Laaksonen, Jaakkola ja Sweet Kouvoihin

26.4.2005 Päättyneellä kaudella Sparliigan pronssia Joensuun Katajan paidassa saalistaneet Sami Laaksonen ja Petri Jaakkola palaavat takaisin Kouvoihin ja Kouvolaan. Porvoon Tarmoa kaksi kautta edustanut Mark Sweet siirtyy puolestaan Porvoon Tarmosta Kouvojen riveihin.

Laaksosen sopimus on kaksivuotinen, Jaakkolan mallia 1+1 sekä Sweetin yksivuotinen. Kyseisten pelaajasopimusten jälkeen Kouvoilla on koossa ensi kauden miehistöön jo seitsemän pelaajaa. Aiemmin sopimukset olivat rustanneet Jani Hiltunen, Samu Kaaresvirta, Juho Kailio ja Jukka Toijala. 

Sami Laaksonen, 31, on pelannut Kouvoissa aiemmin viiden kauden ajan (1994-1999). Hän oli voittamassa joukkueen kanssa kahta Suomen mestaruutta sekä Suomen cupia. Syyt Laaksosen siirtoon ovat lähinnä pelikentän ulkopuolisia. 

- Tässä vaiheessa elämää pitää ottaa huomioon muitakin asioita kuin koripallo ja siksi Kouvolaan muuttaminen oli luonnollinen ratkaisu. Katajassa vietetyt neljä vuotta ovat olleet upeaa aikaa ja en tule niitä ikinä unohtamaan, mutta matkan on jatkuttava. Etäisyys Joensuusta on perheellemme vain yksinkertaisesti liian pitkä, sillä haluamme poikamme oppivan tuntemaan niin isovanhemmat, sukulaiset kuin kummitkin, kertoi Laaksonen. 

Tarkkana kolmostykkinä tunnettu Petri Jaakkola on Laaksosen tavoin edustanut Kouvoja viiden kauden ajan (1998-2003). Jaakkola oli voittamassa Kouvoissa mestaruutta sekä cupia kaudella 1998-99. Viimeiset kaksi vuotta Jaakkola on edustanut Joensuun Katajaa. Jaakkola palaa kasvattajaseuraansa innostuneena. 

- Odotan ensi kautta erittäin suurella mielenkiinnolla. Paluu kasvattajaseuraan on iso asia kenelle tahansa. Kun sovin pelaamisesta Kouvoissa, olo oli heti kuin energisellä pikkupojalla. Ihmiset ympärillä ja ilmapiiri on varmasti loistava.

Uutena miehenä Kouvojen edustusasuun ensi kaudella pukeutuu kovana taistelijana tunnettu Mark Sweet, 27. Sweet on Yhdysvaltain kansalainen, mutta omaa myös Britannian passin, joten hänet nähdään Kouvoissa EU-vahvistuksena ensi kaudella, joka on jo miehen kolmas Suomessa.  

Kouvojen edustusjoukkueen johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Pousi ei tyytyväisyyttään tehtyjä sopimuksia kohtaan peitellyt. 

- Kaikki kolme ovat kaikille lajia seuraaville entuudestaan tuttuja ja kaksi heistä Kouvojen riveistä. Uskon, että kannattajamme ja sponsorimme ottavat tehdyt sopimukset ilolla vastaan.  

- Tehtyjen sopimusten myötä saimme joukkueeseemme nk. voittajatyyppejä, jotka auttavat pelikavereitaankin entistä parempiin suorituksiin ja saavat myös katsojat syttymään, kertoi puolestaan Kouvojen tuore päävalmentaja Anton Mirolybov. 

Sami Laaksonen oli kuluneella kaudella Sparliigan runkosarjassa toiseksi paras kotimainen korintekijä pussitettuaan 17,8 pistettä ottelua kohden. Lisäksi 195-senttisen laiturin 6,9 levypalloa, 1,64 koriinjohtanutta syöttöä ja 1,11 riistoa. Jaakkola hääri Katajassa Laaksosen joukkuetoverina 4,6 pisteen keskiarvolla. 201-senttinen Sweet uurasti Tarmossa tilastorivilleen 13,2 pistettä ja 7,9 levypalloa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

 
26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

Näytä lisää vastaavia