Naisten Korisliigassa kolmen kotivoiton lauantai

7.1.2017 Vimpelin Vedosta 73-65 -kotivoiton napannut Espoo United ja tiukkojen vaiheiden jälkeen Espoo Basket Teamin luvuin 68-65 kukistanut Hyvinkään Ponteva starttasivat vuoden 2017 kotivoitoilla. Äänekoseken Huima puolestaan katkaisi tappioputkensa Forssan Alun kustannuksella (85-76).

Minna Mali johdatti Espoo Unitedin kotivoittoon ViVestä.

Bria Goss toimi jälleen voiton takuunaisena Hyvinkään Pontevalle.

Mervi Nurmen luotsaama Huima katkaisi tappioputkensa. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa.

Espoon Metro Areenalla nähtiin joulutauon jäljiltä hieman tahmeaa esitystä molemmilta joukkueilta ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin ajan. Avauspuoliajan vei nimiinsä kuitenkin vierasjoukkue 35-38, Wilesia Hardyn (21/9/7 syöttöä) sekä oivan debyytin joukkueessa esittäneen Deven Hunterin (15/20) johdolla.

- Johdimme parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä ja meillä oli kaikki edellytykset viedä peli, tehtiin kuitenkin puolustuspäässä virheitä. Voittaminen olisi vaatinut meiltä parempaa viimeistelyä, ViVe-luotsi Jukka-Pekka Kujala kommentoi.

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkueen reppuselkään otti 19-vuotias Minna Mali (20/7), joka toi Unitedin yhdeksän pisteen päästä rinnalle ja vielä 55-53 -johtoon viimeiselle neljännekselle lähdettäessä.

Mali jatkoi erinomaisia otteitaan viimeiselle kymmenminuuttisella ja hänen onnistumisiaan säesti muhkean tupla-tuplan urakoinut Shenita Landry (26/14) ja kaksikko takasi henkilökohtaisilla ratkaisuillaan kotivoiton.

- Viimeisellä neljänneksellä löysimme riittävän intensiteetin tekemiseen, joka riitti onneksi voittoon, voittajien päävalmentaja Kimmo Kujansivu summasi.

Lisätiedot: Ottelutilastot

EBT oli lähellä katkaista HyPon voittoputken

Pudotuspelipaikkaa kärkkyvä Espoo Basket Team oli lähellä yllättää sarjakärkenä majailevan HyPon, onnistuneen puolustuspään työskentelyn ansiosta.

Ottelun avausneljänneksellä kuskin paikalla toimi kotijoukkue, mutta EBT:n tehomoottorin Tierra Hendersonin (23/5/6 syöttöä) tahdittamana vieraat veivät avausjakson nimiinsä 14-17. Toinen neljännes noudatti edeltäjänsä kaavaa, mutta johtoasemaan asti HyPo ei onnistunut nousemaan, vaan puoliajalle mentiin EBT:n 32-33 -johdossa.

- EBT on meille sarjan inhottavin vastustaja. Ei tullut yllätyksenä, että sen materiaali ja valmennus laittavat meidät aina ahtaalle. Varsinkin levypallopelissä EBT haastaa meidät pahasti, onneksi saimme petrattua asiaa pelin aikana, HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen pohti.

Morgan Baileyn (11/10) pimennettäessä Taru Tuukkasen (7/14/7 syöttöä), Pontevalta sankarittaren roolia otti vastaan Bria Goss (27/9), joka johdatti HyPon neljän pisteen johtoon päätöskympille lähdettäessä.

Neljännen jakson tapahtumat aaltoilivat yleisölle viihdettä tarjoten puolelta toiselle ja loppuminuuteilla ratkaisevat vapaaheitot upotti kylmän viileästi Goss, joka takasi HyPon kuudennen perättäisen voiton.

- Molemmat joukkueet toteuttivat esimerkillisesti valmentajiensa ohjeita ja pelasivat fyysisen pelin. Upotimme ratkaisuvaiheessa monta kovaa heittoa ja pidimme pintamme lopussa hyvin, Goss suitsutti.

Levypallopeli Huiman voiton avain

Viisi edellistä otteluaan hävinnyt Äänekosken Huima oli helisemässä ottelun avausneljänneksellä ilman Janelle Lanea Äänekoskelle saapuneen FoA:n kanssa. Alku vei avausminuutit nimiinsä 2-16 ja koko kymmenminuuttisen 16-23.

Toisella neljänneksellä kotijoukkue ja etunenässä Batabe Zempare (18/13) kuitenkin hilasi itsensä iholle ja lopulta myös 40-38 -puoliaikajohtoon Emmi-Julia Nurmen (9/3) kolmosella.

Puoliajan jälkeen Huima repäisi eron nopeasti kymmeneen pisteeseen Faith Randolphin (23/9/8 syöttöä) ja Robin Murphyn (16/8) onnistumisilla. Alku oli helisemässä emäntien kanssa ja jakson päätteeksi ero kasvoi Huiman hyväksi 17 pisteeseen (68-51).

Viimeisellä kymmenminuuttisella ei suurempaa voittotaistelua enää nähty, vaan iloista hyökkäyspeliä esittänyt Huima piti eron kahdenkymmenen pisteen tuntumassa. FoA pääsi kaunistelemaan vielä viimeisillä minuuteilla kuitenkin loppulukemiksi 85-76.

Forssalaisten tehokkaimmat olivat tutusti Kiana Johnson (25/4) sekä Tyonna Snow (22/8). Huiman suurin avain voittoon oli levypallot, jotka kirjattiin kotijoukkueelle 62-36.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.