KTP kotivoittoon Duncanin debyytissä, myös Kobrat ja Pyrintö voittoihin

4.12.2015 KTP katkaisi neljän ottelun tappioputkensa kotiottelussa Helsinki Seagullsia vastaan, ottamalla kauden toisen voittonsa lukemin 75-66 (32-31). Tampereella Pyrintö otti komean kotivoiton Bisonsista luvuin 66-58 (39-21), ja Salossa vierasjoukkue Kobrat oli Vilpasta etevämpi numeroin 84-82 (40-49).

Samuel Haanpää heitti 22 pistettä, kun KTP otti kauden toisen voittonsa.

Tuomas Viertola uurasti vajaat 22 minuuttia, kun Kobrat haki tärkeät vieraspisteet Salosta.

Damon Williams toimitti perusvarman tupla-tuplan, kun Pyrintö voitti Pyynikillä Bisonsin. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis

KTP tarjoili kotiyleisölleen piristysruiskeen vaikeaan syksyyn, kun se otti vakuuttavan esityksen jälkeen komean 75-66 (32-31) –voiton kenties sarjan kuumimmasta joukkueesta, Helsinki Seagullsista. Voitto oli KTP:lle kauden toinen.

Seagulls nousi toisen jakson alussa 11 pisteen johtoon, mutta KTP meni edelle ennen puoliaikaa jonne joukkueet lähtivät isäntien pisteen johtoasemassa. Puoliajan jälkeen parketille asteli selkeästi vierailijoita pirteämpi KTP, eikä kotijoukkue luopunut enää johtoasemastaan kolmannen jakson alkuminuuttien jälkeen.

KTP:n tiivis puolustuspelaaminen ja vahva suorittaminen levypallopelaamisessa olivat isossa roolissa perjantain ottelussa. KTP piti Seagullsin vaatimattomissa prosenteissa kentältä (2p: 45%, 3p: 23%), ja voitti levypallot numeroin 42-27.

Kotijoukkueen parhaimmistoon perjantaina lukeutui joukkueen paidassa debytoinut, viime kaudella Salon Vilpasta edustanut takamies Darren Duncan. 17 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä 34 minuutissa kirjauttanut Duncan on KTP:n takalinjoilla kenties juuri sellainen pelinrakentaja jota joukkue on jo pitkään etsinyt. Vahvalla pelipäällä olivat myös 22 pistettä heittänyt Samuel Haanpää, tupla-tuplan urakoinut Aleksander Herrera (11 pistettä/14 levypalloa) sekä härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles (15/7).

Seagullsin riveistä parasta osaamistaan esittelivät 22 pistettä Haanpään tavoin pussittanut James Sinclair, sekä monipuolisesti 21 minuutissaan onnistunut Carl Lindbom (15/6/3 riistoa).

Ottelutilastot: KTP-Basket - Seagulls

Kobrat isoon vierasvoittoon Salossa

Lapuan Kobrat haki liigan peräpään kamppailussa tärkeän voiton Salosta, kun se kukisti Vilppaan täpärästi lukemin 84-82 (49-40). Ottelua pitkään johtanut Kobrat näytti joutuneen ongelmiin ottelun päätöshetkillä, mutta takamies Darien Brothers (14/3 syöttöä) heitti voittokorin kuusi sekuntia ennen päätössummeria kolmen pisteen kaaren takaa.

Ottelun avauspuolikas oli varsin kaksijakoinen, Vilppaan aloittaessa vahvasti. Avausjakson jälkeen vierailijat kuitenkin osuivat tukun kovia heittoja ja pimensivät isäntien kovimmat hyökkäyspään nimet tehokkaasti. Puoliajalle joukkueet siirtyivät Kobrien yhdeksän pisteen johdossa.

Puoliajan jälkeen kotijoukkue herätteli kirivaihdetta muutamaan otteeseen, mutta päätösneljänneksen yhden heiton suuruista johtoa kauemmas se ei Kobrista missään vaiheessa päässyt. Ottelun ratkaisuhetkillä Kobrat osoitti kylmähermoisuutensa ja sinetöi Brothersin heiton jälkeen voiton aggressiivisella ja onnistuneella puolustuspelaamisellaan.

Kobrien riveistä vakuuttavinta jälkeä perjantain kamppailussa teki viiden virheen vuoksi ottelun ratkaisuhetkiltä sivussa ollut takamies Lamont Jones, joka pussitti kasan kansainvälisen luokan heittoja, kirjauttaen tililleen yhteensä 31 pistettä ja 3 koriin johtanutta syöttöä. Jonesin lisäksi Brothers, sekä tupla-tuplan operoinut Dom Morris (16/13) kuuluivat Kobrien parhaimmistoon.

Vilppaalta onnistujien joukkoon itsensä pelasivat joukkueen hyökkäyspelaamisen moottori Doug Wiggins 23 pisteellä ja 4 koriin johtaneella syötöllä, sekä tupla-tuplan 22 pisteellä ja 11 levypallolla kirjauttanut Monyea Pratt.

Ottelutilastot: Vilpas - Kobrat

Bisons taipui Pyrinnön käsittelyssä

Loimaan Bisonsilla oli perjantaina tilaisuus nousta miesten Korisliigan kärkeen, mutta tarvittavat sarjapisteet jäivät Tampereelle, kun kotijoukkue Pyrintö oli biisonilaumaa etevämpi lukemin 66-58 (39-21). Voitto nosti Pyrinnön sarjataulukossa viidennelle sijalle.

Pyrintö pääsi kolmannen jakson alussa jo 21 pisteen johtoon, mutta Bisons nousi vielä saman jakson aikana viiden pisteen päähän. Siihen vieraiden kiri katkesikin eikä ero enää kaventunut.

- Olen erittäin iloinen peli-ilmeestämme. Puolustimme mallikkaasti 30 minuuttia. Vain kolmas jakso oli heikko, jolloin Bisons nousi lähelle. Saimme kuitenkin Bisonsin ykkössyömähampaat hyvin kiinni, totesi Pyrinnön valmentaja Ilkka Palviainen.

Pyrinnön kokoonpanosta itsensä esille nostivat tupla-tuplan urakoinut ikinuori Damon Williams (15/10), sekä joukkueen pisteykkönen Ricky Minard (21/7/3 syöttöä/5 riistoa).

Bisonsin riveistä omalle tasolleen perjantain kamppailussa nousivat 16 pistettä heittänyt Matias Ojala ja Ojalan tapaan myös kaksinumeroiset pistelukemat pussittanut Martin Zeno (12/6).

Ottelutilastot: Pyrintö - Bisons

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.