Lappeenrannan Catz Naisten Korisliigan mestari vuosimallia 2014/15

24.4.2015 21:40 Suomalaisen naiskoripalloilun lippulaiva, Lappeenrannan Catz, on voittanut neljännen perättäisen Korisliigan mestaruutensa. Äänekosken Huiman finaalisarjassa vastaansa saanut Catz oli lopulta ylivoimainen, voittaen mestaruuden otteluvoitoin 3-0, kaikkien otteluiden päättyessä kaksinumeroisella marginaalilla.

Catz-kapteeni Alex Anderson pääsi suorittamaan tutun voimaharjoituksen kauden päätteeksi.

Naisten Korisliigan mestarit neljäntenä keväänä perättäin: Catz Lappeenranta.

Nuorentuneessa Catzissa Veera Pirttinen (10) ja Lotta Hämäläinen nousivat aiempaa suurempaan rooliin.

Catz-valmentaja Mika Haakanan ura Catzissa on hurja; viisi kautta, neljä mestaruutta ja yksi hopea. Kuvat: Kai Kilappa

Kolmas ja lopulta ratkaiseva finaaliottelu Lappeenrannan urheilutalolla sai kotijoukkueen kannalta parhaan mahdollisen alun, kun Catz räjähti telineistä ulos kotiyleisön siivittämänä, ja karkasi jo avauskymmenyksen jälkeen 34-16 –johtoon. Puolustuksen parantamisesta paljon puhuneet äänekoskelaiset eivät onnistuneet pelisuunnitelmansa toteuttamisessa alkuunkaan, vaan hallitseva mestari puolusti Huiman hyökkäykset pysähdyksiin ja jauhoi omaa hyökkäystään tappavan tehokkaasti.

Toisen jakson alussa kotiyleisö sai lisää syitä juhlimiseen, kun Catz jatkoi siitä mihin avausjaksossa jäi. Puoliajalle 53-27 –johdossa astelleet lappeenrantalaiset olivat 20 minuutin päässä mestaruuden uusimisesta, eivätkä Mika Haakanan suojatit tuota johtoa kadottaneet.

Kaikkia kymmentä kokoonpanossa ollutta pelaajaansa viimeisessä finaalissa peluuttanut Catz tyylitteli ottelun voittoon sen toisella puoliajalla, ja vaikka Huima päätösneljänneksen nimiinsä veikin, ei ottelun ja näin ollen mestaruuden voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Neljäntenä perättäisenä keväänä jäi mestaruus Lappeenrantaan, ja pudotuspelit tappioitta kulkenut Catz jos joku on sen mestaruuden arvoinen ryhmä.

Kotijoukkueen mestaruuden sinetöineen voiton takaajina toimivat laiturikaksikko Elena Reshetko (17/11/4 riistoa/2 torjuntaa) ja Chandrea Jones (23/8/4 syöttöä/2 torjuntaa), jotka molemmat olivat läpi finaalisarjan Catzin kantavia voimia. Sentteri Alexandria Anderson (16/5/6 syöttöä/4 riistoa) oli myös oma dominoiva itsensä, ja Catzin vahvan kokonaissuorituksen viimeisteli takamies Chelsea Douglas (14/2 syöttöä).

Vierailija Huiman sisukkaan taistelun ruumiillistumina toimivat äänekoskelaisten tehokaksikko, takamies Michaela Houser (25/6/6 syöttöä/3 riistoa) ja sentteri Chandra Harris (23/7/2 torjuntaa). Huiman kannalta valitettavaa kuitenkin oli, ettei muusta ryhmästä yksikään pelaaja yltänyt kaksinumeroisiin pistelukemiin.

Ottelutilastot: Catz-Huima
 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia