Puolivälieräennakko 4/4: Kataja hamuaa revanssia BC Nokiasta

2.4.2017 Korisliigan viimeinenkin puolivälieräsarja saa alkunsa maanantaina, kun viime kevään tavoin pudotuspelien avauskierroksella kohtaavat Joensuun Kataja ja BC Nokia. Viime kevään kovimmasta yllätyksestä vastannut BC Nokia lähtee uusimaan viime kevään temppuaan, Katajan hamutessa paikkaa mitalipeleissä sekä tilien tasaamista näätäpaitojen kanssa. Ottelusarja alkaa 3.4.

Teemu Rannikko on jälleen kovan työmaan äärellä, kun BC Nokian takakenttä Niko Mattilan johdolla pyrkii hidastamaan konkarin vauhtia puolivälieräsarjan aikana.

Eldar Skamo tarjoaa Nokialle monipuolisen hyökkäyspelaamisen maestron ja harmaita hiuksia Katajan puolustukselle.

Daniel Mullings on lukeutunut koko kauden ajan Korisliigan kovimpien yksilöiden joukkoon. Puolivälierissä miehen merkitys Katajan hyökkäykselle tulee olemaan jälleen iso.

Ikäistään nuorempi Joni Harjula pelaa liigauransa viimeisiä Korisliigan pudotuspelejä, eikä tankkiin ole varmasti jäämässä tippaakaan bensaa kun kevään viimeinen summeri soittaa näätäpaidoille, tapahtuu se sitten puolivälierissä tai mitalipeleissä. Kuvat: Vesa Kuukka & Erkki Hautaviita

Joensuun Katajan raskas kausi eurokiireineen ehti vihdoin kevääksi tasaantua ja joukkue on päässyt jo hetken keskittymään vain Korisliigan valloittamiseen. Tulosten puolesta Kataja onkin ollut koko sarjan kuumimpia joukkueita, voittaen pudotuspeleihin lähtiessä kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän.

BC Nokian aikakausi päävalmentaja Ville Tuomisen alaisuudessa alkoi yskähdellen, mutta myös näätäpaidat ovat parantaneet otteitaan kevään mittaan. Parhaana muistutuksena BC Nokian iskukyvystä toimivat joukkueen voitot kotona runkosarjan ykkösestä Salon Vilppaasta, sekä isonumeroinen vierasvoitto aina vaikeasta Kauhajoen liikuntahallista.

Joukkueet päättivät runkosarjan keskinäiseen kohtaamiseen, jossa ei kuitenkaan sen isompaa panosta enää ollut, molempien joukkueiden varmistettua runkosarjasijoituksensa ennen päätöskierrosta. BC Nokia vei alkulämpöinä toimivan kamppailun Nokian palloiluhallissa lukemin 84-65 ja vaikka ottelun panoksesta ei voida juuri edes puhua, näyttivät näätäpaidat kuitenkin jälleen vaarallisuutensa.

- Siihen nähden, että pelasimme noin 55 minuuttia alle tasomme ennen Kataja-ottelua, sen takia meille oli tärkeää saada hyvällä ilmeellä pelattu ottelu ennen pudotuspelejä. Mun mielestä onnistuttiin siinä ja se oli hienoa, toteaa BC Nokian päävalmentaja Tuominen.

- Aika vähän tuli kuitenkaan mitään taktisia juttuja, mistä oltaisiin voitu oppia jotain uutta vastustajasta. Aika perus korista pelattiin. Maanantaina alkavat sitten ne tärkeämmät kamppailut.

Katajan päävalmentaja Greg Gibson otti tappion varsin tyynesti. Puolivälieräsarja alkaa maanantaina ja katseet suunnattiin runkosarjan päätöksen jälkeen nopeasti ottelusarjan avausotteluun.

- Emme juuri murehdi tappiota, maanantaina siirrymme ihan eri maailmaan ja ne pelit ovat ihan oma tarinansa, Gibson muistuttaa.

- Taktisella puolella ei tässä kohtaa lähdetä kokeilemaan juuri. Ja toisaalta, jos joukkueet eivät tiedä miten pelaat 36, itseasiassa meidän tapauksessamme 56 ottelun jälkeen, eivät he tule tietämään sitä milloinkaan. Eikä meidän ottelutahdillamme ole mahdollista hirveästi tuoda uusia asioita pelaamiseemme. Tässä kohtaa kevättä henkinen puoli nousee isompaan rooliin ja perusasioita pitää pystyä toteuttamaan korkealla tasolla koko ajan.

Viime kevään yllätyksen taustalta löytyi BC Nokian kyky väsyttää Katajan takakenttää, erityisesti Teemu Rannikkoa, Niko Mattilan (6,1/2,5/1,5 syöttöä/1,0 riistoa), Joni Herralan ja Henri Hirvikosken (4,7/2,0/1,3 syöttöä) johdolla. Kevään 2017 Kataja on edeltäjäänsä materiaalin puolesta hieman leveämpi, sillä Rannikon (12,3/6,9 syöttöä) lisäksi pelinrakentelusta vastuuta kantavat niin Ilari Seppälä (9,5/3,5 syöttöä) kuin monipuolinen takakentän taistelija Daniel Mullings (14,5/7,2/3,6 syöttöä/2,3 riistoa).

Rannikkon hidastaminen on edelleen varmasti Tuomisen joukkojen prioriteettilistan kärkipäässä ja uransa viimeisiä Korisliigan pudotuspelejä pelaava ikinuori Joni Harjula (4,6/1,6 syöttöä) on valmis antamaan kaikkensa tälle projektille, mutta tämän kevään Kataja pystyy olemaan tehokas myös Rannikon ollessa penkillä.

Hyökkäyspäässä BC Nokia tarjoaa Katajalle mielenkiintoisia haasteita. Javier Duren (13,0/5,5) on korintekovoimainen takakentän pommittaja ja kokenut kehäkettu Sefton Barrett (11,9/5,6/1,8 syöttöä) lämpenee kevätauringossa parhaimmilleen.

Omanlaisensa ongelmanratkaisutilanteen Katajalle tarjoaa myös näätälaituri Eldar Skamo (9,9/5,8/3,4 syöttöä) on nokialaisten syöttötilaston piikkipaikalla, eikä sattumalta. 198-senttinen, hyvin liikkuva laituri omaa riittävät työkalut rankaista pienempiään korin lähellä ja haastaa kankeampia nelospaikan pelaajia naama koria kohti. Nämä yhdistettynä Skamon käsittämättömään pallopeliälyyn ja 34% kolmen pisteen heittotarkkuuteen tekevät miehestä Nokian hyökkäyksen todellisen valttikortin.

Katajan korintekovoimainen vahvistuskatras Rion Brownin (18,6/6,5/3,2 syöttöä) ja Darryl Bryantin (18,0/3,5/2,8 syöttöä) johdolla aiheuttavat näätäpaitojen puolustukselle varmasti harmaita hiuksia läpi ottelusarjan, mutta oma mielenkiintonsa on myös joukkueiden etukenttien välinen taistelu.

Parhaimmillaan sarjan eliittiin kuuluva Papa Dia (14,2/6,8) operoi 50% osumistarkkuudella BC Nokian hyökkäysrenkaan ympärillä ja tarjoaa väkevillä skriineillään ja voimakkailla rullauksillaan Isaiah Wilkersonille (13,2/2,6 syöttöä) loistavan palloskriinipartnerin. Vastaavasti Kervin Bristolin (8,6/7,4/1,8 torjuntaa) saavuttua Joensuuhun, on joukkueen hyökkäyspelaamiseen löytynyt Rannikolle vahva rullaaja ja todellista uhkaa myös korirenkaan yläpuolelle.

Edellämainittujen herrasmiesten takana käydään oma kova taistelunsa. Kovaa nousua sarjan parhaiden kotimaisten isojen joukkoon tekevä Daniel Dolenc (8,5/3,4) ja Katajan mestaruuskevään komeetta Tommi Huolila (4,5/3,2/1,0 syöttöä) saavat varmasti paimentaa vastustajan ykkösnimiä, mutta erityisesti miesten keskinäiset väännöt tulevat olemaan komeaa seurattavaa kuumien puolivälieräotteluiden sisällä.

Ennakkosuosikin viitta sarjassa on helppo asettaa Katajan harteille, mutta viime kevät ja BC Nokian vahvat otteet kuluvan kevään edetessä herättävät ainakin toiveita viidenteen peliin etenevästä ottelusarjasta.

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia