Mia Gardziella

182 cm / kg
Syntynyt 1979


Uutisia henkilöstä Mia Gardziella

Nikkilän ura Valparaisossa päättyi kirvelevään tappioon

Suomalaissentteri Antti Nikkilän yliopistoura tuli päätökseen varhain keskiviikko-aamuna Suomen aikaa. Päätös ei ollut Nikkilälle mieleinen, sillä hänen joukkueensa Valparaiso kärsi viime sekunnin tappion Indiana-Purduelle Mid-Continent –konferenssin finaalissa.

Suomalaisia konferenssifinaaleissa

Antti Nikkilän Valparaiso ja Mia Parviaisen sekä Paula Penttilän Middle Tennessee State raivasivat tiensä konferenssiensa mestaruusturnauksien finaaliin varhain tiistai-aamuna Suomen aikaa. Valparaisolle finaalipaikka on yhdeksäs peräkkäinen, kun Middle Tennessee State selviytyi mestaruustaistoon ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

Piipari jätti 11 syötön jäähyväiset

Naisten maajoukkueen pelintekijä Reetta Piipari pelasi sunnuntaina yliopistouransa viimeisen kotiottelun. Xavierissa kohta neljä vuotta viihtynyt Piipari johdatti yhdessä tutkaparinsa Amy Waughin kanssa joukkueensa 72-64-voittoon Daytonista. Piipari nakutti 13 pistettä ja antoi peräti 11 koriinjohtanutta syöttöä.

Nikkilä ja Muurinen tehokkaina

Yhdysvaltain yliopistosarjoissa käy vilske ja vilinä, kun maaliskuussa käynnistyvät pudotuspelit lähestyvät. Suomalaismiesten edustamista joukkueista kolme neljästä oli voitokkaita tuoreimmissa otteluissaan. Pelaajista sekä Antti Nikkilä että tulokaskauttaan pelaava Kimmo Muurinen olivat hyvässä vireessä varhain sunnuntai-aamuna.

Reetta Piipari sivusi piste-ennätystään

Suomalainen pelintekijä Reetta Piipari oli kovassa iskussa, kun hänen yliopistojoukkueensa Xavier voitti Massachusettsin kotonaan 77-65. 170-senttinen Piipari pommitti 28 pistettä sivuten ennätystään. Lisäksi Piipari jakoi seitsemän koriinjohtavaa syöttöä.

18.11.2002 Maajoukkue

Tuukkanen ja Moua seurajoukkueidensa urakoitsijat

Pelikaudella 2002-03 yhdeksän suomalaista naiskoripalloilijaa pelaa ulkomailla. Keskiviikkona Tampereella jatkuvissa EM-karsinnoissa maajoukkuetta heistä on vahvistamassa kaksi; Taru Tuukkanen ja Michaela Moua. Kyseinen kaksikko on seurajoukkueissaan tottunut suuriin pelimääriin ja vastuuta on luvassa myös maajoukkueessa.

Muurinen siirtyy yliopistokoriksen pariin

Pussihukkien miesten SM-sarjajoukkueen laituri, Kimmo Muurinen, 21, vaihtaa Suomen maisemat uusiin. Hän on saanut neljän vuoden täyden koripallostipendin Arkansas-Little Rockin yliopistoon, jonne Muurinen siirtyy jo ensi kaudeksi.

Xavier voitti konferenssinsa mestaruuden

Suomalaisilla naiskoripalloilijoilla Taru Tuukkasella ja Reetta Piiparilla menee lujaa - todella lujaa - Yhdysvaltain yliopistokoripallosarjassa. Heidän joukkueensa Xavier valtasi varhain tiistai-aamuna Atlantic 10 -konferenssin mestaruuden ja ansaitsi näin paikan 64 parhaan yliopiston mestaruusturnauksessa NCAA:ssa.

10.11.1998 Maajoukkue

Voitto ja tappio naisten olympiajoukkueelle

Naisten olympiajoukkue kärsi kolmannen tappionsa ja saavutti toisen voittonsa käynnissä olevalta Yhdysvaltain kiertueeltaan.