Toisella puoliajalla Kataja meni meidän ansaan. Toisella puolikkaalla emme ottaneet edes aikalisiä, sillä konsepti on niin vahva, että pelaajat eivät tarvitse neuvoja. Lisäksi toisella puolikkaalla yksinkertaistimme hyökkäystämme, Lehtonen kuvaili taktiikkaansa ottelussa.

Severi Kaukiainen kiitti saamastaan vastuusta parketilla.

– Totta kai uskon omiin mahdollisuuksiini, mutta tietysti minua jännitti. Jännitys saattoi näkyä pelin alussa. Valmentajan ohje oli vain, että pitää pelata aggressiivisesti. Pelaaminen on kivaa eikä paina jaloissa, Kaukiainen kertoi.

Joensuun Katajan päävalmentaja Greg Gibson myönsi, että Kouvot ansaitsi voiton.
– Puoliajan jälkeen Kouvot oli joukkue, joka todella halusi voittaa koripallo-ottelun. Kouvot oli paljon intensiivisempi kuin me kahdellakymmenellä viimeisellä minuutilla.
– Alussa olimme aggressiivisia ja pelasimme hyvällä temmolla. Annoimme ekstrasyöttöjä ja ekstraekstrasyöttöjä. Kolmannen jakson alusta alkaen tempo ei ollut lähelläkään sitä mitä se oli ottelun alussa.

Ottelun avauspuoliskolla hyviä otteita väläytellyt Ilari Seppälä myönsi, että ottelun käsikirjoitus sai tauolla rajun käänteen.

– Oli todella kaksijakoinen peli. Meillä oli ensimmmäisellä puoliajalla peli hyvin hallussa sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Tauon jälkeen peli kääntyi ihan päälaelleen ja Kouvot pääsi dominoimaan peliä täysin. Kouvot oli keksinyt uuden setin, joka toimi hyvin. Emme keksineet lääkkeitä Kouvojen pelaamista vastaan.

Ottelutilastot: Kouvot–Kataja

Korihait vahvaan kotivoittoon

Uudenkaupungin Korihait isännöi perjantaina Kotkan KTP Basketia. Isäntäjoukkue venyi äärimmäisen tasaisissa merkeissä alkaneen ottelun voittoon seitsemän pisteen marginaalilla 97–90. Voitto oli Korihaille seurahistorian 600.

Avausjaksot juostiin Uudessakaupungissa äärimmäisen tasaisissa tunnelmissa. Kumpikaan joukkueista ei saanut nykäistyä kunnollista etumatkaa, vaikka KTP johti avauspuolikkaalla parhaillaan 7 pisteellä.

Taon jälkeen Korihait alkoi saamaan sai hyviä stoppeja ja kiskaisi noin 9 pisteen karkumatkalle Marius Van Andringan hyvillä heitoilla kaaren takaa viimeiselle neljännekselle. Päätösjaksolla vieraat pääsivät hätyyttelemään enää kolmen pisteen päähän, mutta Korihaiden van Andringa ja Deng Deng onnistuivat pistämään tärkeät vapaaheitot sisään ottelun lopussa.

Korihaiden paras pistemies oli Marius van Andringa (24/4/2). Amerikkalaisvahvistuksista Juan Pattillo (22/4/2) ja Chaz Williams (16/3/5) tukivat hyvin voittotilastoja. KTP Basketin riveistä Deon Edwin (19/10/1) urakoi tupla-tuplan. Myös Mandell Thomas (18/5/1) ja Michael Pounds (18/2/2) osallistuivat tehokkaasti.

Ottelutilastot: Korihait–KTP Basket

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.