Niina Laaksonen totuttelee uuteen valmentajaan Saksassa

14.2.2006 Saksan bundesliigassa pelaava Niina Laaksonen on uuden tilanteen edessä. BG Dorstenin valmentaja vaihtui ja joukkueen pelitapa uuden kroatialaisvalmentajan myötä on uusiutunut. Muutoksesta huolimatta viime kierroksella BG Dorsten haki voiton BG 74 Göttingenistä luvuin 66-52 (31-21).

Laaksonen pelasi voitto-ottelussa 26 minuuttia ja heitti kuusi pistettä. Levypalloja tarttui yhdeksän. Peliaika lähes tuplaantui edellisestä bundesliigan ottelusta, jossa suomalainen kävi kentällä vain reilut kymmenen minuuttia.

- Valmentajamme, Marc Köpp, irtisanoutui muutama viikko sitten. Hänen tilalleen palkattiin noin viikko sitten uudeksi valmentajaksi kroatialainen Toni Bevanda. Uuden valmentajan myötä on pelaajien roolitus ja peliaika ollut aika myllerryksessä, kertoi Saksasta tavoitettu Laaksonen.

- Peliajassani valmentajan vaihdos näkyi vahvasti, mutta toivon totta kai, että tilanne tästä vielä muuttuu ja saan jatkossa taas vastuuta totuttuun tapaan, lisäsi Laaksonen.

BG Dorstenilla on neljä ottelua runkosarjaa jäljellä ja sen päätyttyä on vuorossa Saksan cupin Final Four-turnaus, jonne Dorsten selvitti tiensä jo aiemmin tällä kaudella.

Cup –turnauksen jälkeen käynnistyvät bundesliigassa puolivälierät, joissa runkosarjan ykkönen pelaa runkosarjan kahdeksatta vastaan. Sarjan kakkonen kohtaa seitsemännen ja niin edespäin. Voittajat etenevät välieriin.

BG Dorsten on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena.

MiZo Pécs koulutti Mouan Zala Volania Unkarissa

Unkarin pääsarjassa suomalaislaituri Michaela Mouan heitto oli kateissa Zala Volanin hävitessä sarjaa johtavalle MiZo Pécsille luvuin 79–47. Ensimmäisellä 20 minuutilla vierailija Zala Volan oli vielä pelissä mukana, mutta romahti toisella puoliajalla. Zala Volan sai tehtyä vain kahdeksan pistettä koko toisella jaksolla. Jaksot kirjattiin luvuin 21-20, 20-19, 25-3 ja 13-5.

Vastustaja MiZo Pécs pelaa Unkarin pääsarjan lisäksi naisten Euroliigaa, jossa se on selvittänyt tiensä Euroopan kahdeksan parhaan seurajoukkueen joukkoon.

Moua pelasi 37 minuuttia heittäen hänelle vaatimattomat kuusi pistettä. Moua sai kymmenestä heittoyrityksestään kaksi sisään. Myös vapaaheittoviivalla oli ongelmia, sillä neljästä heitosta suomalainen pussitti kaksi. Levypalloa tarttui viisi.

Tuukkanen heitti tuplalukemat Espanjassa

Maajoukkuepelaaja Taru Tuukkanen oli hyvässä vireessä Espanjan kakkosliigan ottelussa Badajozia vastaan. Tuukkanen tehtaili tuplalukemat Extrugasan voittaessa lukemin 69-56.

Tuukkanen heitti 22 pistettä ja kaapi 11 levypalloa 32 peliminuutissa. Lisäksi suomalaiselle merkittiin kaksi riistoa ja ottelun kruunasi yksi torjunta.

Kakkosliigan muissa otteluissa Mari Puustisen Canoe kärsi tappion Rivasin joukkueelle luvuin 68-78. Puustinen sai aikaan 22 minuutissa neljä pistettä, kolme syöttöä ja riistoa. Myös Siiri Nuutisen Nacex hävisi ottelunsa Olesaa vastaan luvuin 69-58. Nuutinen pelasi 28 minuuttia heittäen 11 pistettä ja hakien viisi levypalloa. Lisäksi hän antoi yhden syötön ja riisti pallon kerran.

Espanjan pääsarjassa Kaisa Tuuren Ibiza voitti kotonaan Burgosin luvuin 84-66. Tuure on edelleen loukkaantuneiden listalla nilkkavammansa takia.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/pelaajat_euroopassa/
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia