Naisten Korisliigan ennakko 4/4: PeKa kauteen kotkalaisin voimin, Catz neljättä peräkkäistä jahtaamassa

3.10.2014 12:01 Mestarisuosikkia ei tarvitse tälläkään kaudella kaukaa hakea. Lappeenrannan Catz on se joukkue jota muut yrittävät haastaa, muuttuneesta kokoonpanosta huolimatta. Viime vuosina lähimmäksi haastajana päässyt PeKa lähtee kauteen myös muuttuneella, kotkalaispainotteisella pelaajistolla.

Reetta Piipari saa Peli-Karhujen takakentällä vierelleen..

..ToPosta saapuneen Saara Wahlgrenin.

Jelena Reshetko on nuorentuneen Catzin kiintotähti..

..ja USA:sta palaava Noora Järvikangas joukkueen kantavia kotimaisia. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Johan Paulin.

Peli-Karhujen kokoonpanolistaa kun katsoo, nousee yksi asia ylitse muiden. Suomalaispelaajien kasvattajaseurojen kohdalla on yhtä lukuun ottamatta joko "Kotkan Työväen Palloilijat" tai "Peli-Karhut". Se on hieno asia nykyhetkeä ajatellen ja puoltaa joukkueen lanseeraamaa "Oman Kylän Naiset" -teemaa, mutta luo samalla vankkaa pohjaa jatkuvuudelle.

– Sillä on iso merkitys, että suurin osa pelaajista on oman kylän tyttöjä. Se ei ole välttämättä tietoinen valinta, mutta näin on käynyt, kertaa PeKan päävalmentaja Seppo Kurkki.

Joukkueen iskukyky on ehkä paperilla hieman heikentynyt viime vuodesta. Sentterit Taru Tuukkanen (HyPo) ja Juta Jahilo (FoA) siirtyivät muihin seuroihin, ja kokoa ei näin ollen ole yhtä paljon kuin ennen. Koko on kuitenkin korvattu liikkuvuudella ja aktiivisuudella.

– Erittäin hyvä joukkue tällä hetkellä. Koossa on ennen kaikkea todella aktiivinen joukkue. Kahdeksan mitalia putkeen tullut, joten tavoite on selvästi saada vielä se yhdeksäskin. Tällä kaudella mitalin saaminen tulee kuitenkin olemaan vaikeampaa kuin aikoihin, Kurki summaa.

Joukkueen ainoa ei-kotkalainen, Saara Wahlgren (174cm/21v), siirtyi täksi kaudeksi PeKan riveihin neljän ToPossa pelaamansa kauden jälkeen. Uusia tuulia uralleen sekä Kotkaan pelaajana kehittymään siirtynyt Wahlgren on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

– Pari kautta meni Helsingissä ja kaipasin muutosta omaan pelaamiseen. Tuli hyvä tilaisuus ja tartuin siihen. Kotkassa on ollut todella hyvä meno. Meillä on kokenut runko, hyvät vahvistukset ja potentiaalisia junioreita. Oma tavoitteeni on kehittyä pelaajana ja saada tuloksia aikaan, Wahlgren niputtaa.

Tuon kokeneen rungon kirkkaimpana tähtenä on nostettava esiin joukkueen hyökkäystä maagisilla syötöillään tahdittava Reetta Piipari (170/34). Rinnalleen amerikkalaisvahvistuksiksi Piipari on saanut laiturit Jasmine Gillin (185/24) ja Natasha Thamesin (183/23), sekä takamies Keira Peakin (175/23).

Catz neljättä perättäistä hakemassa

Lappeenrannan Catz. Mestarisuosikki numero yksi. Kolmen perättäisen mestaruuden joukkue on kokenut kevään viimeisen summerin soiton jälkeen kuitenkin muutoksia. Joukkueen runkopelaajista Dionne Pounds, Hanna Vapamaa sekä Anni Mäkitalo eivät jatka joukkueessa alkavalla kaudella.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että joukkue olisi välttämättä yhtään vähemmän iskukykyinen. Uusien amerikkalaispelaajien, Chandrea Jonesin (laituri, 177/26) ja Dayeesha Hollinsin (takamies, 168/23) lisäksi Catzissa jatkaa tuttu sentterivahvistus, Alexandria Anderson (186/28).

Kotimaisista uusista nimistä mielenkiintoisimmat lisäykset kokoonpanoon ovat ehdottomasti Oral Robertsin yliopistosta paluun kotimaan kentille tehnyt laituri Noora Järvikangas (184/20), sekä huippulupaava takamies Lotta-Maj Lahtinen (170/15).

– Muutoksia tuli jonkun verran. Joukkue - yllätys, yllätys – nuoreni. Meidän tapauksessa hyvin kuvaavaa on, että vain yhdellä uudella pelaajalla taitaa olla ajokortti, hymähtää päävalmentaja Mika Haakana.

Joukkueen pelaajistoon tulleet muutokset ovat pakottaneet Haakanan myös muuttamaan päivittäistä harjoittelua.

– Joukkueen ikärakenteen muutoksen myötä moni asia on muuttunut ja myös harjoittelua on pitänyt muuttaa. Olemme entistä enemmän panostaneet henkilökohtaiseen harjoitteluun. Joukkuetasolla emme ole olleet näin kaukana valmiudesta varmaan 3-5 vuoteen, Haakana paljastaa.

Luottavaisin mielin on liikkeellä myös jo kymmenennen kautensa Catzin riveissä aloittava laituri Jelena Reshetko (184/28). Myös Reshetko on huomioinut joukkueen ikärakenteen muutoksen.

– Meillä on tällä kertaa nuori joukkue, mutta niin tuntuu olevan kaikilla, Reshetko huomauttaa.

Jääminen Suomeen oli Reshetkolle mietinnän takana, mutta vielä täksi kaudeksi se tuntui oikealta vaihtoehdolta. Joukkueesta ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

– Puntaroin lähtöä muualla, mutta päätin jäädä ainakin yhdeksi kaudeksi vielä Suomeen ja tietenkin silloin Catziin. Olen pelannut täällä kauan ja roolini on varmaan samanlainen kuin aiemmin; joukkue on täynnä pikkusiskoja ja yhdessä Alexin (Alexandria Andersson) kanssa pyrimme auttamaan heitä, Reshetko kertoo.

"Joukkuetasolla kauimpana valmiudesta 3-5 vuoteen" ja nuorentunut kokoonpano. Onko Catz oikeasti valmis taistelemaan mestaruudesta?

– Kevääseen on vielä pitkä aika ja luotto joukkueeseen on kova; neljättä mestaruutta lähdetään hakemaan, Haakana päättää.

Lue myös

 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia