Naisten EM-jatkokarsinnassa ratkaiseva viikko edessä

8.8.2005 Naisten koripallomaajoukkue aloittaa EM-jatkokarsinta urakkansa keskiviikkona 10.8. vierasottelulla Unkaria vastaan. Suomen lohkossa on Unkarin lisäksi vastassa Puola. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Kotkassa lauantaina 13.8. klo 14:00 Puolaa vastaan.

Unkari ja Puola ovat viime syksyn EM-karsinnoista hyvinkin tutut vastukset. Suomi lähtee uudistuneella joukkueellaan tavoittelemaan lohkovoittoa, josta matka jatkuu vielä yhteen karsintaan ennen kuin viimeinen paikka varmistuu Turkissa järjestettäviin EM-kisoihin.

Ensimmäisenä vastaan astuu Unkari, jolle Suomi kärsi viime syksynä kuuden pisteen tappion vieraskentällä. Kyseinen ottelu ratkesi vasta viimeisillä minuuteilla, joten maajoukkueen kapteeni Taru Tuukkanen uskoo Suomen mahdollisuuksiin.

- Unkari pisti koko pakan heti alussa sekaisin voittamalla ennakkosuosikki Puolan avausottelussaan kolmella pisteellä Puolassa. Unkari on kokenut ja vahva joukkue. Viime syksyn kohtaaminen olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, joten puntit ovat tasan, kun kohdataan keskiviikkona, Tuukkanen ennakoi.

Maajoukkueen päävalmentaja Risto Piipari on varovaisen luottavainen suojatteihinsa.

- Unkarilla on kova korin alusta ja taitavat takamiehet, joten edessä on paha paikka. Ei tosin näissä karsinnoissa viitsisi olla edes mukana, ellei uskoisi mahdollisuuksiin. Meillä on vastassa ammattilaisjoukkueet, jotka ovat valmistautuneet pitkään ja hartaasti näihin karsintoihin. Toki meillä on vahvojakin ajatuksia jatkoon pääsystä, mutta mitään pilvilinnoja emme lähde rakentamaan, kertoo Piipari, joka odottaa joukkueeltaan raakaa työntekoa tulevissa kamppailuissa.

Ärsytetty Puola saapuu Kotkaan ensimmäisenä

Suomi kohtaa ensimmäisessä kotiottelussaan Puolan, joka siis kärsi kolmen pisteen tappion avausottelussaan Unkaria vastaan. Viime syksyn karsinnoissa Suomi oli yllättää Puolan niin ikään kotikentällään, mutta jälleen viimeisillä sekunneilla Puola onnistui viemään kolmen pisteen voiton. Tuukkanen odottaa Kotkaan ärsytettyä puolalaisjoukkuetta.

- Puola tulee Kotkaan varmasti valmiina pelaamaan, sillä he muistavat meidän vaarallisuutemme viime syksystä. Puolalaiset ovat nyt myös pakkovoiton edessä, mikäli haaveilevat jatkoon lohkostaan, sillä toinen tappio olisi myrkkyä heidän EM-kisahaaveille, Tuukkanen pohtii.

- Meidän tulee olla heti valmiina, ettei tapahdu samaa kuin viime viikonlopun Kanada ottelun avausjaksolla, jonka hävisimme 9-32, muistuttaa Tuukkanen.

Puolalaisten tähtipelaaja 213-senttinen Malgorzata Dydek ei ollut joukkueen mukana vielä Unkaria vastaan, mutta nyt arvuutellaan kutsuuko maajoukkue tähtipelaajan Kotkaan mukaan.

- Toivottavasti tulee, sillä hänet olisi mahtava kohdata kentällä, sanoo Tuukkanen, joka oli vielä kesän alussa seuraamassa tähden otteita WNBA:n harjoituksissa.

Karu karsinta kymmenen joukkueen kesken

Naisten maajoukkue on kesän aikana voittanut harjoitusotteluissaan kaksi Turkin EM-kisoissa esiintyvää joukkuetta. Liettuan ja Saksan kaataminen on antanut joukkueelle paljon lisää itseluottamusta.

Karsinta viimeisestä paikasta EM-kisoihin on kuitenkin raaka. Mukana on kymmenen joukkuetta ja lohkoja on yhteensä kolme, joista yhdessä pelaa neljä joukkuetta. Vain lohkovoittajat etenevät juuri ennen kisoja pelattavaan jatkokarsintaan, josta lopullinen voittaja jatkaa suoraan kisoihin.

Uusiutunut maajoukkue on kesän aikana näyttänyt, että mahdollisuudet kisoihin pääsemiseen ovat olemassa.

- Joukkueessa vallitsee sellainen henki, että Turkkiin mennään. Vaikeaa se kuitenkin tulee olemaan, mutta ei mahdotonta, sanoo Tuukkanen, joka uskoo joukkueen vahvuuden olevan selkeä roolitus sekä hyvä yhteishenki.

- Puolustuksessa ja varsinkin apupuolustuksen järjestämisessä meillä on vielä petrattavaa, mutta kesän aikana olemme huomanneet, että me pärjäämme tasaväkisesti koviakin maita vastaan, lisää Tuukkanen.

Yle mukana toisessa kotiottelussa Unkaria vastaan

Yle on vahvasti mukana Suomen toisessa kotiottelussa perjantai-iltana 19.8. Ottelu Suomi-Unkari lähetetään suorana YLE24 digikanavalla klo 19:00 alkaen. Myöhemmin illalla ottelu näytetään jälkilähetyksenä valtakunnallisella TV2-kanavalla klo 22:50 - 23:50.

Suomen ottelut: 

10.8. Unkari – Suomi                         klo 21:00     Miskolc, Unkari

13.8. Suomi – Puola                          klo 14:00     Karhuvuoren Urheilutalo

19.8. Suomi – Unkari                         klo 19:00     Karhuvuoren Urheilutalo

21.8. Puola – Suomi                          Puola, aika varmistuu myöhemmin

Naisten maajoukkue

Nro Nimi

4.

Piipari, Reetta

5.

Tuukkanen, Taru

6.

Launiainen, Jonna

8.

Arppe, Alli

9.

Sario, Laura

10.

Laaksonen, Niina

11.

Lähde, Maija

12.

Korpivaara, Heta

13.

Laaksonen, Jenni

14.

Terävä, Riikka

15.

Sten, Tiina

   
 

Johto

 

Piipari, Risto

päävalmentaja
 

Savikko, Hilpi

valmentaja
 

Silander, Janne

valmentaja
 

Nieminen, Risto

joukkueenjohtaja
 

Puhakka, Krista

huoltaja

 



Lisätietoja: /maajoukkueet/naisten_maajoukkue/
 
31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

20.11.2017 EM-kilpailut

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

22.1.2016 18:01 EM-karsinnat

Nuorisomaajoukkueiden EM-lohkot arvottu, 20-vuotiailla miehillä kivenkova alkulohko kotikisoissa

Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

23.12.2011 EM-kilpailut

Vuoden 2015 EM-kilpailut Ukrainalle ja Unkarille

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on myöntänyt koripallon EM-lopputurnauksien 2015 järjestelyoikeudet. Miesten EM-kilpailuja isännöi Ukraina ja naisten EM-turnausta puolestaan Unkari.

31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

3.11.2021 12:24 Susiladies

Susiladiesin EM-karsintojen tähtäimenä on Israelissa ja Sloveniassa pidettävät kisat 2023

Susiladies aloittaa EM-karsintaottelunsa ensi viikolla, kun Suomi matkustaa pelaamaan vierasottelun Liettuassa torstaina ja saa kotikentällään Urhea-hallissa vastaansa Ukrainan sunnuntaina 14.11. Tavoitteena on EM-kisat 2023, jotka pidetään Israelissa ja Sloveniassa.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

Näytä lisää vastaavia