Manganon paluu johdatti Karhu Basketin voittoon Kobrista – ”Kauhajoesta on tullut minulle kuin toinen koti”

19.12.2018 21:11 Sekä Seagulls että BC Nokia ottivat kotivoitot keskiviikkoiltana.

Karhu Basketin riveihin palannut Greg Mangano otti vastaan kotiyleisön suosionosoitukset. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu Basket nousi toisella puoliajalla kotivoittoon paikallisvastustaja Lapuan Kobrista 83–74 (36–37). Samalla Karhu Basket tasoitti paikalliskamppailuiden voitot tälle kautta 1–1:een.

Kobrat oli ottelun alussa erinomainen. Parhaimmillaan lapualaisjoukkue johti Panu Peltokankaan (10/7/3s) johdolla yhdeksällä pisteellä.

Samalla Karhu Basketin hyökkääminen sakkasi pahemman kerran. Karhu Basket jäi ensimmäisellä puoliajalla 36 pisteeseen kotiluolassaan, kun joukkue ei onnistunut ainoassakaan kolmosessa. Lapulaiskatsojien harmiksi eroa oli tulostaululla kuitenkin vain yhden vieraspisteen verran.

Mestaruussankari Greg Manganon paluuottelu ei ollut kuitenkaan vierasjoukkueen voitettavissa. Toisella puoliajalla Manganon (17/8), Bojan Sarcevicin (13/1/4s) ja Rene Rougeaun (14/2) korit hilasivat kotijoukkueen hiljalleen etumatkalle. Lopulta Karhu Basket otti omansa yhdeksän pisteen erolla.

– Mahtavaa olla takaisin. Kauhajoesta on tullut minulle kuin toinen koti, Greg Mangano hehkutti.

– Ottelu oli niin tasainen ja vaikea kuin nämä paikallispelit aina ovat. Tiesin, että edellinen kohtaaminen päättyi Lapuan voittoon. Vaikka en ole vielä päässyt joukkueen kanssa paljon harjoittelemaan, oli joukkueen tuttuun konseptiin melko helppo heittäytyä.

Karhu Basket katkaisi voitollaan kahden ottelun tappioputkensa.

– Emme osuneet ensimmäisellä puoliajalla mistään. Kobrat pääsi toteuttamaan omaa nopeaa pelaamistaan. Toisella puoliajalla teimme asioita paremmin ja heitotkin osuivat. Se auttaa aina kummasti, Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso hymyili.

Tappio oli Kobrille jo peräti kahdeksas peräkkäinen. Kobrien parhaat pistemiehet olivat Jaron Hopkins (20/7) ja Larry Anderson (18/8).

– Aloitimme pelin hyvin. Toisella puoliajalla menimme liikaa yksi vastaan yksi -pelaamiseen, se tuotti meille aivan liikaa menetyksiä. Ottelu oli meidän peliksi poikkeuksellisen vähäkorinen, Kobrien kapteeni Lauri Toivonen mietti.

Kobrien kausi jatkuu vielä ennen joulua perjantaina kotiottelulla BC Nokiaa vastaan. Karhu Basketilla sen sijaan alkoi joululoma derbyvoiton maku suussa.

Ottelutilasto

 

BC Nokia kaatoi taistelleen Uran

BC Nokia väänsi kotivoiton pahasti vajavaisella kokoonpanolla pelannutta Kaarinan Ura Basketia vastaan. BC Nokian kolmas peräkkäinen voitto irtosi lopulta lukemin 100–86 (45–39).

Ura roikkui taistellen ottelussa mukana miltei loppuminuuteille asti. Isokokoisempi kotijoukkue oli kuitenkin alati ottelun hallitseva osapuoli.

Uralta puuttui kokoonpanosta muun muassa Aleksi Akpaso, Pyry Rainamaa ja Stephen Croone. Kun vielä sentteri Malik Dime jätti hiljan joukkueen ja Chris McNealy loukkaantui loppukaudeksi, jäi kaarinalaisten rosteri turhan köykäiseksi.

Uralta tehokkaimmin esiintyivät Avery Woodson (26/12) ja Korisliiga-ennätyspisteensä takonut Trey Niemi (20/3).

Niin ikään loukkaantumisista kärsivän BC Nokian aloitusviisikko teki kolmea pistettä vaille kaikki joukkueensa pisteet. Peräti kolme pelaajaa ylsi tupla-tuplaan: Aapeli Alanen (14/10), Juan Davis Jr. (20/11) ja Sean O’Mara (21/13). Parhaiten korisukkaa kulutti Dragan Labovic 24 pisteen edestä.

BC Nokian kausi jatkuu perjantaina Lapualla. Ura Basket sen sijaan isännöi lauantaina Uudenkaupungin Korihaita.

Ottelutilasto

Seagulls kukisti Kisahallissa Pyrinnön

Helsinki Seagulls voitti kotiparketillaan Tampereen Pyrinnön 87–82 (44–37). Tappio oli Pyrinnölle kolmas peräkkäinen, kun taas Seagullsille voitto oli toinen putkeen.

Seagulls hallitsi ottelussa etenkin toista ja kolmatta neljännestä. Niiden turvin Seagullsia ei haitannut edes Pyrinnön vahva päätösjakso (20–29).

Seagullsin tehopelaaja oli vaihtopenkiltä aloittanut Jalen Jackson (21/2). Aloitusviisikosta Chris Ortiz (15/3) pelasi pisteiden valossa parhaiten. Takuuvarma Tuukka Kotti heitti 12 pistettä, nappasi yhdeksän levypalloa ja jakoi viisi syöttöä.

Pyrinnön ehdoton ykkönen Helsingissä oli Kenneth Manigault. Manigault tulitti tarkasti 31 pistettä.

Seagullsin ottelut jatkuvat perjantaina kovalla haasteella Salon Vilppaan vieraana. Pyrintö aloitti puolestaan Kisahallissa joululoman.

Ottelutilasto

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia