KTP tarvitsi kaksi jatkoaikaa, välierät tasoissa

11.4.2007 Kaksi jatkoaikaa, 16 johdonvaihdosta ja 11 tasatilannetta – enempää jännitystä KTP Basket ja Espoon Honka eivät olisi edes voineet katsojille keskiviikkona tarjota. KTP tasoitti jännitysnäytelmän päätteeksi välieräsarjan 1-1:een 102-97-kotivoitollaan. Kataja kuittasi puolestaan kotiedun takaisin itselleen 88-82–vierasvoitollaan Namika Lahdesta.

Espoon Hongan puhdas pudotuspelisarja katkesi keskiviikkona karulla tavalla Kotkan Karhuvuoren trillerissä. 

- Tiukka vääntö, mutta täytyy muistaa, että tämä oli vain yksi tappio. En ole ollut vielä koskaan mukana sellaisessa mestarijoukkueessa, joka ei olisi hävinnyt pudotuspelisarjassa ainuttakaan ottelua. Ei muuta kuin pää pystyyn ja voitto perjantaina kotona Kotkasta, loi Hongan kapteeni Jukka Matinen uutta taistelutahtoa omiinsa.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi numeroihin 78-78 (47-41), kun Hongan Petteri Koposen (11/3) hyppyheitto putosi sisään vain seitsemän sekuntia ennen loppua.

Jännitysnäytelmän juoni jatkui samoissa merkeissä ensimmäisellä jatkoajalla, jolloin Hongan pelastajaksi nousi vuorostaan Monte Cummings - ja jälleen seitsemän sekuntia ennen peliajan umpeutumista. Cummings latasi kolmen pisteen heiton sisään, tilanteen 91-91:een ja huikean nitropelin toiselle viiden minuutin mittaiselle jatkoajalle.

Hongan kolmas viime hetken kiri kariutui kuitenkin kalkkiviivoilla Cummingsin hakiessa hyvästä heittopaikasta tasoitusta tilanteessa 100-97 kaaren takaa, kun jälkimmäisestä jatkoajasta oli pelaamatta 34 sekuntia.

Karhuvuoren kovimmat tehot keränneen Cummingsin (30/11) sankariteko ei enää onnistunut ja Toni Ilmonen (17/3) sai käynnistää kotiyleisön riehakkaan intiaanitanssin vapaaheittoviivalta kuusi sekuntia ennen maratonottelun päätöstä.

- Molemmilla oli ottelussa omat etsikkoaikansa, mutta naapuri tuli aina kerta toisensa jälkeen tasoihin. KTP pisti toisen jatkoajan alussa isot heittonsa sisään ja se ratkaisi, viittasi Matinen voittajien Pasi Heinosen (9/1) suuntaan.

KTP voitti jälleen levypallot 40-32, joskin joukkueen irtopallorohmu oli kaikkea muuta kuin odotettu pelimies. Kotijoukkueen pelintekijä Jermaine Spivey nappasi nopeisiin käsiinsä peräti 13 levypalloa ja heitti 15 pistettä. Spiveyn tilille merkittiin viisi pallonmenetystä, joita hän paikkaili kuudella syötöllä.

Väkivahvat Jerald Fields (24/6) ja Maurice Ingram (16/6) tekivät tarkkaa jälkeä lähietäisyyksiltä. Yhteensä 11 vapaaheittoa tähdännyt Fields epäonnistui vain kerran viivalta.

Kataja kävi sillassa, mutta nousi

Runkosarjan voittanut Joensuun Kataja syttyi oikeaan aikaan taisteluun keskiviikon toisessa välierässä Lahdessa.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Katajalta kotiedun rosvonnut Namika Lahti näytti jo ottavan tukevan kiinnityksen finaalipaikkaan, kun Teemu Laine siirsi joukkueen kolmannen jakson päätteeksi yhdeksän pisteen karkumatkalle (71-62).

Avausvälierässä pahasti heittonsa kanssa takellellut Marc Axton nosti Katajan henkilökohtaisella panoksellaan tasatilanteeseen 74-74.

Ottelun ratkaisevimmasta suorituksesta vastasi Sami Lehtoranta, joka seurasi Anssi Kinnaslammen ohimenneen kolmosen, poimi hyökkäyslevypallon ja nosti joensuulaiset 84-81-johtoon, kun minuutti peliä oli jäljellä.

Päätösminuutin aikana Lehtorannan eikä Michael Nursen kädet tärisseet, kun miehet marssitettiin Lahden toimesta vapaaheittoviivalle. Molemmat upottivat kylmänviileästi molemmat yrityksensä ja Kataja kuittasi ottelusarjan tasoihin 88-82 (42-40) –voitollaan.

Kataja-luotsi Timonen Heinonen näki ottelun ratkaisuvaiheessa joukkueeltaan mieluisaa hyökkäyspeliä.

- Vihdoin löytyi koko viisikon laajuinen vyörytys, jota haemme hyökkäyspeliimme. Sitä ennen pelaamisemme oli liikaa yksilösuorittamista. 

- Alkupeli lähti mukavasti liikkeelle, mutta saamamme virheet veivät ikään kuin maton alta ja rytmi katosi. Lahti oli ajoittain hurjassa heitossa ja käytiin sillassa. Pudotuspeleissä ei kuitenkaan auta jäädä itkemään ja hienon nousun saimme aikaiseksi, Heinonen kiitteli omiaan.

Kataja viimeisteli kahden pisteen heittonsa ottelussa hurjalla prosentilla. Joukkoja johti maajoukkuemies Petri Virtanen, joka teki peräti kymmenen pelitilannekoria 12 yrityksellä kooten 24 pistettä. Katajan onnistumisprosentti kakkosissa oli peräti 63 (22/35).

Joensuu sai pelaavaan miehistöönsä takaisin pohjevammaisen Luke Lloydin. Amerikkalaislaiturin tehot jäivät viiteen pisteeseen ja yhteen levypalloon ennen virhetilin täyttymistä reilussa 13 minuutissa. Tilastot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta.

- Luke toi lisähappea pitkän pään rotaatioomme, jossa jalat pysyivät nyt tuoreina. Sen vuoksi pystyimme viemään myös levypallotaistelun, Heinonen arvioi viitaten Katajan voittamiin levyreihin (40-32).

Marc Axton ja Sami Lehtoranta viimeistelivät Katajalle 20 pistettä mieheen.

Syvärivisestä Namika Lahdesta oli Vesa Mäkäläisen vuoro loistaa. Hän kirjautti ”tuplatuplan”, 17 pistettä ja kymmenen levypalloa. Teemu Laine pommitti viisi kertaa onnistuneesti kolmosviivan takaa ja sai kokoon 15 pistettä.

Lee Scruggsin vaikeudet jatkuivat Katajaa vastaan. 211-senttinen amerikkalainen on tehnyt kahdessa välierässä yhteensä viisi pistettä ja saanut kymmenen virhettä.

Korisliigan välierät jatkuvat perjantaina (13.4.). Silloin KTP matkaa Espoon Hongan vieraaksi ja Lahti puolestaan Joensuuhun kolmanteen kohtaamiseen. Ottelut käynnistyvät Joensuussa ja Espoossa normaalisti klo 18:30. Finaalipaikka heltiää kolmella voitolla.

Ottelutilastot ja koko suomalaisen huippukoripallon tilastopalvelu osoitteessa www.basket.fi/.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia