Kouvot lunasti lippunsa finaaleihin, BC Nokia taistelee pronssista

27.4.2016 Kouvolan Kouvot lunasti ensimmäisenä joukkueena paikkansa Miesten Korisliigan finaaleissa. Keskiviikon kuudennessa välieräottelussa Nokian palloiluhallilla vierailija Kouvot oli avausjakson puolivälistä asti koko ajan askeleen BC Nokiaa edellä, juosten lopulta turvalliseen 93-68 (50-35) –vierasvoittoon. Kouvojen finaalivastus selviää torstaina Pyrinnön ja Seagullsin välisessä seitsemännessä välieräottelussa.

David Gonzalvez johdatti Kouvot Korisliigan finaaleihin. Kuva: Francois Perthuis.

Kouvolan Kouvot pelaa Korisliigan finaaleissa ensimmäistä kertaa sitten kauden 2007/2008. Kouvot varmisti finaalipaikan keskiviikon kuudennessa välieräottelussa BC Nokiaa vastaan, kaatamalla nokialaiset vieraskentällä lukemin 93-68 (50-35) ja voittaen välieräsarjan otteluvoitoin 4-2.

Kouvojen finaalivastus selviää torstaina Tampereella, Pyrinnön ja Seagullsin seitsemännessä välieräottelussa.

Keskiviikon kamppailussa Kouvot oli alusta asti isäntiä askeleen edellä kaikessa tekemisessä. Vierailijat nykäisivät heti ottelun avajaisiksi viidessä minuutissa 17-4 –kaulan, johtaen avausjakson jälkeen ottelua numeroin 25-13.

Ottelun voittokamppailun kannalta ratkaisevan tuntuisen eron Kouvot repi toisen neljänneksen aikana. Jakson alkuhetkiltä alkaen Kouvot vei reilun viiden minuutin ajanjakson nimiinsä lukemin 15-4, kasvattaen johtoasemansa jo 22 pisteen suuruiseksi. BC Nokia nousi ryhtiliikkeensä ansiosta kuitenkin 15 pisteen päähän vierailijoista puoliajan isolle tauolle siirryttäessä.

Ottelun, sekä välieräsarjan kannalta ratkaisevan repäisyn Kouvot teki kolmannen ja neljännen jakson taitteessa. Isäntien hiipiessä kymmenen pisteen päähän vierailijoista, paukutti Kouvot ensin 8-0 –pisteputken, kasvattaen johtonsa numeroihin 71-53. Lopullisen niitin Kouvot iski ottelulla päätösjakson puolenvälin tienoilla 9-0 –runillaan, eikä BC Nokia enää toipunut vierailijoiden 83-59 –johtoasemasta.

Ottelun loppuhetken kuluivat BC Nokian yrittäessä viimeiseen asti kuroa vierailijoiden eroa kiinni, mutta tuloksetta. Isäntien hyvistä yrityksistä huolimatta Kouvot juoksivat vakuuttavaan ja turvalliseen 93-68 –voittoon, varmistaen paikkansa Korisliigan kauden 2015/2016 finaaleissa.

- Ensinnäkin onnittelut Nokialle hienosta keväästä tähän asti. Hieno sarja ja loistava tunnelma kaikissa peleissä. Pelin lopputulos oli varmastikin oikeutettu meille. Voitimme tänään puolustamalla ja pakotimme Nokian helppoihin virheisiin, Kouvot-luotsi Jyri Lehtonen kertasi ottelun jälkeen.

- Olen ylpeä joukkueestani ja tästä on hyvä jatkaa finaaleihin. Finaalit ovat iso asia koko organisaatiollemme, jos muistellaan viimevuotisia tapahtumia. Hienoa, että Nokialle asti oli tullut paljon Kouvot-faneja myös keskellä viikkoa.

Kouvojen riveistä parasta osaamistaan keskiviikkona esittelivät 32 pistettä pyssyttänyt David Gonzalvez, sekä 23 pistettä ja 6 levypalloa tililleen kirjauttanut Thomas Gipson III.

BC Nokialle vaikeassa ottelussa laadukkaita minuutteja tarjosivat 17 pistettä ja 6 levypalloa urakoinut laituri Daniel Bailey sekä niin ikään 17 pistettä heittänyt sentteri Dragan Labovic.

Kouvot etenee finaaleihin otteluvoitoin 4-2.

Lisätiedot: Ottelutilastot

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.