Kouvot Korisliigan kauden 2015/2016 mestari

11.5.2016 Kouvolan Kouvot on kauden 2015/2016 miesten Korisliigan mestari. Tampereen Pyrinnön ottelusarjan viidennessä ottelussa selkein 100-76 (60-41) –lukemin Kouvolan Lumon Areenassa voittanut Kouvot oli tamperelaisia etevämpi finaalisarjassa otteluvoitoin 4-1.

Koriskausi 2015/16 päättyi Kouvojen juhliin. Kuvassa juhlivat Miikka Luosmaa sekä Kouvolan omat kasvatit Aleksander Madsen ja Tuomas Hirvonen.

Kouvojen mestaruusjoukkue.

Kouvojen takamies Kyle Shiloh päätti pelaajauransa komeimmalla mahdollisella tavalla - mestaruuteen.

Kouvolassa 3733 katsojaa seurasi, kun Ville Kaunisto tuuletti uransa toista Suomen mestaruutta. Hän oli voittamassa myös Kouvojen edellistä SM-kultaa keväällä 2004. Kuvat: Kai Kilappa

Kouvolan Kouvot tarjosi keskiviikkona Kouvolan Lumon Areenan 3733-päisen yleisön suureksi riemuksi kannattajilleen tavallista keskiviikkoa paremmat juhlat ottelun päätteeksi. Miesten Korisliigan kauden 2015/2016 mestaruuden vakuuttavalla 100-76 (60-41) –kotivoitollaan sinetöinyt Kouvot oli lopulta Tampereen Pyrintöä etevämpi finaalisarjassa otteluvoitoin 4-1.

Mestaruus on Kouvoille ensimmäinen sitten kauden 2004. Kokonaisuudessaan mestaruus on Kouvojen organisaatiolla neljäs.

Keskiviikon viidennen finaaliottelun sävelet alkoivat selkiytyä avausjakson puolenvälin jälkeen. Pyrinnön Petri Heinosen tuotua tamperelaiset pisteen päähän kotijoukkueesta, paukutti Kouvot Lumon Areenan hurmioon reilussa neljässä minuutissa 16-0 –pisteputkellaan. Pyrintö piristyi jakson loppua kohden, mutta Kouvot pitivät kymmenminuuttisen päätteeksi hallussaan edelleen vakuuttavaa 33-19 –johtoasemaa.

Pyrintö ei tuntunut saavan kurottua Kouvojen johtoasemaa millään pienemmäksi toisen jakson aikana. Damon Williamsin vapaaheitoilla Pyrintö kavensi kotijoukkueen johdon lukemiin 53-40, mutta Kouvot lopetti puoliajan vierailijoita vahvemmin, kasvattaen johtoasemansa numeroihin 60-41 puoliajan isolle tauolle lähdettäessä.

Ottelun voittotaistelulle, sekä mestaruudelle lopullisen sinetin Kouvot löi kolmannen ja neljännen jakson taitteessa. Ricky Minard toi Pyrinnön jälleen 14 pisteen päähän Kouvoista, mutta isännät venyttivät johdon noin neljässä minuutissa jälleen lukemiin 83-59, eikä Pyrintö saanut tuota eroa enää kurottua merkittävästi pienemmäksi päätösminuuttien aikana.

Ottelu ja Kouvojen mestaruus ratkesi lopulta vakuuttavin ja vastaansanomattomin 100-79 –numeroin.

- Tämä joukkue ja tämä yleisö, kaikki ketkä tässä ovat mukana, ovat osoittaneet sitä kouvolalaisen yhteistyön voimaa ja sitä positiivisuutta mitä tässä kaupungissa oikeasti on. Tästä on suunta vain eteenpäin, Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto totesi taistelun tauottua.

Kouvojen riveistä kovinta jälkeä mestaruuden sinetöineessä ottelussa tekivät 19 pistettä ja 8 koriin johtanutta syöttöä operoinut David Gonzalvez, joukkueen pisteykkönen D.J. Richardson sekä kahden levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Alexander Madsen (12/8/2 syöttöä/2 riistoa/2 torjuntaa).

Pyrinnön kokoonpanosta esille nousivat 14 pistettä heittänyt J’Nathan Bullock ja monipuolisena uhkana parketilla taistellut Damon Williams (11/5/2 syöttöä/2 riistoa).

Ottelutilastot: Kouvot - Pyrintö

Kouvot Korisliigan mestari otteluvoitoin 4-1.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.