Lee tehokkaana ODU:n katkaistessa tappioputkensa

7.12.2009 Suomalaislaituri Gerald Lee Jr.:n Old Dominion Monarchs katkaisi kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa kurittamalla Delawarea sunnuntain vastaisena yönä 65-44 (33-20) Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa. Itsenäisyyspäivän viikonloppu sujui muutenkin suomalaisittain voitokkaasti.

Gerald Lee Jr. oli tehokkaalla pelipäällä, kun Old Dominion katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa.

Cedric Latimer heitti 10 pistettä St. Francisin yllättäessä konferenssisuosikki Mount St. Mary'sin.

Riikka Terävän paluu Oaklandin avausviisikkoon ei auttanut joukkuetta voittoon Indiana-Purduesta. Kuvat: Francois Perthuis, Tuomas Venhola ja Tomi Kaminen.

NCAA-kauden 2009/10 neljällä voitolla aloittanut, mutta sittemmin kolme perättäistä tappiota kärsinyt Old Dominion aloitti konferenssin sisäiset ottelunsa terävästi kurittamalla Delawarea 65-44 (33-20).

ODU:n puolustus aiheutti Delawarelle ensimmäisellä puoliajalla jatkuvia pallonmenetyksiä, jonka lisäksi Delaware sai ilmaan vain 20 pelitilanneheittoyritystä kotijoukkueen karatessa 13 pisteen johtoon. Avauspuoliskolla ODU:n johtotähtenä hääri hyvillä prosenteilla 12 pistettä nakutellut Lee. Vierasjoukkueen rimpuilut loppuivat lopullisesti toisen puoliajan alussa Old Dominionin 15-2-rykäisyyn.

Toisella puoliajalla säästeliäästi pelannut Lee oli kentällä kaikkiaan 27 minuuttia, jossa ajassa hän ehti heittää 16 pistettä (kakkoset 6/9, kolmoset 0/1, vapaaheitot 4/4), kaapia viisi levypalloa, jakaa kaksi korisyöttöä, riistää kahdesti ja torjua yhden vastustajan heiton. Leelle merkittiin myös yksi pallonmenetys sekä kaksi virhettä. Keyon Carter oli Old Dominionin toiseksi paras korintekijä 13 pisteellä.

Latimerin St. Francis yllätysvoittoon

Suomalaislaituri Cedric Latimerin St. Francis Pennsylvania näytti myrskyn merkkejä kukistamalla lauantaina konferenssinsa ennakkosuosikiksi nimitetyn Mount St. Mary'sin kotonaan 73-66 (32-27).

St. Francisin pallollisen pelaajan paine sekä syöttölinjojen vartiointi oli tiputtaa Mount St. Mary'sin kyydistä jo ottelun viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa, kun kotijoukkue siirtyi 63-49-johtoon. Vieraat kirivät kuitenkin väkisin tilanteeksi 67-62 minuutti ennen loppua, mutta St. Francis heitti viimeiset kuusi vapaaheittoaan 100% tarkkuudella pussin pohjalle varmistaakseen voittonsa.

Aloitusviisikkoon kuulunut Latimer pelasi 28 minuuttia nakutellen 10 pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 2/3, vapaaheitot 2/2), hakien yhden levypallon ja jakaen kaksi korisyöttöä. Latimer myös menetti pallon kahdesti ja rikkoi kolmasti. Devin Sweetney (16/10/5 syöttöä/3 blokkia) oli tuttuun tapaan St. Francisin johtotähti, mutta joukkueen korkeimman pistemäärän heitti Will Felder (19/9). St. Francis on voittanut kauden kahdeksasta ottelustaan kolme.

Mikko Koiviston UNC-Greensboro ylsi koulunsa koripallohistorian suurimpaan voittoon päihittämällä vieraskentällä Samfordin 40-73 (28-31). Samford säkitti ottelun toisella puoliajalla kahdeksan ensimmäistä pelitilanneheittoaan ja rynnisti vastustamattomaan voittoon koko joukkueen osallistuessa talkoisiin. Kyle Randall viimeisteli Greensborolle 21 pistettä.

Tavallisesti aloitusviisikkoon kuuluva Koivisto saapui peliin vaihtopenkiltä ja pelasi vain kaksi minuuttia päätyen yhden korisyötön ja kahden menetyksen saldoon. Greensboro on voittanut kauden kuudesta ottelustaan kaksi.

Kojola tarkkana, Terävä aloituksessa

Kira Kojolan St. Mary's venyi arvokkaaseen 67-74 (28-28) vierasvoittoon Idahoa vastaan itsenäisyyspäivänä pelatussa ottelussa. Idaho avasi ottelun vahvasti numeroissa 11-2, mutta vahvaa joukkuehyökkäystä esittänyt St. Mary's käänsi ottelun itselleen lopulta viimeisen viiden minuutin aikana. Peräti viisi St. Mary'sin pelaajaa heitti yli 10 pistettä.

Vaihdosta peliin saapunut Kojola pelasi voitto-ottelussa 11 minuuttia säkittäen kaikki kolme pelitilanneheittoaan (kakkoset 2/2, kolmoset 1/1, 7 pistettä) ja keräten yhden levypallon. St. Mary's on voittanut yhdeksästä ottelustaan viisi.

Viimeiset kaksi ottelua sivussa ollut Riikka Terävä palasi Oaklandin avausviisikkoon joukkueensa hävitessä lauantaina Indiana-Purduelle vieraskentällä 58-64 (24-24). Vahvasti koria kohti hyökännyt Indiana-Purdue pakotti ajoillaan Oaklandin pitkän pään pelaajat virhevaikeuksiin ja viimeisteli vapaaheittoviivalta tehokkaasti. Indiana-Purdue vei ottelun viimeiset kaksi minuuttia lukemin 6-0.

Terävä mitteli ottelussa 33 minuuttia heittäen kaksi pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 0/1), keräten neljä levypalloa, riistäen kolmasti, jakaen yhden korisyötön ja menettäen pallon kolmasti. Bethany Watterworth ja Melissa Jeltema heittivät kumpikin Oaklandille 14 pistettä. Stephanie Rosado johti Indiana-Purdueta 21 pisteellä ja 11 levypallolla.

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia