Miesten I divisioonaa on ehditty pelaamaan yksitoista kierrosta

8.12.2005 Sarjataulukko on aikalailla odotusten mukainen, mutta myös useat yllätykset ovat piristäneet sarjaa. Sarja on aikaisempia vuosia kovatasoisempi, sillä täksi kaudeksi sallittiin kaksi EU-alueen ulkopuolista vahvistusta.

Sarjan valmentajilta kysyttiin aatoksia menneestä kaudesta ja mm. ehdotusta kauden positiivisesta yllättäjästä.

Yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista sarjaan lähtenyt Karkkilan Componenta on pelannut toistaiseksi vakuuttavimmin ja on suoran nousijan paikassa kiinni. Joukkue on kärsinyt ainoan tappion BC Nokialle. Muuten joukkue on edennyt voitosta voittoon. Joukkueen valttina on ollut tasaisuus.

Tämän myös valmentaja Timo Hakamaa allekirjoittaa. Joukkueen paras pisteiden tekijä Ibo Uibukant on kasannut 14,4 pistettä ottelua kohden ja peräti kuusi pelaaja on kaksinumeroisella pistekeskiarvolla. Hakamaa ei kuitenkaan vastoin yleistä valmentajien mielipidettä innostu povaamaan joukkuetta varmaksi nousijaksi.

- Syksyn pelit ovat ehdottomasti menneet yläkanttiin johtuen lähinnä siitä, että joukkueen vaihtuvuus oli edellisiin vuosiin selvästi pienempi. Joukkueemme virallinen tavoite on pääseminen kolmen joukkoon ja siitä pidämme virallisesti kiinni. 

Karkkilan kanssa tiukimmin suorasta noususta taistelevat FoKoPo, Vilpas ja BC Nokia. Näistä varsinkin BC Nokian esitystä pidetään valmentajien antamassa palautteessa positiivisena yllätyksenä. Joukkueen valmentaja Lasse Rantala on saanut aiemmin run´n´gun-joukkueena tunnetun Nokian pelaamaan kypsää ja taktisesti monipuolista koripalloa.

Vaikka joukkueen pisin pelaaja on vain 193-senttinen, on joukkue silti sarjan paras hyökkäyslevypallojoukkue. Joukkueen hyvästä itseluottamuksesta kertoo se, Rantala uskoo joukkueen nousevan koko sarjan ykköseksi.

Vilpas ja FoKoPo ovat molemmat kärsineet kokoonpanomuutoksista. Molempien joukkueiden parhaat korintekijät (Vilpas Turner ja FoKoPo Clarke) turvautuivat Finnairin palveluihin kesken syyskauden. Nyt joukkueet ovat toivottavasti löytäneet lopullisen permanenttinsa ja voivat keskittyä harjoitteluun ja joukkuepelaamisen parantamiseen. Muussa tapauksessa Karkkila karkaa näiltä tavoittamattoman kauaksi.

Varsinkin Forssassa toivotaan joulupukilta jo etukäteen joululahjaa, sillä joukkue kohtaa syksyn viimeisellä kierroksella 17.12. Karkkilassa toistamiseen Componentan todennäköisesti tupaten täydessä Karkkilan palloilupyhätössä.

Tänä vuonna ei Pohjanmaalla ole saatu nauttia vastaavasta menestyksestä kuin viime vuonna. Viime vuoden karsintasarjalainen Lapuan Korikobrat taistelee tänä vuonna putoamista vastaan, mutta Kauhajoella pelataan vielä tiukasti paikasta karsintasarjaan ja miksei jopa suorasta nousustakin. Joka tapauksessa Pohjanmaan joukkueet tuovat väriä sarjaan, sillä pohjalainen yleisö on totutun fanaattista ja joukkueet vilisevät ulkomaalaistähtiä.

Rekolan Urheilijoissa luotetaan tutusti nuoriin pelaajiin. Ja mikä on luottaessa, sillä hyvässä valmennuksessa ja yhteistyössä Torpan Poikien kanssa useista juniorisarjojen tähtipelaajista on kehittynyt kelpo pelaajia miestensarjaan. Ennen kaikkea joukkueen aktiivinen puolustus on saanut vastustajat vaikeuksiin.

Joukkue nostetaankin yhdeksi sarjan positiivisimmista yllättäjistä. RU on toistaiseksi kiinni valmentaja Nikkarisen tavoitteessa saavuttaa yli 50 %:n voittosuhde.

Myös TuNMKY-66 on hyödyntänyt erinomaista kehityspelaajasääntöä, joka sallii alle 22-vuotiaiden pelaajien siirtymisen vapaasti kahden eri sarjatason välillä. Sen ansiosta Torpan Poikien ja Aura Basketin juniorit ovat päässeet kantamaan vastuuta divisioonatasolla. Tämä vaatii valmentajilta hyvää suunnittelua kuormitusten optimoimiseksi.

Nyt onneksi sääntöjen laatijatkin valmentajien osaamiseen luottavat, sillä säännön väärinkäyttämisen vuoksi siitä joitakin vuosia sitten luovuttiin.

Muita ääniä positiiviseksi yllättäjäksi ovat keränneet Wartti Basket ja BC Jyväskylä, joita molempia povattiin sarjan putoajakandidaateiksi. BC Jyväskylä on kerännyt lähes saman verran voittoja kuin tappioita. Ihmekös tuo, sillä onnistuihan joukkueen valmentaja Miikka Sopanen viime vuonnakin johdattamaan Lapuan kaikkien odotusten vastaisesti aina mestaruussarjakarsintoihin.

Myös Wartti Basketin joukkue on nimetön, mutta siitä huolimatta joukkue on onnistunut heittämään valot sammuksiin nimekkäämmiltä joukkueilta.  Jyväskylän kanssa viidessä voitossa on Visa Basket, joka jatkaa tuttuun tyyliin; joukkue voi voittaa tai hävitä mille joukkueelle tahansa. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, joukkue on parhaimmillaan keväällä kevätauringon saatua vanhat kehäkehut vertymään.

Voittosuhteella 4-7 sarjassa jatkavat perinteikkäät seurat Äänekosken Huima ja Helsingin NMKY. Molemmilla on ollut ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta sillä ei saa yhtään ylimääräistä pistettä sarjataulukkoon.

Keväällä on odotettavissa kaikilla joukkueilla vaikeita vierailuja Äänekoskelle ja Urheilutalolle. Tiukimmin putoamista vastaan tällä hetkellä taistelevat Lapua, Wartti Basket, Pantterit ja TuNMKY-66. Sarjan tasaisuudesta hyvän osoituksen antoi Pantterit, joka pystyi kaatamaan FoKoPon vieraissa.

Artikkelin kirjoittanut FoKoPon päävalmentaja Pieti Poikola.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

Näytä lisää vastaavia