Namika Lahdelle tärkeät pisteet ToPolta

20.3.2010 Korisliigamestaruutta puolustava Namika Lahti säilytti mahdollisuutensa edetä tämän kauden pudotuspeleihin, kun se voitti lauantaina kotipelissään Torpan Pojat 91-79 (43-37) -lukemin. Kun runkosarjasta on kolme kierrosta jäljellä, kamppailevat lahtelaiset viimeisistä pudotuspelipaikoista lähinnä Joensuun Katajan ja Uudenkaupungin Korihaiden kanssa.

Lahden Ville Vesala kunnostautui Obie Trotterin pysäyttäjänä.

Chris Hester nosti Pyrinnön viime hetkellä voittoon Kauhajoella.

Adam Hall ja LrNMKY pitivät Vilppaan nuhteessa. Kuvat: Francois Perthuis & Kimmo Metsälä.

– ToPolla on sarjan kolmas sija varma enkä tiedä pelaavatko he enää ihan 110 lasissa. Meiltä tämä oli kohtuullisen hyvä peli. Saimme puolustuksessa stoppeja ja pääsimme juoksemaan nopeita. Vesalan Ville nousi omalle tasolleen ja teki etenkin puolustuksessa kovan työn Obie Trotteria vastaan, kommentoi lahtelaisvalmentaja Sami Toiviainen.

Corey Rouse kahmi voittajille 26 pistettä ja 15 levypalloa. Ricky Hickman nakkasi 25 pistettä.

24 pallonmenetystä kärsineestä ToPosta Michael Pounds teki 14 Corey Smith 12 pistettä. Hanno Möttölä jäi helsinkiläisistä kuuteen pisteeseen.

Pyrintö pisteen parempi Kauhajoella

Tampereen Pyrintö nousi sarjan kärjessä taas tasapisteisiin Kouvojen kanssa, kun Pyrintö oli Kauhajoella pisteen Karhua parempi 96-95 (49-48) -tuloksella.

Tasaisessa ottelussa ei piste-ero kasvanut seitsemää pistettä suuremmaksi. Johto vaihtui peräti 35 kertaa ja viimeisellä minuutillakin kolme kertaa. Pyrintö nousi 93-91 -johtoon, mutta Karhun Sami Marouf käänsi kotijohdoksi 95-93. Peli ratkesi vieraille summerin soidessa Chris Hesterin kolmen pisteen korilla.

Hester upotti kaikkiaan 28 pistettä, mutta vain tuon yhden kolmosen. Damon Williams säesti 19 pisteellä.

Reginald Golson heitti Karhulle 31 ja Jeremiah Wood 19 pistettä.

Vilppaalle taas täpärä tappio

Salon Vilpas jatkoi jännittäviä kotipelejään nyt tappiollisesti, kun Lappeenrannan NMKY tuotti salolaisille täpärän tappion 74-69 (34-31) -voitollaan.

Tasainen peli eteni niukassa vierasjohdossa kolmannen jakson lopulle, jolloin yhtä niukka johto kääntyi kotijoukkueelle. LrNMKY johti peliä taas viimeiset neljä minuuttia. Viimeisellä minuutilla se teki kaikki seitsemän pistettään vapaaheitoilla, joista Akeem Scott pussitti kuusi.

Adam Hall nousi vieraiden tehokkaimmaksi 21 pisteellä. Scott ja Robert Turner tekivät 17 pistettä mieheen.

Ilman jalkavaivaista Roope Ahosta pelanneesta Vilppaasta Lawrence Hamm teki 23 ja Jahmar Thorpe 17 pistettä. Boakai Lalugba keräsi kymmenen pistettä ja 14 levypalloa.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.