Mikko Koivisto ja Vilpas kaksivuotiseen jatkosopimukseen

6.2.2023 10:55 194-senttinen Koivisto on edustanut Vilpasta seitsemän kauden ajan ja hakenut joukkueineen SM-kullan lisäksi kolme SM-hopeaa ja Suomen cupin voiton.

Mikko Koivisto on tällä kaudella tilastoinut 10,7 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen

Kotimaisen pääsarjan ja maajoukkuehistorian kaikkien aikojen heittäjä-ässiin lukeutuva Mikko Koivisto, 35, jatkaa Korisliigan Salon Vilppaan paidassa kaksivuotisella sopimuksella.

- Nuoremmaksi tästä ei enää ainakaan tulla ja uraa on varmasti enemmän takana kuin edessä. Olen kuitenkin luottavainen, että minulla on vielä paljon hyvää koripalloa pelattavana. Tärkeintä on pitää kroppa terveenä ja nauttia tästä niin kauan kuin pystyy, Koivisto sanoo Vilppaan tiedotteessa.

- Olemme koko perhe erittäin tyytyväisiä, että saatiin tämä maaliin. Seitsemän vuotta Salossa on kohta takana ja tämä oli perheenä ykkösprioriteetti jäädä Saloon. Organisaationa Vilpas on yksi maan parhaista ja joukkue on aina kilpailukykyinen. Salossa on hyvä olla.

Vilpas pelaa parhaillaan Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa, jossa joukkue on sijalla neljä. Koivisto myöntää, että joukkueen esitykset ovat olleet kauden mittaan ajoittain vuoristorataa.

- Joukkueen esitykset ovat ailahdelleet liikaa ylös ja alas. Parhaimmillaan olemme todella hyviä, huonoimmillaan aika huonoja. Tiettyjä pelillisiä asioita pitää pystyä viemään eteenpäin ennen maaliskuun lopulla alkavia pudotuspelejä. Kun ne saadaan parempaan kuntoon, tulemme olemaan valmiita haastamaan ennakkosuosikit kevään tosipeleissä.

Pohjois-Carolinan collegekentiltä Susijengiin ja kolminkertaiseksi Suomen mestariksi

Vantaalaislähtöinen Koivisto pelasi valtakunnallisia aikuisten sarjoja Suomessa ensimmäistä kertaa kaudella 2003–04, jolloin hän edusti Rekolan Urheilijoita miesten divarissa. Tuolloin 16-vuotias Koivisto pussitti 19 ottelussa 11,8 pistettä ottelua kohden.

Vantaalta Koivisto siirtyi kahdeksi vuodeksi high school -koripallokentille Yhdysvaltoihin. High schoolista valmistuttuaan Koivisto eteni Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han UNC Greensboro Spartansiin. Koulunsa historian kaikkien aikojen parhaiden heittäjien joukkoon noussut Koivisto pelasi samassa konferenssissa mm. Stephen Curryn kanssa ja pussitti parhaalla kaudellaan 12,4 pistettä ottelua kohden.

Suomeen Koivisto palasi kaudeksi 2010–11, jolloin hän nakutteli ensimmäisellä liigakaudellaan ToPolle 11,9 pistettä per peli. Syksyllä 2011 Koivisto siirtyi liigatulokas Bisonsiin Loimaalle. Kahden ja puolen Loimaalla viettämänsä kauden aikana Koivisto johdatti Bisonsin kahdesti Suomen mestaruuteen sekä pelasi Eurocupia kovilla tehoilla syksyllä 2013.

Keväällä 2014 Koivisto siirtyi Loimaalta Turkin liigan Gaziantepiin. Koivisto juhli Gaziantepin kanssa EuroChallengen kolmatta sijaa, Turkin liigassa joukkue sijoittui yhdeksänneksi. Koivisto sivalsi Turkin liigassa 4,7 ja EuroChallengessa 6,2 pistettä ottelua kohden.

Kaudeksi 2014–15 Koivisto jatkoi Turkista Saksan Bundesliigaan Gordon Herbertin valmentamaan Frankfurt Skylinersiin. Loukkaantumisten leimaamalla kaudella Koivisto nakutti Bundesliigassa 5,5 pistettä ja EuroChallengessa 2,7 pistettä ottelua kohden.

Suomeen ja Bisonsiin Koivisto palasi syksyllä 2015, mistä hän siirtyi kevätkaudeksi 2016 Kauhajoen Karhuun. Syksyllä 2016 Koivisto siirtyi Salon Vilppaaseen, missä hänellä on parhaillaan menossa seitsemän kausi. Koivisto on saalistanut Suomen mestaruuden, kolme SM-hopeaa ja yhden Suomen Cup -voiton Vilppaan riveissä. Koivisto palkittiin Korisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnolla 2018.

Koivisto pelasi nuorten maajoukkueurallaan 80 ottelua ennen nousuaan Susijengiin. Kesällä 2008 Susijengissä debytoinut Koivisto on edustanut Suomea vuosien 2011, 2013, 2015 ja 2017 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa. Koivisto veti Suomi-paidan ylleen hurjassa 148 A-maaottelussa, joissa hän on heittänyt 740 pistettä.

Korisliigassa Koivisto on upottanut urallaan 1038 kolmen pisteen koria 40,9% tarkkuudella. Maajoukkuepaidassa Koiviston leipäpuu – kolmen pisteen heitto – on uponnut vuorenvarmalla 41,1% tarkkuudella. Onnistuneita kolmosia on Koivistolle Susijengissä kirjattu 178 kappaletta.

Henkilöt

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia