Lappeenranta vei kärkiottelun

12.1.2005 Lappeenrannan NMKY palasi koripallon Sparliigan johtoon ottamalla ykköspaikkaa pitäneestä Vantaan Pussihukista 70-67 (36-33) kotivoiton. Näin PuHun kahdeksan ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkokierroksen kärkiottelussa. Lappeenrannalla oli vielä pitempi, kymmenen pelin voittosarja ennen kuin se hävisi maanantaina Kouvoille.

PuHu nousi tasaisessa pelissä kolmannella jaksolla kymmenen pisteen johtoon, mutta viimeistä jaksoa NMKY johti täpärästi koko ajan. PuHu puolusti kotijoukkueen heittoprosentin 30:een, mutta päästi NMKY:n repimään 22 hyökkäyslevypalloa. Lisäksi PuHu sortui 20 pallonmenetykseen NMKY:n seitsemää vastaan.

Kärkipelissä ei pisteillä mässäilty eikä kukaan yltänyt edes 20 pisteeseen. Matthew Williams heitti kotijoukkueelle 18 ja Andre Foreman sekä Jussi Kumpulainen 14 pistettä, mutta tehomies Pasi Riihelä jäi neljään.

PuHun tehokkain oli Philip Hickey 19 pisteellä ja 14 levypallolla. Toinen amerikkalainen, Marckell Patterson keräsi 15 pistettä.

Kouvot kapsahti Turussa

Kouvot katkaisi maanantaina makealla voitollaan Lappeenrannan NMKY:n voittoputken, mutta nyt kouvolalaiset kapsahtivat Turussa, jossa Aura Basket otti tasaisen kierroksen suurimman voiton 87-71 (37-38) numeroin. Aura Basket käänsi vieraiden pisteen taukojohdon kolmannella jaksolla hankkiutumalla 11 pisteen johtoon.

Juha Sten heitti voittajille sarjan ennätyspisteensä 26. Hän sai tehotukea kolmikolta Boakai Lalugba (17), Luke Lloyd (15/15), Arto Talvitie (14).

Jani Hiltunen oli 18 pisteellä Kouvojen tehokkain. Jermaine Dearman teki pisteen vähemmän.

Pyrbasket päihitti kotkalaiset

Pyrbasket pelasi tyypilliseen tapaansa kierroksen suurikorisimman pelin, jossa se otti 96-93 (52-48) kotivoiton KTP:stä.

Kotivoitto kutistui täpäräksi, kun Pyrbasket hukkasi yhdeksän pisteen johtonsa viimeisen puoliminuuttisen aikana. KTP pääsi jopa heittämään lopussa kolmen pisteen tasoitusyrityksen, joka ei kuitenkaan osunut.

Sarjan korintekijätilastoa johtava Lamont Turner vahvisti asemaansa heittämällä Pyrbasketille 32 pistettä. Myös EU-vahvistus Jeremiah Solan käsi kävi tarkasti 28 pisteen edestä.

Kotkalaistenkin tehokaksikon muodostivat vierasavut, mutta amerikkalaisten Robert Owensin 24 ja Ronald DeGrayn 20 pistettä eivät riittäneet, vaikka selkävaivoista kärsinyt Roope Mäkelä säesti 18 pisteellään.

Honka piti Korihait takanaan

Honka otti Espoossa 94-86 (48-46) kotivoiton Uudenkaupungin Korihaista, joka jäi yhä tukevammin putoamiskarsintapaikalle.

Korin alla vahvemmin riehuneesta Hongasta amerikkalaiskaksikko Nate Johnson-Lynn Washington heitti 25 pistettä mieheen.

Pelin korikunkuksi kohosi kuitenkin Korihaiden Pasi Kauha, joka kokosi 28 pistettään muun muassa kuudella kolmosella.

Lahti jatkoi Huimaa alamäkeä

Namika Lahti jatkoi jumbojoukkue Äänekosken Huiman alamäkeä hakemalla Äänekoskelta 76-90 (43-56) vierasvoiton. Tappio oli suoran putoajan paikalle jumiutuneelle Huimalle jo seitsemäs peräkkäinen. Kotijoukkue kiri kolmannen jakson tuloksena pelin tasoihin, mutta romahti uudestaan viimeisellä neljänneksellä lopulta 14 pisteen tappioon.

Voittajilta löytyi kaikkiaan kuusi kaksinumeroiset pisteet heittänyttä peluria, joista Monte Cummings oli 24 pisteellä tehokkain.

Toni Ilmonen oli Huiman ykkönen 21 pisteellä. Huiman uusista amerikkalaisista Curtis Yarbrough sai kokoon 11, mutta Vincent Whitt vain viisi pistettä.

Tarmo kompuroi kotisalissa

Porvoon Tarmo hävisi viikon sisällä toistamiseen kotisalissaan sarjataulukossa selvästi heikommin sijoittuneelle joukkueelle. Nyt oli Joensuun Katajan vuoro hakea Porvoosta 77-80 (42-43) voitto.

Edellispelissä seitsemän ottelun tappioputkensa katkaissut Kataja lähti viimeiselle jaksolle kolmen pisteen tappioasemassa, mutta käänsi jakson aikana puolelleen yhtä suuren johdon ja voiton.

Kolmannen pelinsä Katajan paidassa pelannut Stephen Rich johti vieraat voittoon 24 pisteellä. Sami Laaksonen vahvisti Katajan korinaluspeliä 23 pisteellä.

Tarmon takamiespari Petri Virtanen-Daryl Greene heitti hyvällä prosentilla 21 pistettä mieheen.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.