Pirkka Street Basket Lahdessa – katukorista, räppiä ja huippu-urheilijoita

2.9.2016 Pirkka Street Basket vieraili syyskiertueensa kolmannella paikkakunnalla Lahdessa. Perjantaina pelattiin katukorista innokkain fiiliksin noin 500 koululaisen osallistuessa katukorispäivään kauppakeskus Karisman pihalla. Tapahtuman järjestivät Suomen Koripalloliitto, Namika Lahti Juniorit ja K-Citymarket Karisman kauppias Kimmo Sivonen.

Kauppias Kimmo Sivonen oli tyytyväinen päivään. Jousiampuja Taru Kuoppa nautti myös lasten iloisista kasvoista.

Pirkka Street Basket -kiertuerekka pysähtyi perjantaina Lahteen, Kauppakeskus Karisman pihalle, jossa järjestettiin nyt toista vuotta peräkkäin katukoriskiertueen tapahtuma alakoululaisille. Katetun parkkihallin alle rakennetuilla koriskentillä pelasi päivän aikana yhteensä noin 500 koululaista; aamupäivällä pelattiin 3-4-luokkalaisten välisiä otteluita, kun taas iltapäivällä oli 5-6-luokkien vuoro ottaa kentät haltuun. Järjestävän seuran, Lahti Namika Junioreiden Pekka Setälä kertoi vuorojärjestelmän toimineen hyvin jo viime vuonna, ja siksi se haluttiin toteuttaa myös tämän päiväisessä tapahtumassa.

-Viime vuonna tapahtuma onnistui hyvin ja täytti kaikki odotukset, joten tuntui hyvältä toteuttaa myös tämän vuotista tapahtumaa samalla kaavalla. Myös tapahtumapaikka on sama – tosin viime vuonna ajatuksena oli pelata pelit taivasalla, ja vasta viime hetkellä jouduimme siirtymään sadetta karkuun katoksen alle! Nyt varauduttiin tähän mahdollisuuteen jo etukäteen ja varattiin tämä katettu parkkipaikka ensisijaiseksi pelipaikaksi, Setälä kertoo.

-Olemme tosi tyytyväisiä yhteistyöhön, jota tapahtuman järjestämisen aikana teimme eri tahojen kanssa. Erityisesti haluaisin nostaa esille Interkuljetus Oy:n, Kauppakeskus Karisman ja Intersportin, sekä tietysti K-Citymarket Karisman, sillä heidän ansiostaan saimme lapsille bussikuljetukset kouluilta tapahtumapaikalle ja takaisin. Osa koululaisista tulee aika kaukaa, joten ilman tällaista tukemista ei tapahtumasta olisi saatu lähellekään tämän veroista.

Myös K-Citymarket Karisman kauppias Kimmo Sivonen oli paikalla tapahtumassa ja myönsi olevansa sekä innoissaan että erittäin tyytyväinen tapahtumaan ja sen konseptiin.

-Kun lapsia tarkkailee, ei lupaus ”vuoden hauskimmasta koulupäivästä” ainakaan kauas heitä! Viime vuonna tapahtuma oli huippu menestys, ja jälkeenpäin sieltä täältä kumpusi tasaisen positiivista palautetta ja iloisia kommentteja meille. Jopa kaupan palvelutiskille tultiin antamaan positiivista palautetta viikko tapahtuman jälkeen! Ei tarvinutkaan montaa sekuntia miettiä vastausta, kun kysyttiin haluaisimmeko tulla taas tapahtumaan mukaan tänä vuonna! Sivonen iloitsee.

Vaikka päivän pääasia olikin tietysti katukoris ja innokas yhdessä pelaaminen, oli tapahtumaan järjestetty myös muuta mielenkiintoista ohjelmaa ja ihailtavaa lapsille. Lapsioktetti ja räp-ryhmä Uno esitti kappaleen Lahe Pelaa. Myös Suomen Olympiajoukkueen kisaaja, jousiampuja Taru Kuoppa, oli lähes koko päivän paikalla koululaisten suureksi iloksi. Nimikirjoitusten ja yhteiskuvien jälkeen Kuoppa tarttui myös tapahtumajuontajan ojentamaan mikrofoniin ja lausui muutaman harkitun sanan koululaisille.

-Muistakaa, että jos te haluatte jotain, niin älkää ikinä luovuttako matkalla sinne! Te voitte saavuttaa ihan mitä haluatte.

Pirkka Street Basket 2016 on osa Suomen koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkumista. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

Lisätietoja: Pikkusudet, Instagram

Henkilöt

Asiat

 
12.1.2024 15:21 Seura tiedottaa

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestetään jälleen huhtikuussa

LePyn perinteinen Supermikroturnaus on nyt Pikkusudet-turnaus. Turnaus järjestetään 27.-28.4.2024 Leppävaaran liikuntahallilla. Turnaus on joukkueille yksipäiväinen.

7.8.2023 10:01 Seura tiedottaa

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestetään 16.-17.9.2023

LePyn jo perinteeksi muodostunut Pikkusudet -turnaus järjestetään jälleen syyskuussa. Tunnelma on aina huipussaan, kun Leppävaaran hallin täyttävät sadat Pikkusudet kannustajineen. Syksyn turnauksen ikäluokkina ovat 2014 ja 2015 syntyneet tytöt ja pojat. Turnaus on hyvä mahdollisuus hakea ensimmäiset kokemukset koripallo-otteluista, sekä mainio startti sarjakauteen.

1.3.2023 11:54 Seura tiedottaa

Pikkusudet-turnaus supermikroille Espoossa huhtikuussa

Loistavat olosuhteet, rehtiä taistelua, hymyä, hikeä, suuria tunteita, urheilujuhlan tuntua, tunnelma katossa, mieletön fiilis! Tämä on LePyn Pikkusudet-turnaus!

20.1.2023 14:30 Susijengi

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu - yhteistyön aikana on liikutettu jo yli 120 000 lasta

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmä ovat solmineet jatkosopimuksen vuonna 2015 alkaneelle yhteistyölle. Uusi sopimus kestää vuoteen 2025 saakka. Pirkka Street Basket -kiertueiden, Pirkka Pikkusudet koris-koulujen ja -riehojen ja maajoukkuenäkyvyyden lisäksi Susijengi ja Pirkka lähtevät mukaan myös K-Marketin kiusaamisvapaa vyöhyke -kampanjaan.

20.9.2022 20:33 Seurauutinen

Seurauutisia #73: Pikkusudet-rieha liikutti 350 lasta Tikkurilan Urheilutalolla

Tikkurila-Seuran jo perinteiseksi muodostunut lähialueen alakoululaisille tarkoitettu Pirkka Pikkusudet-rieha oli jälleen menestys, kun viskarit, eskarit ja ekaluokkaiset opettelivat koriksen saloja.

30.8.2022 14:13 Seurauutinen

Seurauutisia #71: Uusi kausi käynnistyy jälleen Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu myös kaudella 2022–23. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja, etenkin nyt kun korisbuumi on parhaimmillaan.

21.8.2022 17:21 Seura tiedottaa

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestetään 17.-18.9.2022

Loistavat olosuhteet, rehtiä voiton taistelua, hymyä, hikeä ja suuria tunteita, urheilujuhlan tuntua, tunnelma katossa, mieletön fiilis! Niistä on LePyn Pikkusudet-turnaus tehty!

17.5.2022 10:55 Pikkusudet

Suomen 20-vuotiaat miehet kutsuttu leirille Kisakallioon

Suomen Koripalloliitto on kutsunut Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen Kisakallion Susi Training Centeriin leirille, joka pidetään 6.-9.6.2022. Pelaajia on kutsuttu kaikkiaan 27 kappaletta.

11.3.2022 08:16 Pikkusudet

Seurauutisia #66: Pohjoisen Pikkusudet-korisriehat koukuttavat korikseen

Kempele Wilduckz on nostanut itsensä vahvasti pohjoiselle koriskartalle. Seuran järjestämä Pirkka Pikkusudet-korisrieha liikutti lauantaina 26.2. Linnakankaan koululla lähes sataa mikro- ja supermikrojunioria Kempeleestä, Oulusta, Taivalkoskelta ja Rovaniemeltä.

3.3.2022 10:35 Seura tiedottaa

Huhtikuussa Espoossa Pikkusudet-turnaus supermikroille

Loistavat olosuhteet, rehtiä voiton taistelua, hymyä, hikeä ja suuria tunteita, urheilujuhlan tuntua, tunnelma katossa, mieltön fiilis! Niistä on LePyn Pikkusudet-turnaus tehty!

Näytä lisää vastaavia