Pietarin Spartak Bisonsin vieraaksi Vantaan Energia Areenalle keskiviikkona

5.11.2013 Loimaan Bisonsin kotipelipainotteinen Eurocup-alkulohkon avauspuolisko jatkuu huomenna keskiviikkona uudella kotihallilla, Vantaan Energia Areenalla. Miehistönmuutoksia alkuviikolla tehnyt ”biisonilauma” saa Vantaalla vastaansa Venäjän legendaarisimpiin joukkueisiin kuuluvan Pietarin Spartakin.

Bisonsin Mikko Koivisto ottaa mittaa Spartakin takakentästä kotikaupungissaan Vantaalla.

Bisons-luotsi Greg Gibson odottaa mm. Ralph Sampson III:n astuvan esiin Spartakia vastaan.

Petteri Koposen Himki palaa kotikentälleen Pinar Karsiyakaa vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Kahdella perättäisellä Suomen mestaruuskaudella Bisonsin avainmiehistöön kuulunut sentteri Ryan McDade sekä vähitellen loukkaantumisestaan toipunut laituri Justin Hawkins irtisanottiin loimaalaisjoukkueen kokoonpanosta maanantaina päivällä.

 

Uutena pelaajana Bisonsiin värvättiin Hongasta parin vuoden takaa tuttu iso laitahyökkääjä John Williamson, jonka rooli loimaalaisjoukkueessa on tuoda levypallo- ja hyökkäysuhkaa joukkueeseen sekä ottaa korin alla paineita pois Tuukka Kotin harteilta. Vaikea päivä päättyi lopulta loimaalaisittain onnellisesti, kun fanien suursuosikki McDade löysi itselleen uuden kodin Kotkasta.

 

– Eilinen oli todella vaikea päivä ja ymmärrän hyvin, jos monet fanimme pitivät Ryanin lähtöä shokkina. Keskustelimme kuitenkin Ryanin kanssa iltapäivällä pitkään ja hän ymmärsi täysin halumme vahvistua pelaajalla, joka soveltuu Eurocup-koripalloon häntä paremmin, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kertaa.

 

Bisonsilla ei ole aikaa jäädä pohtimaan menneitä pitkäksi aikaa, sillä joukkueen Eurocup-urakka jatkuu jo keskiviikkona uudella kotihallillaan Vantaan Energia Areenalla. Biisonien vieraaksi saapuu Venäjän viime kevään pronssijoukkue Pietarin Spartak, joka on loimaalaisten tavoin voittanut kolmesta ensimmäisestä ottelustaan yhden.

 

– Näin tiiviissä ja tasaisessa lohkossa emme  voi vielä sanoa olevamme selkä seinää vasten, mutta me todella haluamme voittaa huomenna, Gibson uhkuu.

 

– Odotan joukkueeltani täydellistä keskittyneisyyttä ja taistelua. Lupaava merkki on, että olemme olleet tähän mennessä Eurocupin parhaita puolustusjoukkueita. Saman on jatkuttava huomenna.

 

Spartak neljän miehen show

 

Latvialaislegenda Gundars Vetran valmentama Pietarin Spartak ei jyrää leveydellään tai tempopelillään, vaan sen sijaan pelaa hallittua ja äärimmäisen fyysistä koripalloa seitsemän miehen rotaatiolla.

 

Tuukka Kottia koettelevat Spartakin korin alla härkämäiset Jared Homan (206 cm/30 v) ja Artem Jakovenko (205/25), jotka ovat kirjauttaneet kahteen pekkaan Eurocupissa 29,4 pistettä ja 11,3 levypalloa ottelua kohden.

 

Takakentällä Spartakin peliä vauhdittaa ratkaisuvoimainen amerikkalaisduo Donnie McGrath (193/29)-Steven Burtt (185/29), joka vastaavasti on täyttänyt tilastorivejä 26,7 pisteen ja 9,4 koriin johtaneen syötön keskiarvoilla.

 

Joukkueen ”liimana” kunnostautuu NBA:hankin varattu pitkänhuiskea takamies Jaroslav Korolev (210/26), joka aiheuttaa monipuolisuudellaan ongelmia vastustajalle molemmissa päissä kenttää. Duunariosaston miehet Andrei Kostshev (203/26) ja Aleksei Surovtsev (202/29) lomittavat avausviisikon tähtiä laidoissa ja korin alla.

 

Bisonsin uusi vahvistus Williamson ei ole vielä keskiviikkona edustuskelpoinen, joten loimaalaisille on luvassa hikinen iltapuhde Homan-Jakovenko-duon kanssa.

 

– Asetelma on hyvin samanlainen kuin Besiktas-ottelussa. Tuukalla (Kotti) on iso rooli molemmissa päissä kenttää, mutta samalla Ryanin (McDade) ja Justinin (Hawkins) poissaolo avaa esimerkiksi Matti Nuutiselle, Carl Lindbomille ja Ralph Sampson III:lle mahdollisuuden ansaita lisää peliaikaa. Odotan heidän nousevan esiin Vantaalla, Gibson arvioi.

 

Koposen Himkillä luvassa kärkiottelu

 

Kaksi edellistä Eurocupin vierasotteluaan Sofiassa ja Jerusalemissa voittanut Petteri Koposen BC Himki palaa neljännellä kierroksella kotikentälleen kohtaamaan turkkilaisen Pinar Karsiyakan. Viime keväänä EuroChallengen finaaliin edennyt Karsiyaka on voittanut kaikki kolme otteluaan.

 

Gerald Lee juniorin CSU Ploiesti on puolestaan matkustanut Jerusalemiin Hapoelin vieraaksi. Ploiesti ja Hapoel ovat voittaneet kolmesta ottelustaan kaksi.

 

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kirmaa puolestaan parketille Saksassa Ratiopharm Ulmin kotikentällä. Ulm ja Olimpija ovat voittaneet kaksi ottelua kolmesta.

 

Eurocupin alkulohkon neljäs kierros: Loimaa Bisons – Pietarin Spartak Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 6.11. klo 20:00 alkaen.

 

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia