Pasi Riihelä palaa liigaparketeille, Kouvoihin

5.1.2010 14:41 Loukkaantumisista kärsivä Korisliiga-joukkue Kouvot on saanut kokoonpanoonsa huippumeriitit omaavan paluumuuttajan, kun kolmesti pääsarjan vuoden pelaajana palkittu Pasi Riihelä, 34, tekee paluun liigaparketeille. Kouvojen ja Riihelän sopimus on aluksi ottelukohtainen.

Viime keväänä leikkauspöydälle kautensa päättänyt Pasi Riihelä tekee paluun pääsarjaan ja Kouvojen miehistöön.

Riihelä on kaksinkertainen Suomen mestari ja nelinkertainen cup-voittaja. Kuvat: Kimmo Metsälä & Tuomo Kuusisto.

199–senttinen Riihelä pelasi vielä viime kaudella Lappeenrannan NMKY:n riveissä, mutta akillesjänteen repeämän takia kausi jäi kesken. Hän kävi kevättalvella korjauttamassa nilkkansa ja on sen jälkeen kuntouttanut sitä.

Suomea 66 kertaa miesten maaottelussa uransa aikana edustanut Riihelä teki debyyttinsä SM-tasolla kasvattajaseurassaan Kankaantaan Kisan paidassa kaudella 1995-96, jonka päätteeksi hänet valittiin vuoden tulokkaaksi. Kyseisen kauden jälkeen hän siirtyi kahdeksi kaudeksi Kouvoihin, jolloin hänet valittiin vuorostaan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (1997) ja ensimmäisen kerran vuoden pelaajaksi (1998).

Kouvoista matka jatkui kausiksi 1998-2001 Saksan, Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoihin. Suomeen Riihelä palasi kaudella 2001-02, jolloin seuraksi tuli Lappeenrannan NMKY. Hän johti joukkueensa kahdesti Suomen mestariksi (2005, 2006) ja neljästi cup–voittajaksi (2005, 2006, 2007, 2008).

- Meillä on ollut valitettavaa epäonnea loukkaantumisten ja sairastelujen johdosta. Haimme viime viikkoina vahvistusta rotaatioomme, ja olen erittäin iloinen että löysimme akuuttiin tilanteeseen apuun Pasi Riihelän. Pasi tuo joukkueelle paitsi kokemusta ja pelillistä johtajuutta, myös positiivisena ihmisenä energiaa tekemiseemme, arvioi Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala taustoittaa uusinta hankintaa.

Kouvoilla on sairastuvalla kotimaisista luottopelureistaan Antti Kanervo, Ville Kaunisto ja Matti Nuutinen.

- Kouvot haluaa menestyä ja kaverit tarvitsivat apua. Näen tämän sopimuksen hyvänä mahdollisuutena pelata Suomen huipulla taas kerran, varsinkin kun perheen ja oman yrityksen kanssa sopiva paketti löytyi. Uskon, että minulla on annettavaa joukkueelle sekä pelillisesti että henkisesti. Olen iloinen ja intoa täynnä muutaman kuukauden tauon jälkeen, Pasi Riihelä kommentoi paluutaan Korisliigaan.

- Olemme sopineet Pasin kanssa niin, että helmikuun puoliväliin asti sopimus on ottelukohtainen. Siitä eteenpäin sopimus jatkuu kauden loppuun asti. Toivottavasti Pasi pelaa meillä vielä vapun tienoillakin, heittää Kouvojen toimitusjohtaja Jukka Kyöstilä uuden vuoden toiveena viitaten joukkueen pudotuspelimenestykseen.

Kouvojen riveissä Riihelä pelaa jo mahdollisesti tämän viikon keskiviikon kotipelissä sarjakärkeä Pyrintöä vastaan, viimeistään lauantain kotipelissä nousukuntoista Kauhajoen Karhuja vastaan. Kouvot on tehnyt myös loppukautta sekä ensi kautta koskevan sopimuksen oman kasvattinsa Kalle Koukin kanssa.

Lisätiedot: Kouvojen nettisivut

Asiat

 
8.4.2024 13:16 Seurauutinen

Seurauutisia #84: Koripalloperheessä uusia Tähtiseura-tunnustuksia

Raholan Pyrkivälle ja Äänekosken Huimalle myönnettiin maaliskuussa lasten ja nuorten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Tähtimerkin saaneita seuroja on nyt kaikkiaan 16.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

Peli-Karhut on 17-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari 2024

17-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruus ratkesi Karhulan Liikuntahallissa, kun Peli-Karhut pääsi tuulettamaan kultamitalia. Poikien puolella HNMKY I tasoitti loppuottelut tasatilanteeseen 1-1 KTP:tä vastaan.

6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia