Jani Hiltunen

199 cm / 95 kg
Syntynyt 1979


Uutisia henkilöstä Jani Hiltunen

26.9.2007 Katsojat

Suomen cupissa keskiviikkona neljännesvälierät

Koripallon sarjakausi on pääsemässä täyteen vauhtiin. Varma merkki siitä on Korisliiga-joukkueiden mukaantulo Suomen cupiin. Korisliigan joukkueet pelaavat keskiviikkona (26.9.) kauden ensimmäiset viralliset ottelunsa, kun pelissä on cupin puolivälieräpaikat.

”Joulupukin terveiset miesten divaria seuraaville”

Ensimmäinen puolisko miesten I divisioonaa on takana. Niin tylsä sarja ei ainakaan ole, että kevätkierroksen pelaaminen olisi turhaa. Vaikka jenkkipäätöksen pelättiin kasvattavan tasoeroja, on pelko osoittanut turhaksi.

3.11.2006 Katsojat

Divisioonassa neljännes takana, Turku ja Forssa ilman tappioita

Koripallon miesten I divisioonakautta on takana neljänneksen verran, ja sarjan kärjessä keikkuvat joukkueet, joita sinne ennen kauden alkua veikkailtiinkin. Piikkipaikalla oleva Turun NMKY ei kuulunut aivan kuumimpien suosikkien joukkoon, Forssan Koripojat kylläkin. Tuleva viikonloppu tarjoileekin divarin ystäville varsinaisia herkkupaloja.

31.8.2006 Korisliiga

Hiltunen Saloon, Ilpo Jalonen jatkaa

Salon Vilpas on saanut nuoreen divisioonakauteen valmistautuvaan joukkueeseensa roimasti kokemusta. Vilpas on solminut sopimukset Jani Hiltusen, 27, ja Ilpo Jalosen, 32, kanssa. Hiltunen siirtyy Saloon Korisliigan Kouvoista. Jalonen puolestaan jatkaa puolestaan Vilpas-paidassa.

1.4.2006 Korisliiga

Honka ja Namika Lahti voiton päähän välieristä

Espoon Honka ja Namika Lahti ottivat perjantaina toiset voittonsa Korisliigan puolivälierissä ja etenivät voiton päähän välieristä. Honka voitti kotonaan Uudenkaupungin Korihait 94-74 (45-35) ja Namika Lahti niin ikään kotipelissään Kouvolan Kouvot 86-75 (40-48).

15.12.2005 Pääjuttu

Tasalukuja Korisliigan ottelumäärissä

Koripalloliigan keskiviikkokierroksella kolme pelaaja ylsi SM-tasolla ottelumäärissä tasasatoihin. Hongan Markus Hemdahl pelasi 300. runkosarjaottelunsa sekä Hongan Olli Nikitin ja Kouvojen Jani Hiltunen kumpikin puolestaan 200. runkosarjapelinsä.

26.4.2005 Korisliiga

Laaksonen, Jaakkola ja Sweet Kouvoihin

Päättyneellä kaudella Sparliigan pronssia Joensuun Katajan paidassa saalistaneet Sami Laaksonen ja Petri Jaakkola palaavat takaisin Kouvoihin ja Kouvolaan. Porvoon Tarmoa kaksi kautta edustanut Mark Sweet siirtyy puolestaan Porvoon Tarmosta Kouvojen riveihin.

22.4.2005 Korisliiga

Kailio jatkaa Kouvoissa, valmennustiimiin täydennystä

Sparliigan kouvolalaisjoukkue Kouvoissa kuluneella kaudella paljon vastuuta Jukka Toijalan poissaollessa kantanut Juho Kailio, 22, jatkaa Kouvoissa myös tulevalla pelikaudella. Kailio on Kouvojen neljäs sopimuspelaaja. Lisäksi seura on täydentänyt valmennustiimin päävalmentaja Anton Mirolybovin ympärille.

21.3.2005 Pääjuttu

Tim Kisner Sparliigan piste- ja syöttökuningas

Salon Vilpasta koripallon Sparliigassa edustaneesta Tim Kisneristä tuli SM-historian ensimmäinen pelaaja, joka on saman kauden aikana voittanut sekä sarjan korintekijä- että syöttötilaston. 182-senttinen Kisner teki Sparliigan runkosarjassa keskimäärin 28,3 pistettä ja jakeli 5,52 koriinjohtanutta syöttöä.

12.1.2005 Pääjuttu

Lappeenranta vei kärkiottelun

Lappeenrannan NMKY palasi koripallon Sparliigan johtoon ottamalla ykköspaikkaa pitäneestä Vantaan Pussihukista 70-67 (36-33) kotivoiton. Näin PuHun kahdeksan ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkokierroksen kärkiottelussa. Lappeenrannalla oli vielä pitempi, kymmenen pelin voittosarja ennen kuin se hävisi maanantaina Kouvoille.

3.9.2004 Korisliiga

Uusia vahvistuksia Kouvojen riveihin

Miesten Suomen mestaruutta puolustava Kouvot on hankkinut riveihinsä kaksi uutta amerikkalaispelaajaa. 206-senttinen Kevin Netter tuli Suomeen perjantai-aamuna. Neljä senttiä kollegansa lyhyemmän Jermaine Dearmanin on määrä saapua viikonvaihteessa.

12.4.2004 Pääjuttu

Kouvot puolustuksensa ansiosta ylivoimainen Suomen mestari

Kouvolalainen Kouvot on miesten Suomen mestari viiden vuoden tauon jälkeen. Kouvot otti ohjat käsiinsä neljännessä finaalissa jo alkuhetkillä ja katkaisi finaalisarjan Namika Lahtea vastaan ylivoimaisen näytöksen jälkeen lukemin 96-71. Kouvot otti kiinnityksen Pantteri-patsaaseen tiiviillä puolustuksellaan ja laajan hyökkäysarsenaalinsa turvin.

11.4.2003

Myös Kaaresvirta siirtyy Kouvoihin

Päättyneellä kaudella SM-Koriksessa seitsemänneksi sijoittunut Kouvot on vahvistanut joukkuettaan Salon Vilppaassa pelanneella Samu Kaaresvirralla. 22-vuotias Kaaresvirta oli Vilppaan paras kotimainen korintekijä pudotuspeliotteluissa ottelukohtaisella keskiarvollaan 13,2.

Rannikko uurasti, Roseto voitti

Teemu Rannikko kantaa suurta vastuuta Euro Roseton pelin pyörittämisestä Italian liigassa. Sarjan kolmannella kierroksella Rannikko pelasi neljä minuuttia vaille täyden peliajan, kun Roseto haki vieraspisteet Virtus Roomalta lukemin 69-61.

28.5.2002

Jani Hiltunen Kouvoihin

SM-Koriksessa pelaava Kouvot on tehnyt Jani Hiltusen kanssa 1+1 -vuotisen pelaajasopimuksen. 22-vuotias Hiltunen siirtyy Kouvolaan Salon Vilppaasta. Kouvot on tehnyt myös Petri Jaakkolan kanssa jatkosopimuksen.

Muurinen siirtyy yliopistokoriksen pariin

Pussihukkien miesten SM-sarjajoukkueen laituri, Kimmo Muurinen, 21, vaihtaa Suomen maisemat uusiin. Hän on saanut neljän vuoden täyden koripallostipendin Arkansas-Little Rockin yliopistoon, jonne Muurinen siirtyy jo ensi kaudeksi.

27.11.2001 Maaottelu

Suomi taisteli voiton Ruotsista

Suomen korismiehet olivat pystyneet hyvin nollaamaan maanantaisen tappion Ruotsille sekä avainpelaaja Maurizio Pratesin loukkaantumisen, kun joukkueet iskivät yhteen uudestaan tiistaina Espoossa. Suomi esitteli kotiyleisölleen iloista ja rentoa joukkuehyökkäystä sekä tiivistä puolustustyöskentelyä. Lopputuloksena oli maukas 93-90-voitto vuoden 2003 kotikilpailuihinsa valmistautuvasta Ruotsista.

26.11.2001 Maaottelu

Suomi kadotti juonen, Ruotsi vei pelin

Yksi erinomainen ja yksi kohtuullinen neljännes eivät riitä kansainvälisen ottelun voittoon. Suomen nuori maajoukkue sai asiasta kokemusta, kun mainiosti maaottelun Ruotsia vastaan Lappeenrannassa maanantaina aloittanut ryhmä hukkasi hyvän vireensä ensimmäisen jakson jälkeen ja joutui lopulta taipumaan vierailleen lukemin 72-79.

Pussihukkien Jouni Eholle yliopistosopimus

Pussihukkien riveistä lähtee jo toista kautta peräkkäin mies Yhdysvaltain yliopistosarjoihin. Vantaalta rapakon taakse ensi kaudeksi matkaa Jouni Eho, joka on saanut neljän vuoden mittaisen stipendin Davidsonin yliopistoon.