Old Timer's Basketball Tournament on monella tavalla tärkeä

14.12.2007 Kesäisin järjestettävä senioriturnaus Old Timer’s Basketball Tournament (OTB) tuo Savonlinnaan matkailutuloja yli 180 000 euroa - markoissa laskettuna siis yli 1,1 miljoonaa. Tämä käy ilmi Joensuun yliopiston tekemässä tutkimuksessa, jossa on selvitetty itäsuomalaisten tapahtumien vetovoimatekijöitä ja aluetaloudellisia vaikutuksia.

Tutkimus oli osa Itä-Suomen lääninhallituksen ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa East Side Story vaikuttaa -hanketta. Tutkimus tehtiin kyselytutkimuksena OTB-tapahtuman kävijöille sekä paikallisille yrittäjille ja asukkaille.

Tutkimuksen tulosten mukaan OTB:llä on todella vakiintunut kävijäkunta. OTB:n kävijöille tärkeimpiä syitä osallistua tapahtumaan ovat yhdessäolo ystävien kanssa ja tapahtuman ilmapiiri. Old Timers’iin tullaan pitämään hauskaa vanhojen kavereiden kanssa.

Tyypillinen tapahtuman osallistuja on 41-55 -vuotias korkeasti koulutettu, työssä käyvä, perheellinen mies, joka harrastaa koripalloa. Hän asuu Etelä-Suomen läänissä ja saapuu Savonlinnaan nimenomaan OTB:n vuoksi.

Lähes kaikki tapahtuman kävijät ovat vakavaraisia ulkopaikkakuntalaisia, jotka yöpyvät paikkakunnalla, pääasiassa hotelleissa.

Vähittäiskaupan sekä majoitus- ja ravitsemisalan yritykset kokevatkin hyötyvänsä tapahtumasta. Taloudellisten vaikutusten lisäksi yritysten mukaan OTB:llä on myös imagomerkitystä paikkakunnalle. Tapahtuman nähdään lisäävän Savonlinnan vetovoimaa, luovan Savonlinnasta kuvaa vireänä alueena ja vilkastuttavan elämää paikkakunnalla tapahtuma-aikaan.

Turnausjärjestäjä ylpeä, muttei yllättynyt

OTB-turnauksen järjestää Basket Savonlinna ry. Basketissa ollaan tutkimuksen tuloksista ylpeitä, mutta ei yllättyneitä.

– Omat arvioimme tapahtuman aluetaloudellisista vaikutuksista ovat olleet ehkä hiukan varovaisia, sanoo turnauksen järjestelyistä vuosikausien ajan vastannut Seppo Manninen, joka luopui seuran puheenjohtajuudesta viime keväänä.

Manninen huomauttaa, että maksukykyiset senioriurheilijat tuovat paikkakunnalle rahaa talousalueen ulkopuolelta. Hän huomauttaa myös, että vaikutusvaltaisten koripallovieraiden kautta turnaus myös kohentaa Savonlinnan imagoa pääkaupunkiseudulla.

Varoja Basket Savonlinnan junioritoimintaan tuottavaa OTB-turnausta on järjestetty vuodesta 1984. Ensi vuonna se järjestetään perinteisellä paikallaan juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna 27.-29.6.2008.

East Side Story vaikuttaa -hankkeen tarkoitus on parantaa itäsuomalaisten tapahtumien kilpailukykyä, lisätä matkailuelinkeinon toimijoiden yhteistyötä sekä tapahtumien kansainvälistä vetovoimaa ja matkailutuloa.

OTB on ainoa East Side Story vaikuttaa -hankkeessa mukana oleva urheilutapahtuma. Muut tutkitut tapahtumat ovat Ballet Mikkeli, Kangasniemen musiikkiviikot, Joroisten musiikkipäivät, Sylvi-symposiumi Pieksämäeltä, Vekara-Varkaus, Panimoklubi Huvila, Kirjakantti Kuopiosta, Anti contemporary art festival Kuopiosta, Lieksan vaskiviikko, Ilosaarirock Joensuusta ja Kajaanin runoviikko.

Lukuja ja faktoja OTB-turnauksesta

  • Old Timer’s Basketball Tournamentissa oli viime kesänä 750 kävijää.
  • East Side Story vaikuttaa -tutkimuksessa OTB:n kävijöiden lasketaan tuoneen Savonlinnaan matkailutuloa 184 587 euroa - markoissa laskettuna siis yli 1,1 miljoonaa.
  • Maksullisessa majoituksessa oleva OTB-vieras käyttää kahdessa vuorokaudessa 300 euroa ja ilmaismajoituksessa oleva 185 euroa.
  • 87,7 OTB:n prosenttia kävijöistä on ulkopaikkakuntalaisia. Heistä 80,4 prosenttia tulee pääkaupunkiseudulta
  • 96,7 prosentille ulkopaikkakuntalaisista kävijöistä OTB on matkan pääkohde.
  • Ensimmäinen OTB-turnaus järjestettiin vuonna 1984.
  • Ensi kesän turnaus on kahdeskymmenesviides.
  • OTB tuottaa varoja Basket Savonlinnan juniorityöhön.


Lisätietoja: http://www.basketsavonlinna.fi/

Henkilöt

 
1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

16.10.2020 17:00 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkuelajien yhteinen tahtotila: pelien jatkuttava – turvallisesti ja vastuullisesti

Joukkuelajien yhteisenä tavoitteena on taata jatko turvalliselle harrastamiselle ja sarjatoiminnalle, mutta siihen tarvitaan koko urheiluyhteisön yhteistyötä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

27.2.2018 3x3

Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

31.8.2017 EM-kilpailut

EM-kotikisat levittäytyvät ympäri Suomen paikallisten Sudenpesien avulla

EM-kisojen korishuuma näkyy Helsinki Arenan lisäksi Helsingin Fanzonella sekä ympäri Suomen paikallisissa Sudenpesissä.

28.8.2017 14:00 EM-kilpailut

Helsinki koripallon EM-kisaviikkoon tasavallan presidentin suojeluksessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut torstaina Helsingissä käynnistyvien koripallon EM-kisojen suojelijaksi.

Näytä lisää vastaavia