Lehto palaa Pyrintöön, Washington jatkaa

17.5.2007 Korisliigassa pelaava Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimuksen viime kauden Uudenkaupungin Korihaissa palloilleen Antero Lehdon sekä loppukauden tamperelaisten paidassa loistaneen Eric Washingtonin kanssa. Washingtonin sopimus kattaa ensi kauden ja Lehdon sopimus on mallia 2+1.

184-senttinen ja 23-vuotias Lehto palaa Tampereelle hyvillä mielin, mutta pitää vuoden mittaista visiittiään Uuteenkaupunkiin opettavaisena - etenkin aikaa Jyri Lehtosen opissa.

- Lehtosen alaisuudessa harjoittelu opetti valtavasti. Hän kiinnittää harjoituksissa huomiota pieniinkin asioihin. Ehkä selvin ero on siinä, että peliini on tullut vähän enemmän järkeä mukaan, Lehto myöntää.

Antero Lehto oli vireessä Korihaiden karsintaotteluissa, joissa joukkue varmisti liigapaikkansa. Hän teki niissä keskimäärin 10,6 pistettä. Runkosarjan 44 ottelussa Lehdon keskiarvoiksi muodostui 6,2 pistettä ja 1,2 levypalloa.

Eric Washington tuli Tampereelle joulukuussa ja esitti Korisliigassa mainioita otteita - kuten kahden kauden NBA-kokemuksella ryyditetyltä pelimieheltä saattoi odottaakin. Monipuolinen ja kokenut Washington toi ryhtiliikettä Pyrinnön puolustuspeliin ja joukkue jopa voitti kahdeksan peräkkäistä liigaottelua vuoden alussa.

193-senttinen ja 33-vuotias Washington sijoittui Korisliigan pistetilastossa kolmanneksi 21,2 ottelukohtaisella keskiarvollaan. Hän oli tilastojen kymmenen parhaan joukossa myös kahden (59,1) ja kolmen pisteen (43,1) heittojen osumatarkkuuksillaan. Lisäksi Washington napsi 6,4 levypalloa ottelua kohden.

Panostuksia valmennukseen

Pyrintö on pitkään keikkunut Suomen pääsarjatasolla puolivälin alapuolella ja varsinkin budjetissa joukkue on jäänyt kilpailijoistaan jälkeen. Nyt seura on lähtenyt kehittämään toimintaansa ammattimaisempaan suuntaan ja sen tavoitteena on parantaa 20 prosenttia vuodessa kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien talous.

Osa kehittämistä on valmennustiimin kasvattaminen, kun Juha-Petri Nieminen liittyy ryhmään mukaan päävalmentaja Jarmo Laitisen ja Ismo Niemen rinnalle. Niemisen vastuulla on myös Pyrinnön A-poikien valmennus.

Täysipäiväiseksi valmentajaksi siirtynyt Laitinen kaavailee ensi kaudelle useammalle nuorelle miehelle näytön paikkaa joukkueessa.

- Viikon verran ollaan jo harjoiteltu porukalla, jossa on kolmisenkymmentä kaveria ja heistä suurin osa A-ikäisiä. Ryhmä on jaettu kahtia ja toisessa ryhmässä on edustusjoukkueen miesten lisäksi A-poikien parhaimmisto. Ensi kaudella merkittävästi peliaikaa saa ainakin pari A-ikäistä kaveria, kaavailee Laitinen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Vilpas voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia