Muurinen siirtyy yliopistokoriksen pariin

6.5.2002 Pussihukkien miesten SM-sarjajoukkueen laituri, Kimmo Muurinen, 21, vaihtaa Suomen maisemat uusiin. Hän on saanut neljän vuoden täyden koripallostipendin Arkansas-Little Rockin yliopistoon, jonne Muurinen siirtyy jo ensi kaudeksi.

Samalla Pussihukkien menestyksekäs nuorten pelaajien kasvatusprojekti, jonka tarkoituksena on kehittää lupaavien nuorten pelaajien taitoja ja auttaa heitä eteenpäin urallaan sekä opintojen että koripallon parissa, saa jälleen jatkoa. Aikaisemmin Pussihukista yhdysvaltaisiin yliopistoihin ovat siirtyneet Michaela Moua, Maria Tasa, Elina Pasola, Mia Parviainen, Jani Hiltunen, Daniel Jansson, Jouni Eho ja Jenni Laaksonen.

202-senttinen Muurinen siirtyi Pussihukkiin kaudeksi 2001-2002 kasvattajaseurastaan Panttereista. Vuoden tulokkaaksi 2001 valittu Muurinen keräsi kaudella 2001-2002 runkosarjan ottelukeskiarvoikseen 9,3 pistettä ja 4,2 levypalloa 20,9 minuutissa. Hän oli lisäksi PuHu:n 22-vuotiaitten SM-kultaa voittaneen joukkueen tukipilareita ja hän kuuluu myös Suomen miesten maajoukkuerinkiin. Muurisen tulevan opinahjon joukkue, UALR Trojans, sijoittui toiseksi Sun Belt -konferenssissa viime kaudella. Joukkue on menettänyt vain yhden senioripelaajan, ja toista kauttaan joukkueen päävalmentajana toimiva Porter Moser on pestannut Muurisen lisäksi kaksi muuta uutta pelaajaa joukkueeseen.

- Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme joukkueeseemme Kimmon tasoisen taitavan ja monipuolisen pelaajan. Kimmo on erinomainen heittäjä, jonka lisäksi hänellä on nopeat jalat ja hän pystyy myös ajamaan korille, kertoi joukkueen apuvalmentaja Joe Harge.

- Sarjassamme useimmat hyvät heittäjät ovat Kimmoa lyhyempiä, joten uskomme hänen luovan match-up -ongelmia vastustajien puolustukselle. Uskomme myös, että Kimmo pitkine käsineen auttaa kehittämään meidän puolustustamme, Harge jatkoi.

Trojansien kehitys on ollut noususuuntaista viime vuosina: Koululle rakennettiin muutamia vuosia sitten uusi, uljas areena, joka vetää noin 18 000 katsojaa. Uudella areenalla on jo pelattu NBA pre-season -pelejäkin. Ja toisin kuin useimmissa I divisioonan muissa kouluissa, Little Rockissa ei pelata amerikkalaista jalkapalloa, joten koripallo saa nauttia "parrasvaloista" lähes yksinään. Valmentaja Porter Moser on nouseva tähti nuorten valmentajien keskuudessa, ja hän on kasannut nuoren ja erityisen urheilullisen joukkueen. Eräs myös hieman epätavallinen piirre hänen ensimmäisenä vuonna värväämistään viidestä pelaajasta on se, että neljällä heistä on takanaan erinomaisen menestyksekkäät high school -opinnot.

Muurinen kävi viime tammi-helmikuun vaihteessa tutustumassa Arkansas-Little Rockiin ja tulevaan joukkueeseensa. Hän ehti myös tehdä hieman tuttavuutta uusien joukkuetovereittensa kanssa yhteisen illanvieton aikana.

- Trojans on nuori ja lupaava joukkue, jossa on paljon potentiaalia. Joukkueen päävalmentaja on nuori ja energinen tyyppi, joka elää täysillä mukana joukkueen tapahtumissa ja kannustaa kaikkia yrittämään parhaansa, Muurinen kertoi.

- Arkansas-Little Rockissa on parhaillaan meneillään kova korisbuumi, ja matseissa käy paljon väkeä. Lähden uusien haasteiden pariin ihan nöyränä ja ilman suurempia paineita. Tarkoituksena on oppia uutta joka päivä - niin koripallon parissa kuin opintojen sarallakin. Tutkinto on ihan yhtä tärkeä tavoite kuin koripallotaitojen kehittyminenkin, jatkoi Muurinen tulevaisuuden suunnitelmistaan.

 
27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

Näytä lisää vastaavia