KTP:n täysosuma-peli palautti Cup-kannun Kotkaan

14.12.2003 Kotkalainen KTP puristi tiiviillä joukkue-esityksellään sunnuntaina 88-65-voiton paikallisvastustajastaan Kouvoista Suomen Cupin finaalissa Espoon LänsiAuto Areenalla. Voitollaan miesten Suomen Cupin historian menestykkäin joukkue palautti Cup-kannun kymmenen vuoden tauon jälkeen Kotkaan.

Yksi ottelun avainpelaajista oli loistavasti onnistunut ja 20 pistettä voittajille heittänyt Markus Myllylä, jolle sunnuntainen mestaruus oli pitkän uran ensimmäinen suurvoitto.

- Monta kautta on tullut tahkottua. Mukaan on mahtunut ylä- ja alamäkiä. Nyt tuntuu erittäin hyvältä. Meiltä onnistui koko porukka. Ei ollut heikkoa lenkkiä joukkueessa, riemuitsi kymmenettä kauttaan pääsarjatasolla pelaava Myllylä.

Myllylä oli vahvasti esillä läpi ottelun kentän molemmissa päädyissä. Ratkaisevassa irtiottovaiheessa 26-vuotias ja 201-senttinen Myllylä napautti yhden kolmosen pohjaan ja nosti korin lähietäisyydeltä. Myllylä ja kumppanit kiskaisivat toisen neljänneksen viimeiset kuusi minuuttia 16-4 ja pääsi puoliajalle 49-33-johdossa. Kyseisen pätkän aikana Kouvot tuhri mahdollisuutensa luokattomaan vapaaheittelyyn. Kouvot heitti kuudessa minuutissa seisemän vaparia ohi, mutta vain yhden sisään.

Lopullisia niittejä KTP löi Kouvojen arkkuun heti toisen puoliajan alkajaisiksi, kun korisukkaa heiluttelivat vuoroin Myllylä, Kenny Younger, Roope Mäkelä ja Pasi Heinonen. Kun 26 minuuttia oli pelattu, johti KTP jo 24 pisteen eron turvin (62-38).

- Ei auta selittely. KTP oli yksinkertaisesti tänään parempi. Oltiin välillä aivan liian pehmeitä ja päästettiin vastustaja yli kymmenen pisteen johtoon. Räpistelimme loppuun saakka, mutta KTP pelasi johtoasemassa erittäin fiksusti ja onnistui jäädyttämään pelin, harmitteli Kouvojen kapteeni Jukka Toijala.

Kouvot joutui otteluun ilman Marcus Grantia, joka on kärsinyt koko kuluvan viikon flunssasta. Lauantaina hänen kohdallaan tilanne näytti jo hetken paremmalta, mutta sunnuntai-aamuna Grantille nousi uudelleen kuume ja mies joutui jäämään sängyn pohjalle.

Grantin ollessa pois, KTP:n taktiikkana oli peittää Kouvojen kaukoheittoyritykset. KTP vaihtoi kaikissa Kouvojen skriinitilanteissa ja pääsi haastamaan jokaisen Kouvojen kolmosen. Vieläkin suurempi ongelma Kouvoilla oli sisäpelissään. KTP vei ensimmäisen puoliajan levypallot peräti 23-8 ja koko ottelussakin 43-22. Kouvojen sisäpelureista Luke Dean punnersi 11 pistettä, mutta Ville Kaunisto jäi neljään pisteeseen. Kouvojen huono vapaaheittely jatkui läpi ottelun ja se sai 32 yrityksellään aikaiseksi vain 13 pistettä (onnistumisprosentti 40,6).

Viikko sitten Kouvot voitti kotonaan KTP:n SM-Koriksen ottelussa 11 pisteellä.

- Pelaajistamme vain osa oli valmiita pelaamaan tätä ottelua. Viikolla oli vähän sairastelua, mutta turha siitä on suurempaa numeroa tehdä. Emme olleet tänään vain valmiita pelaamaan. Viikko sitten saimme kiinni sekä Heinosen (Pasi) ja Myllylän (Markus), jotka tänään pääsivät juhlimaan. Lisäksi levypallopeli hävittiin suvereenisti. Vapaaheitoissa vaikutti ilmeisesti paineet liikaa, ruoti Kouvojen päävalmentaja Jouni Grönroos.

Mestaruus kruunasi tuoreen isoisän päivän

Grönroosin sanojen mukaisesti Myllylän ohella KTP:n sankariksi nousi Pasi Heinonen, joka säkitti 17 pistettä. Younger teki niinikään 17 pistettä, jonka lisäksi hän kauhoi 12 levypalloa. Roope Mäkelä kävi kovan taistelun Kouvojen Anssi Kinnaslammen puolustusta vastaan, mutta onnistui tehtailemaan 14 pistettä hänkin.

KTP pyrki läpi ottelun aggressiivisesti korille. Terävimmin Kouvojen puolustusta puhkoivat ajoillaan Heinonen sekä pirteän pelin pelannut Keith Vassell. KTP:n heittopeli kulki kuin unelma. Kotkalaisten pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli mainio 55,0 (33/60).

Syyttä ei KTP-luotsi Eero Saarinen myhäillyt tyytyväisyyttään kamppailun tauottua.

- Olen todella ylpeä joukkueesta, niin mahtavasti jokainen tuki toistaan koko ottelun ajan. Asenne oli 110 prosentin luokkaa ja joukkueeseen mahtui monta loistavaa onnistujaa. Esimerkiksi vielä mitaleitta urallaan ollut Myllylä kruunasi himoitsemansa mestaruuden omalla panoksellaan ja toi vielä muut mukanaan, suitsutti Saarinen.

Saariselle sunnuntai oli todellinen tuplapotti. Aamulla Saarisen tytär synnytti pojan ja teki konkarivalmentajasta isoisän. Iltapäivällä hänen neljättä vuotta käynnissä oleva projektinsa KTP:n peräsimessä tuotti kultaisen tuloksen.

- Hyvältä tämä tuntuu. Arvostan tämän mestaruuden tällä hetkellä urani parhaana. Sloganimme on koko ajan ollut, että teemme asioita aina vähän paremmin kuin aikaisemmin. Nyt saatiin tällainen palkinto nousujohteisesta projektistamme, Saarinen jatkoi.

Cup-mestaruus oli Saariselle neljäs valmentajana, jonka lisäksi hän voitti aikanaan pelaajana Suomen Cupin kahdesti.

KTP:n tukena seisoi läpi ottelun kotkalaisten kannattajien uskollinen joukko, joka kannusti villisti omiaan ja eli ottelussa täysin rinnoin mukana.

- Tämä oli meille kuin kotipeli, kehui KTP-kapteeni Roope Mäkelä joukkueensa tukijoukkoja.

Tuore Suomen Cup –mestaruus oli KTP:n historian kahdeksas. Viimeksi se voitti Cupin vuonna 1993, jolloin nykyjoukkueesta voittoa olivat juhlimassa Mäkelä sekä Jani Jernvall.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_suomen_cup/tulokset_ottelutilastot/
 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

Näytä lisää vastaavia