LrNMKY ja Karhu tasoittivat puolivälieräsarjansa, välieräpaikka katkolla Bisonsille

16.4.2013 Kauhajoen Karhu hyvitti sunnuntaisen jatkoaikatappionsa Pyrinnölle ja nujersi tamperelaiset tiistaina Kauhajoella 90–77 (46–41). Karhun lisäksi avausvoittonsa puolivälierissä haki Lappeenrannan NMKY, joka järjesti jymy-yllätyksen nujertamalla Katajan 84–81 (33–37). Samaan aikaan Salossa hallitseva mestari Bisons vei puolivälieräsarjansa Vilpasta vastaan katkolle.

Giordan Watson masensi Pyrinnön kovilla koreillaan Kauhajoella.

Jason Conley johti LrNMKY:n yllätysvoittoon Katajasta.

Kataja-koutsi Lassi Tuovi kiitteli Clifton Jonesin panosta yllätysvoitossa.

Mikko Koiviston Bisons voi varmistaa välieräpaikkansa jo torstaina. Kuvat: Kai Kilappa, Matti O. Koskinen, Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Tytti Nuoramo.

Kauhajoen Karhu piti Tampereen Pyrintöä naruissa jo sunnuntaina Pyynikillä varsinaisen peliajan lopussa, kunnes tamperelaiset nousivat peliin mutkaan Damon Williamsin haamukolmosella ja veivät avausottelun jatkoajalla.

Pohjanmaalaiset eivät kuitenkaan sallineet saman toistua tiistaina kotikentällään, vaan hakivat Pyrinnöstä maukkaan 90–77 (46–41)-voiton ja tasoittivat puolivälierien otteluvoitot 1-1:een. Voitto oli Karhun pääsarjahistorian vasta toinen pudotuspelivoitto.

Karhun voiton avain oli tuttuun tyyliin joukkueen huippuaggressiivinen puolustus, joka sai Pyrinnön pelaajat yksi toisensa jälkeen pois mukavuusalueeltaan. Tamperelaisten selkäranka alkoi katketa kolmannen jakson puolenvälin tuntumassa, kun Karhu karkasi Eldar Skamon, Jussi Eskolan ja Giordan Watsonin kolmosilla kuuden pisteen johdosta 12 pisteen johtoon.

Neljännellä jaksolla Karhun permanentti piti, eikä Pyrintö päässyt enää missään vaiheessa iskuetäisyydelle. Pohjanmaalaisyleisö pääsi juhlimaan 13 pisteen kotivoittoa antaumuksella.

– Meillä oli korkea energia- ja aggressiivisuustaso jo ensimmäisessä pelissä Tampereella. Siellä emme kuitenkaan saaneet sisään niitä heittoja, jotka tänään upposivat, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara arvioi.

– Esimerkiksi Giordan Watson viimeisteli neljännellä jaksolla todella kovia, itselleen ominaisia ajoja koriin. Toinen iso asia oli levypallopelaaminen, joka sujui meiltä tänään paljon sunnuntaita mallikkaammin.

Kentän tehopelaajat olivat Karhun sentteri Tremaine Ford (22/18) ja takamies Giordan Watson (21/4/5 syöttöä). Ilkka Vuori (13/3) ja Jussi Eskola (13/1) onnistuivat myös paitsi vapauttavien korien tekijöinä, myös puolustuspäässä.

Damon Williams (24/10/3 riistoa) viimeisteli Pyrinnön korkeimmat tehot. LaMonte Ulmer (17/5) ja Antero Lehto (15/1) pelasivat myös kelpo ottelun.

Joukkueet kohtaavat torstaina Pyynikillä URHOtv:n televisioimassa ottelussa.

LrNMKY kaatoi Goljatin

LrNMKY-Kataja-puolivälieräsarjan alkutunnelmissa juuri kukaan ei uskonut lappeenrantalaisten mahdollisuuksiin voittaa edes yhtä ottelua, mutta tiistaina Namika villitsi kotiyleisönsä kaatamalla EuroChallengen kahdeksan parhaan joukkoonkin edenneen Joensuun Katajan 84–81 (33–37).

Lappeenrantalaiset jatkoivat puolustuspäässä siitä, mihin ensimmäisen osaottelun toisen jakson lopussa jäivät ennen romahtamistaan. Kataja hallitsi ottelua rutiinilla hienokseltaan aina kolmannen jakson loppuun, kunnes alkoi tapahtua.

Jason Conley upotti perättäisillä koreillaan LrNMKY:n neljännen jakson alussa 61-60-johtoon ja Greg Logins komppasi vapaaheittoviivalta, jonka jälkeen Vesa Mäkäläinen onnistui kerran vapaaheitossa. Vireeseen päässyt LrNMKY vei seuraavan kaksiminuuttisen 8-0, ja kun ottelua oli pelaamatta enää kaksi minuuttia, kotijoukkueen johto näytti varmalta tilanteessa 78-66.

Katajan eurokentilläkin päätään nostanut rutiini teki kuitenkin pelistä vielä tasaisen. Petri Virtanen ja Jonte Flowers kavensivat kolmosillaan eron viimeisellä minuutilla kahdesti pisteeseen, mutta LrNMKY käytti lopussa tarjoutuneen vapaaheitot hyväkseen ja haki kauden ensimmäisen voittonsa karjalaiskollegoistaan.

– Olemme olleet koko kauden ajan duunarijoukkue. Tänään yksi isoimmista duunareistamme tuli takaisin, ja sehän oli ihan ratkaiseva tekijä, kun saatiin kaikki jätkät omiin rooleihinsa, LrNMKY:n päävalmentaja Lassi Tuovi sanoi viitaten joukkueen taisteluhengen ilmentymän Clifton Jonesin (2/7) paluuseen.

– Kun juoksimme eron kymmeneen pisteeseen neljännen jakson alussa, eihän se ollut niinkään taktista hyvyyttämme vaan sitä, että voitimme yksilötilanteet hyökkäys- ja puolustuspäässä. Tahtotilamme oli todella kova. Jätkät olivat pukukopissa pelin jälkeen todela puhki ja kaikkensa antaneita, Tuovi kiitteli.

LrNMKY:n tehokolmikon muodostivat tuttuun tapaan Jason Conley (23/7), Matt Gibson (22/5/2 blokkia) ja Greg Logins (19/10).

Katajasta Jonte Flowers (17/5), Johnell Smith (15/4/4 syöttöä) ja Antti Kanervo (14/1) pääsivät kaksinumeroisille.

Karjalaiset kohtaavat seuraavan kerran torstaina Joensuussa Mehtimäen jäähallilla.

Zeno johti Bisonsin kiinni välieräpaikkaan

Hallitseva mestari Nilan Bisons nousi voiton päähän paikasta Korisliigan neljän parhaan joukossa, kun Salon Vilpas kaatui kotikentällään Salohallissa 1,560 katsojan edessä lukemin 59–74 (29–46).

Loimaalaiset ratkaisivat pelin käytännössä jo ensimmäisellä neljänneksellä. Salohallin kovat koriraudat eivät pelottaneet loimaalaiskolmikkoa Martin Zeno-Jeb Ivey-Matti Nuutinen, jonka ratkaisuilla Bisons mylvi kymmenen pelatun minuutin jälkeen 16–28-johtoon.

Bisons johti toisen jakson puolivälissä lukemissa 20–38, kun Mikko Tupamäen suojatit alkoivat saada otteen pelitilanteista. Vilppaan puolustus sai Iveyn ja Nuutisen satimeen, jonka jälkeen ottelu muuttui hidastempoiseksi asemasodaksi.

Salolaiset nousivat Samu Kaaresvirran onnistumisilla parhaimmillaan viiden pisteen päähän (47–52), mutta Bisons vei kolmannen jakson lopun 6-0 ja avasi neljännen jakson Martin Zenon kolmosella. Vilpas ei enää noussut voittotaisteluun.

– Vilpas oli todella aggressiivinen, eikä luovuttanut, vaikka tipahti kauas meistä kolmannella jaksolla. Emme saaneet avausjakson jälkeen hyökkäyspäässä mitään aikaiseksi. Onneksi puolustuspelaamisemme ja puolustuslevypallopelimme olivat ajan tasalla, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson summasi.

Bisonsin ja koko kentän ylivoimainen ykkönen oli Martin Zeno (32/5/4 syöttöä). Ryan McDade (4/15) hallitsi ilmatilaa korin alla ja Ville Mäkäläisen (7/5) puolustus oli jälleen Bisonsille kullanarvoista.

– Martin oli tänään uskomaton niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Oli pitkälti Zenon ansiota, että Marcus Relphorde ei päässyt juhlimaan, Gibson kiitteli.

Vilppaasta onnistuivat hyökkäyspäässä parhaiten Marcus Relphorde (13/6/3 syöttöä) ja Shawn Atupem (11/7), jotka tosin jäivät loimaalaispuristuksessa kauaksi parhaastaan.

Puolivälieräsarja on katkolla Bisonsille torstaina Loimaalla.

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.