Pantterit-ryhmissä tapahtuu

8.6.2003 Naisten SM-sarjan kärkisikermiin lukeutuvan Panttereiden nimivahva runko pysyy koossa; Juta Jahilo, Mari Puustinen, Susanna Rinta ja Heli Roukanoja ovat sopineet jatkostaan. Myös Panttereiden miesten I divisioonajoukkueessa tapahtuu. Joukkueen valmentajaksi on kiinnitetty Alf Strömberg.

Nelikko Jahilo-Puustinen-Rinta-Roukanoja muodosti yhdessä konkari Lea Hakalan kanssa kuluneella kaudella Panttereiden kotimaisen tehovitjan. Roukanoja johti joukkoja tehtailemalla 16,8 pistettä ja poimimalla 10,1 levypalloa. 18-vuotias Jahilo otti hurjia kehitysaskeleita ja olikin ehdolla sarjan kehittyneimmäksi pelaajaksi, mutta tuli valituksi sarjan parhaaksi kuudenneksi peluriksi. Pantterit voitti menneellä kaudella Suomen Cup –mestaruuden sekä SM-hopeaa. Koko Panttereissa jatkava nelikko kuuluu naisten maajoukkueryhmään. 

Jo aiemmin Pantterit julkisti Mikko Kurjen paluun naisten päävalmentajaksi. Kurjen aisapariksi palaa niinikään sapattivuoden pitänyt Annamaija Keturi.  

Panttereiden taustoihin on tehty panostuksia. Seuran tyttöjunioreiden valmennuksen kehittäjäksi on värvätty Markku Jääskeläinen, joka on lukuisten suomalaisjoukkueiden lisäksi valmentanut Ruotsissa, Saksassa ja viimeksi Norjassa.  

Panttereiden miesten joukkueen päävalmentajaksi on nimetty siis Alf Strömberg, joka tuttu nimi koripallopiireissä. Strömberg on urallaan valmentanut mm. Torpan Poikien miesten SM-joukkuetta sekä Ruotsin Basketliganin M7 Boråsia. Kuluneella kaudella Strömberg luotsasi Espoo Basket Teamin 22-vuotiaat miehet SM-sarjassa yllätyshopealle. Strömberg on valmentanut myös lukuisia nuorten maajoukkueita – parhaillaan hän kuuluu 16-vuotiaiden poikien valmennusryhmään.

Asiat

 
26.3.2024 15:15 Valmentajat

Suomen Koripallovalmentajat järjestää kansainvälisen valmentajaklinikan Tampereella 29.-31.7.2024

Suomen Koripallovalmentajat ry. (FABC) kumppaneinaan Raholan Pyrkivä ja Suomen Valmentajat järjestää heinäkuussa Tampereella pelattavien U18 poikien EM-kilpailujen yhteydessä kansainvälisen valmentajaklinikan. Ilmoittautuminen on nyt avattu.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

13.3.2024 15:58 Susi All Star

Tyttöjen ja poikien SUSI All Stars -leirin ilmoittautuminen on alkanut

SUSI All Stars on Koripalloliiton maajoukkueohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuonna 2024 leiritykseen osallistuvat 2010-2011 syntyneet pelaajat.

30.1.2024 14:53 Susi All Star

Hae Koripalloliiton All Stars -valmentajaksi!

Koripalloliitto etsii valmentajia maajoukkueohjelman Susi All Stars -vaiheeseen vuodelle 2024 sekä tyttöjen että poikien puolelle.

23.1.2024 15:41 Seura tiedottaa

Porvoon Tarmo hakee juniorivalmentajaa

Porvoon Tarmo hakee innokasta ja osaavaa valmentajaa. Tule mukaan kehittämään juniorikoripalloa Porvoossa.

23.1.2024 13:20 Valmentajat

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. llmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 11.3

5.1.2024 10:26 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaarin 12.-13.1.2024 ilmoittautuminen auki 8.1. asti

Nuorisovalmennusseminaari on osa Koripalloliiton tarjoamaa vuosittain järjestettävää valmentajakoulutusta. Seminaarin aiheet käsittelevät pääosin lapsi- ja nuorisourheiluvaiheen koripallovalmennusta. Ilmoittautuminen on avoinna 8.1. asti.

28.12.2023 09:45 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

20.12.2023 10:47 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Lahdessa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Lahdessa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

8.12.2023 14:03 Pääjuttu

NVS 2024: Jari Nykänen esiintyy Nuorisovalmennusseminaarissa

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin esiintyjäkattaus on täydentynyt, kun Jari Nykänen liittyy mukaan joukkoon. Näin ollen seminaarin esiintyjät on yhtä vaille kaikki vahvistuneet.

Näytä lisää vastaavia