Namika Lahti ulos pudotuspeleistä

19.3.2011 Korisliigassa ja sitä edeltäneessä SM-sarjassa 2000-luvulla viisi kertaa finaaleihin ja kahdesti mestariksi yltänyt Namika Lahti jää nyt toisena kautena peräkkäin ulos pudotuspeleistä. Tämä varmistui lauantaina, kun Kouvot haki Lahdesta 88-77 (38-36) -voiton ja samaan aikaan ToPo voitti Porvoossa Tarmon täpärästi 87-86 (49-50). ToPo varmisti kahdeksantena joukkueena pudotuspelipaikkansa.

Ville Kauniston ja Kouvot tukahduttivat Namika Lahden pudotuspelihaaveet.

ToPo ja Tyray Pearson selvisivät säikähdyksellä Porvoon-vierailustaan. Samalla varmistui helsinkiläisten paikka pudotuspeleissä. Kuvat: Francois Perthuis.

Lahdessa kotijoukkue käväisi kolmannella jaksolla tovin johdossa, mutta muuten Kouvot hallitsi peliä eikä päästänyt Namikaa enää viimeisellä jaksolla yllättämään.

- Tämä oli meiltäkin heikohko peli, mutta viimeisellä jaksolla saimme pelaamisemme linjaan ja pelaajat hoitivat pisteet kotiin, totesi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen.

Kouvojen tehotrion muodostivat Josh Gonner 24:llä, B.A. Walker 21:llä ja Ville Kaunisto 19 pisteellä. Kaunisto keräsi lisäksi 14 levypalloa.

Kotijoukkueesta Anthony Vereen nosteli 29 ja Ryan Ayers 22 pistettä.

Porvoossa Tarmo oli lähellä yllättää ToPon toisen kerran tällä kaudella. Tarmo pääsi viimeiselle jaksolle yhdeksän pisteen johdossa, mutta hukkasi johtonsa parissa minuutissa. Tarmo pääsi uudestaan johtoon viimeisen kerran minuuttia ennen loppua, mutta Frank Richardsin kolmen pisteen kori käänsi voiton ToPolle.

Tyray Pearson teki ToPolle 27 ja Timo Heinonen 18 pistettä.

Tarmosta Jonathan Heard heitti sarjan tämän kauden neljänneksi korkeimman pistelukeman 38 ja Esa Mäki-Tulokas 12.

Kataja jatkaa kakkossijan metsästystä

Joensuun Kataja haki Espoosta yllättävän helpon voiton Hongasta 83-69 (42-33) -tuloksella.

Voitolla Kataja jatkaa kamppailua runkosarjan kakkossijasta. Hongan sijoitukseksi oli jo varmistunut viides sija.

Kataja hallitsi peliä toiselta neljännekseltä alkaen ja venytti kolmannella jaksolla johtonsa jo 21 pisteeseen. Honka ei saanut päätösjaksolla eroa 12 pistettä pienemmäksi.

- Pystyimme toteuttamaan puolustuksessa niitä asioita, joista olimme sopineet. Saimme (Jamar) Wilsonin ja (John) Williamsonin sekä myös Belserin (Corey) hyviin kuriin. Teimme sillä osastolla hyvää duunia, kiitteli Kataja-valmentaja Toijala.

Darren Fells heitti Katajalle 22 pistettä ja Jared Newson 16.

Williamson oli Hongan tehokkain 19 pisteellä. Wilson teki 15 pinnaa.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.