Pyrinnön kiri jäi vajaaksi EuroChallenge-kotiavauksessa Ventspilsiä vastaan

13.11.2012 22:00 Tampereen Pyrinnön seurahistorian ensimmäinen kotikentällä pelattu kansainvälinen ottelu päättyi kirveltävään tappioon, kun Latvian suurseura BK Ventspils hiljensi Pyynikin noutamalla EuroChallengen alkulohkon toisella kierroksella 74–89 (34–45)-voiton. Pyrintö nousi koko kentän prässillään 19 pisteen takaa tasoihin ja johtoon, mutta Ventspilsin rutiini ratkaisi ottelun lopussa.

Kenneth Lowen 31 pistettä eivät riittäneet Pyrinnön EuroChallenge-kotiavauksessa Ventspilsiä vastaan.

Ronalds Zakis nousi Ventspilsin tasavahvasta joukkueesta ykköstykiksi.

Carl Lindbomin Pyrintö hakee seuraavaksi EuroChallengen avausvoittoaan Norrköpingistä. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Pyynikin Palloiluhallin katsomossa kuultiin huokailua ja hiljaista puheensorinaa vain nelisen minuuttia ennen kolmannen jakson loppua, kun Ventspilsin Ronalds Zakis pussitti perättäisillä koreillaan rutinoituneen latvialaisjoukkueen 19 pisteen karkumatkalle, 41–60.

Vain neljä minuuttia myöhemmin ”Punakaarti” antoi rumpujen ja torvien soida sydämensä kyllyydestä. Carl Lindbom ja Antero Lehto aloittivat tamperelaiskirin perättäisillä kolmosillaan, ja Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuomisen komentama koko kentän prässi sai latvialaiset sijoiltaan. Neljännen jakson alussa Kenneth Lowe päätti Pyrinnön 20-0-kiskaisun vapaaheittoviivalta vieden tamperelaiset pisteen johtoon.

Ottelun kääntyessä lopulleen Ventspilsin rutiini kuitenkin piti. Lohkon ennakkosuosikki ampaisi kurinalaisella viisikkopelillään viiden pisteen johtoasemasta (65–70) hetkessä 12 pisteen johtoon (65–77), ja kun tamperelaiset eivät viime hetkillä saaneet palloa korin alle eivätkä upottaneet kolmosiaan, kirjautti Ventspils alkulohkon toisen voittonsa jättäen Pyrinnön edelleen nollille.

– Meillä oli epäselvyyksiä siitä, miten meidän pitäisi puolustaa. Tuli pahoja nukahduksia, joista Ventspilsin tasoinen joukkue rankaisee joka kerta, huokaisi Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen.

– Alussa annettiin liian iso kaula. Kun aloimme pelata kovaa, saimme eron kiinni, mutta se ei ollut tarpeeksi, myönsi vastaavasti Carl Lindbom.

Ventspilsin kurinalaisuus valttia

Ventspils viritteli ottelun ratkaisua käytännössä koko ensimmäisen puoliajan. Latvialaiset hallitsivat korinalustoja täydellisesti ja olivat hyökkäyksessä koko ajan raskasjalkaisempaa Pyrintöä askeleen edellä.

Kolmannen ja neljännen jakson taitteessa Pyrintö onnistuikin yllättämään Ventspilsin 20-0-kirin arvoisesti pelaamalla pienemmällä, liikkuvammalla viisikolla. Lopulta ottelun ratkaisi se, että Ventspilsillä oli vyöryttää kentälle kahdeksan tasavahvaa pelaajaa, jotka pystyivät toteuttamaan pelikonseptiaan kurinalaisesti kotiyleisön mylviessä ja Pyrinnön huohottaessa niskaan.

Pyrinnöltä nousi hyökkäyspäässä tasolleen ainoastaan Kenneth Lowe (31/3/3 riistoa), joka pelasi ilmiömäisen ottelun. Kokenut sotaratsu hankkiutui vapaaheittoviivalle (15/16) lähes aina halutessaan ja piti tamperelaisia pystyssä henkilökohtaisilla ratkaisuillaan.

Damon Williams (10/14/7 syöttöä) keräsi jälleen kovat teholuvut, mutta jäi LaMonte Ulmerin (10/4) ja Carl Lindbomin (10/2) tavoin alhaisiin heittotarkkuuksiin – kolmikko säkitti pelitilanneheitoistaan vain 32,4%.

Ventspilsin tehomies oli kymmenestä pelitilanneheitostaan yhdeksän pussittanut Latvian maajoukkuelaituri Ronalds Zakis (20/2). Erinomaisen ottelun pelasi myös vastikään joukkueeseen liittynyt Folarin Campbell (13/7/6 syöttöä/3 riistoa).

C-lohkon toisessa ottelussa Norrköping Dolphins avasi voittotilinsä nitistämällä viime kevään Ruotsin Basketliganin finaalivastustajansa Södertälje Kingsin 64–62 (22–34). Ensi viikolla Norrköpingin haastaa vieraskentällä Tampereen Pyrintö.

– Meillä on vielä pitkä matka edessämme. Olemme laskeneet, että kolme voittoa vaaditaan jatkopaikkaan. Ventspils tuskin tulee häviämään montaa ottelua, Ville Tuominen puntaroi.

Tampereen Pyrintö – BK Ventspils 74–89 (16–26, 34–45, 57–60)

Pyrintö: Kenneth Lowe 31/3/3 riistoa, Damon Williams 10/14/7 syöttöä, LaMonte Ulmer 10/4, Carl Lindbom 10/2, Antero Lehto 9/0/3 riistoa, Topias Palmi 2/2, Antti Nikkilä 2/1, Olli Ahvenniemi 0/2, Jesse Niemi 0/1, Ville Pekkola 0/0.

Ventspils: Ronalds Zakis 20/2, Martins Meiers 14/8, Folarin Campbell 13/7/6 syöttöä/3 riistoa, Arturs Berzins 11/8, Donald Sims 11/3, Martins Laksa 11/3.

Lisätietoja: Ottelutilastot

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.