Möttölä ja Rannikko Euroliiga-kauteen eri asetelmista

23.10.2006 Euroopan kovatasoisin koripallosarja Euroliiga pyörähtää käyntiin alkaneella viikolla. Mukana on kaksi suomalaispelaajaa, kun maajoukkueen tukipilarit Hanno Möttölä ja Teemu Rannikko aloittavat joukkueineen urakan torstaina (26.10.). Ennakkoasetelmat ovat Möttölän edustamalle Zalgiris Kaunasille ja Rannikon Olimpija Ljubljanalle kovin erilaiset sarjan käynnistyessä.

Liettuan hallitseva mestari Kaunas on porskuttanut Euroliigan kynnyksellä voitosta voittoon niin Baltian kuin Liettuan liigassakin. Viikonvaihteessa se lasketteli turhia puristelematta maansa pääsarjassa 109-76-voittoon Siauliaista ja talloi heti perään paikallisvastustajansa Atletas Kaunasin lattian rakoon lukemin 88-48.  

Liettuan liigassa Zalgiris Kaunasilla on voittoja tilillään kolme. Baltian liigassa niitä on jo kertynyt viisi ilman ainoatakaan tappiota. 

Siauliai-ottelussa Kaunas oli liikkeellä ykkösmiehistöllään Hanno Möttölän kunnostautuessa 11 pisteellä, neljällä levypallolla ja neljällä koriin johtaneella syötöllä. Atletas-pelissä Zalgiris-luotsi Ainars Bagatskis säästeli tähtiään, eivätkä mm. Tanoka Beard ja Marko Popovic edes pukeneet peliasua ylleen. Möttöläkin vain piipahti kentällä pussittaen kahdeksassa peliminuutissaan kuusi pistettä.  

Torstaina Kaunasin vastus kovenee kertaheitolla usealla pykälällä. Zalgiris avaa Euroliigan vierasottelulla Italian suurseura Benetton Trevisoa vastaan. C-lohkon muut joukkueet ovat mestaruutta puolustava Moskovan TsSKA (RUS), FC Barcelona (ESP), Ulker Istanbul (TUR), Napoli (ITA), Aris (GRE) sekä suomalaisen Gordon Herbertin luotsaama Pau-Orthez (FRA).  

Jos on ollut Zalgirisin alkukausi leppoisaa alamäkiajelua, on Teemu Rannikon slovenialaisseura Olimpija Ljubljana taiteillut jo kuoppaisemmissa maastoissa. Ljubljana on kärsinyt Balkanin alueen Adriatic-liigan kuudessa ottelussaan jo kolme tappiota, joista sille tuoreimman tarjoili serbialainen Hemofarm. Ljubljana hävisi kotikentällään lukemin 68-73.  

Rannikko pelasi Hemofarm-taistossa 28 minuuttia pussittaen kymmenen pistettä. Lisäksi hän riisti kolmesti ja tarjoili kaksi koriin johtanutta syöttöä.  

Tulevat ottelut tuovat Rannikolle runsaasti vastuuta, sillä Hemofarm-ottelu toi mukanaan jobinpostina Enden Arslanin loukkaantumisen. Turkkilainen Arslan on ollut alkaneella kaudella Ljubljanan aloittava pelintekijä. Uuteen rooliin vaihdosta tulevana sytyttäjänä totutellut Rannikko ja Arslan ovat jakaneet pelintekovastuun joukkueessa puoliksi.  

Ljubljanan avauspeli Euroliigassa on vierasottelu kroatialaista Cibona Zagrebia vastaan. Lohkossa B pelaavat lisäksi Tel Aviv Maccabi (ISR), Panathinaikos (GRE), Unicaja Malaga (ESP), Partizan Belgrad (SRB), Lottomatica Rooma (ITA) ja Joventut Badalona (ESP).  

Sten taas vauhdissa 

Tshekin liigassa Antti Nikkilän Nymburk otti jo kauden neljännen voittonsa ja jatkaa puhtaalla pelillä, kun BK Sadská kaatui vieraissa 95-66-luvuin. Nikkilä nosti kymmenessä minuutissa kaksi pistettä. 

Juha Sten tahdittama ja Ari Tammivaaran valmentama Mitteldeutscher jatkoi Saksan kakkosbundesliigassa vahvoja otteitaan. Joukkueen uhriksi joutui viikonvaihteessa Grevenbroich, josta Mitteldeutscher myllytti 92-62-kotivoiton.  

Sten säkitti 16 pistettä, poimi viisi levypalloa ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä. Peliminuutteja turkulaislähtöiselle takamiehelle kertyi 23.  

Italian kakkosliigassa Tuukka Kotin Castelletto Ticino ei saanut vielä voittotiliään auki. Se kärsi kauden neljännen tappion Carife Ferraralle vieraissa luvuin 69-84. Kotti pisti kuudesta pelitilanneheitostaan sisään viisi ja kokosi 26 minuutissa 14 pistettä. Lisäksi hän napsi kahdeksan levypalloa.  

Islannin pääsarjassa Roni Leimu otti lentävän lähdön kauteen. Ensimmäisenä suomalaispelaajana sarjassa esiintyvän Leimun edustama Haukar kaatoi sarja-avauksessa Tindastòllin niukasi 89-88. Leimu kiskoi voittajille 24 pistettä ja seitsemän levypalloa. Tuplakierroksen toisessa pelissään UMFG osoittautui kotonaan liian vahvaksi lukemin 95-85. Leimun tehot olivat 21/6. 

Vaisun alun (1-4) jälkeen Gordon Herbertin käskyttämä Pau-Orthez on päässyt vauhtiin Ranskan liigassa. Joukkue on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa kaatamalla ensin kotonaan Reimsin 86-78 ja sitten vieraissa Villeurbannen 80-77.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

Näytä lisää vastaavia