Lappeenranta yhä lyömätön

15.12.2004 Koripallon Sparliigaa johtava Lappeenrannan NMKY otti keskiviikkokierroksen kotipelissään jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa, kun Joensuun Kataja kukistui pistein 89-80 (50-28). Kuudennen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Kataja oli pelin puolivälissä jo yli 20 pistettä tappiolla, mutta pääsi lopussa kaunistelemaan tappiolukemia pienemmiksi isäntien peluutettua vaihtomiehistöään.

Puolentoista viikon tauolta palanneesta kotijoukkueesta puuttui tehomies Pasi Riihelä kyynärpäävamman vuoksi. Amerikkalaiskaksikko Andre Foreman-Matthew Williams teki kumpikin 23 pistettä.

Kotimaisin voimin ja edelleen myös ilman Jyri Lehtosta pelanneesta Katajasta Sami Laaksonen oli 19 pisteellä tehokkain.

Pyrbasket painosti Lahdessa

Namika Lahti sai kovan vastuksen kotipelissään Tampereen Pyrbasketista, joka taipui lopulta täpärästi 81-80 (42-38) tappioon.

Kolme edellispeliään voittanut Pyrbasket oli jo toistakymmentä pistettä tappiolla, mutta nousi lopussa uhkaamaan kotivoittoa. Pyrbasket pääsi vielä hyökkäämään seitsemän sekuntia ennen loppua, mutta ei saanut edes heittoa aikaan.

Namikan tehokaksikon muodostivat amerikkalaiset Monte Cummings 22:lla ja Mario Woodson 20 pisteellä.

Myös Pyrbasketin teho lepäsi jälleen vierasvahvistusten varassa, kun kovassa heittovireessä ollut Lamont Turner upotti 31 ja Jeremiah Sola 19 pistettä.

Vyyryläinen aloitti voitolla

Turun NMKY:n monivuotisena takamiehenä tuttu Kimmo Vyyryläinen aloitti voitokkaasti pääsarjatason valmentajauransa, kun Uudenkaupungin Korihait otti ensimmäisessä pelissään Vyyryläisen johdolla 88-77 (39-34) kotivoiton Kouvolan Kouvoista.

Kolmannen jakson jälkeen jo 21 pisteellä johtanut Korihait päihitti sarjataulukossa kuusi pykälää korkeammalla olleen Kouvot tasaisuudellaan. Kotijoukkueesta löytyi peräti kuusi kaksinumeroisiin pisteisiin yltänyttä peluria. Tämä johtui etenkin siitä, että Korihait pelasi ottelun käytännössä kuudella miehellä. Pasi Kauha oli 20 pisteellään tehokkain, mutta myös Ed

Dotson on mainittava 13 pisteensä ja 14 levypallonsa ansiosta.

Jermaine Dearman oli Kouvojen tehomies 25 pisteellä ja 14 levypallolla.

Honka nousi ohi Tarmosta

Honka kiilasi sarjan kärkiviisikkoon kellistämällä Porvoon Tarmon luvuin 90-83 (42-41).

Hongan Olli Nikitin ja Nate Johnson vartioivat Petri Virtasta (12 pistettä) ja Daryl Greeneä (13) liki täyden ajan tuloksekkaasti; molemmat jäivät selvästi alle pistekeskiarvonsa.

Tarmon paikka taas puudutti kakkos- ja kolmosjaksolla Hongan hyökkäyspelin, joka aukesi päätösneljänneksellä Johnsonin (23) ja Nikitinin (11) kovien korien myötä, ja Honka käänsi kuuden pisteen tappion hyväkseen. Hongan Lynn Washington (26/8) oli tehokas läpi kamppailun.

Tarmolta Mark Sweet (24/7) teki kovimman korinalusurakan.

Pussihukat venytti voittoputkeaan

Pussihukkien Marckell Patterson nousi ottelun hahmoksi, kun joukkue löi cupmestarin KTP:n jännityskamppailussa 100-94 (49-47). Siten PuHu siirtyy joulun viettoon sarjakakkosena ja kuusi perättäisvoittoa vyöllään.

Patterson merkkautti tehot 33/6, ja piti joukkueensa pelin kasassa pelintekijä Kimi Klingbergin virhetilin täytyttyä yhdeksän minuuttia ennen päätöstä. Yksi ottelun ratkaisuista oli Roope Mäkelän tekninen virhe kaksi minuuttia ennen loppua KTP:n ollessa kuusi pistettä tappiolla. PuHu vei myös levypallot 46-30.

KTP:ltä kuusi miestä ylsi kaksinumeroisiin teholukuihin. Tehokkain oli Pasi Heinonen (22/4).

(STT)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/
 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia