Namika Lahti yksin Korisliigan kärkeen

19.11.2008 Namika Lahti nousi yksin Korisliigan kärkeen, kun se haki keskiviikkokierroksella voiton Porvoon Tarmosta 77-51 (42-28) -lukemin. Lahtelaisten kanssa tasapistein liigan kärjessä ollut Joensuun Kataja kärsi puolestaan tappion Uudessakaupungissa Korihaille numeroin 89-79 (46-51).

Namika Lahti karkasi Porvoossa voittoon toisella neljänneksellä, jonka vieraat veivät selvästi 26-12. Kun lahtelaisjohto kasvoi seuraavalla jaksolla jo yli 20 pisteeseen, oli Tarmo lyöty.

Ilkka Vuori heitti voittajille 16 pistettä ja Ville Vesala sekä Sami Pekkola 13.

25 pallonmenetystä tuhrineesta Tarmosta Steve Barnes heitti 16 pistettä, mutta sortui kymmeneen menetykseen. E.J. Drayton pääsi 14 pisteeseen.

Uudessakaupungissa Kataja johti peliä puoliväliin asti, kunnes Korihait nousi edelle voitettuaan kolmannen jakson 15 pisteellä. Viimeisellä jaksolla Kataja kiri parhaimmillaan kolmen pisteen päähän.

Kotikoreihin 15 kolmen pisteen koria nakanneesta Korihaista Alain Laroche teki 20 pistettä ja Mark Zoller 18.

Ilman Petri Virtasta ja Quinnel Brownia pelanneesta Katajasta Larry Blair heitti 27 pistettä ja Jeremiah Wood 18.

Kouvot kaatoi vajaalukuisen Hongan

Kouvot jatkoi Kouvolassa tappiottomien kotipeliensä sarjaa kaatamalla vajaalukuisen Espoon Hongan 84-71 (47-42).

Kouvot johti peliä koko ajan ja kasvatti johtoaan tasaisesti. Suurimmillaan ero kasvoi kolmannen jakson lopulla 17 pisteeseen.

Calvin Walls teki Kouvoille 21 pistettä ja Roope Suonio 13.

Hongan teho rajoittui Ben Perkinsin (19), Kimmo Muurisen (16) ja Akeem Scottin (16) varaan. Hongalla on viisi pelaajaa sairaslistalla, joista Jukka Matinen ja Monte Cummings aloitusviisikosta.

ToPolle selkäsauna

ToPo kärsi kauden tähän asti suurimman tappionsa, kun FoKoPo haki toisen peräkkäisen vierasvoittonsa pääkaupunkiseudulta, nyt tuloksella 95-58 (48-26).

Todellisen selkäsaunan kärsineelle ToPolle tappio oli jo kuudes seitsemästä viime pelistä.

Ensimmäinen neljännes oli vielä tasainen, mutta sen jälkeen ToPoa vietiin, kun FoKoPo voitti toisen neljänneksen peräti 28-8 ja kolmannenkin 28-11.

FoKoPon tehokkaimpia olivat Charles Thomas 22:lla ja Ray Cunningham 20 pisteellä.

ToPosta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Timo Heinonen 13:lla ja Roope Ahonen 11 pisteellä. ToPon yhdysvaltalaistrio sai aikaan vain 11 pistettä.

KTP voittovireessä

KTP jatkoi sarjan tämän hetken pisintä voittoputkea, kun se haki voiton Karkkilasta 81-72 (38-38) -tuloksella. Voitto oli kotkalaisille neljäs peräkkäinen.

Kotijoukkue Team Componenta piti pelin tasaisena puoliväliin asti, mutta kolmannen ja neljännen jakson KTP johti koko ajan. Componenta pääsi parhaimmillaan viimeisen neljänneksen alussa kolmen pisteen päähän.

Ville Mäkäläinen ja Damon Williams heittivät KTP:lle 17 pistettä mieheen.

Componentan tehoparin muodostivat Frank Richards 20:llä ja KTP:ssä kauden aloittanut Darrell Waters 19 pisteellä.

Pyrintö tappioputkessa

Tampereen Pyrintö kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa, kun Lappeenrannan NMKY paranteli kotivoitollaan asemiaan 89-77 (42-39) -tuloksella.

Helposti ei voitto Lappeenrantaan jäänyt, sillä Pyrintö kärkkyi kotijoukkueen kannoilla lähes loppuun asti. Tamperelaiset elättelivät voitontoiveita vielä toiseksi viimeisellä minuutilla 79-74 -tilanteessa, kunnes LrNMKY vei seuraavan minuutin ratkaisevasti 7-1.

Kotijoukkueen teho keskittyi ulkomaalaisvahvistusten käsiin, kun Demetrius Brown (26), H. Coleman (25), Jerel Blassingame (23) tekivät LrNMKY:n 89 pisteestä 74.

Pyrinnön tarkimpia olivat Antero Lehto 17:llä ja Antti Nikkilä 15 pisteellä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.