Lappeenrannan Catz vahvistuu

22.9.2004 Naisten I divisioonakauteen valmistautuva Catz on kokenut pelaajarintamalla muutoksia kesän aikana ja vahvistunut huomattavasti. Uusina kasvoina Catzin edustusjoukkueessa nähdään Viron maajoukkuepelaaja Siiri Liivandi, A-junioreista nostettu Jelena Reshetko sekä paluun pelikentille tehnyt Annika Jaakkola.

Annika Jaakkolan uskotaan pituudellaan (186 cm) ja kokemuksellaan tuo lisävahvuutta Catzin korinaluspeliin. Lisävahvuutta tuovat myös Liivandi ja Reshetko.  

Reshetko (185 cm) on kuulunut aiemmilla kausilla Catzin A-junioreiden avainpelaajiin. Viime kaudella hän mellasti A-tyttöjen SM-sarjassa keskiarvoilla 19,7 pistettä ja 15,7 levypalloa, mutta ei ole aikaisemmin ollut edustuskelpoinen pelaamaan naisten sarjoissa. Loppukesästä Reshetko sai vihdoin Suomen ns. KELA-kortin, joka oikeuttaa hänet edustamaan seuraansa myös aikuisten tasolla. Reshetko kuuluu vuonna 1986-syntyneiden Venäjän maajoukkueeseen ja oli mm. voittamassa kesällä Venäjälle 18-vuotiaiden Euroopan mestaruutta.  

Siiri Liivandi (183 cm, 24 vuotta) liittyy Catzin vahvuuteen Viron pääsarjan viime vuoden mestarin Audentesin riveistä. Liivandi on aiemmin pelannut neljä vuotta Yhdysvalloissa NCAA-ykkösdivisioonassa maineikkaan Massachusettsin (UMass) joukkueessa, jossa parhaimmalla kaudella merkkautti tehoikseen 5,6 pistettä ja 4,6 levypalloa. Viime kauden jälkeen Liivandi valittiin Viron parhaaksi naiskoripalloilijaksi. Kauden aikana hänen tehonsa olivat vakuuttavia, sillä Viron pääsarjassa syntyivät keskiarvolukemat 23,4 pistettä ja 10,5 levypalloa sekä vastaavasti naisten Baltian liigassa (BWBL) 21,5 pistettä ja 11,8 levypalloa. Kunto on edelleen kohdallaan, josta saatiin näyttö viime perjantaina, kun Viron maajoukkue avasi EM-karsinnat. Liivandi johti 27 pisteellään, 13 levyrillään ja neljällä syötöllään Viron 89-47-voittoon Luxemburgista.  

Catzin joukkue on muuttunut radikaalisti viime kaudesta niin pelaajiston kuin valmennuksenkin osalta. Viime kauden joukkueesta ovat poissa Jutta Selesvuo, Anna Ikonen, Tiina Aaltonen, Sanna Kinnunen sekä Katriina Pajari. Edellämainittujen vahvistusten lisäksi Catzin edustusjoukkuetta täydennetään seuran omista junioreista.  

Valmennusvastuun edustusjoukkueessa otti jo keväällä kaksikko Mikko Tupamäki ja Jelena Aleksandrova.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_i_divisioona/

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia